Вт, 2024-04-30, 01:17


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 24 » Тимошенко переконана, що влада "симулює європейський вибір". Вона особисто візьметься за євроінтеграцію
17:05
Тимошенко переконана, що влада "симулює європейський вибір". Вона особисто візьметься за євроінтеграцію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що українська влада не виконує "порядку денного" підготовки і підписання з Європейським Союзом Угоди про асоціацію, зокрема створення зони вільної торгівлі, повідомляється на персональному сайті політика.

Так, після зустрічі в Брюсселі з європейським комісаром з питань розширення і європейської політики сусідства Штефаном Фюле Тимошенко написала на своїй сторінці в Twitter: "Завершилася зустріч з єврокомісаром Фюле. З 70 пунктів порядку денного асоціації з ЄС виконано тільки 7. Янукович симулює європейський вибір".

- Тимошенко розповіла ЄС, що в Україні чесних виборів вже може і не бути
- "Регіонали" підрахували, скільки коштує поїздка Тимошенко до Брюсселя

"У мене виникли підозри, що нова влада фальсифікує, симулює свої європейські прагнення і свої плани стосовно співпраці Україна - Європейський Союз. Тому я перебуваю тут разом із командою, щоб з'ясувати реальний стан справ і зробити все необхідне, щоб Україна не відхилялася від європейського курсу, як, в першу чергу, у своїй внутрішній політиці, так і у зовнішній політиці", - сказала Тимошенко в інтерв'ю журналістам.

Тимошенко також заявила, що українська опозиція бере під контроль імплементацію порядку денного асоціації "Україна-ЄС" з тим, щоб процес європейської інтеграції був незворотнім. "Наш уряд усе зробив для того, щоб у 2011 році було підписано угоду про асоціацію, і щоб не зірвати підписання цього документа цього року, ми будемо як опозиція брати під контроль втілення порядку денного про асоціацію", - підкреслила Тимошенко.

"Ми співпрацюватимемо з усіма інституціями Європейського Союзу, щоб з боку опозиції не допустити провалу процесу підписання угоди про асоціацію", - підкреслила вона.

Тимошенко переконана, що українська влада повинна визначитися з пріоритетами зовнішньої політики. "Янукович повинен вибрати, куди йти - у зону вільної торгівлі з ЄС чи в Митний союз з РФ. Це взаємовиключні речі", - сказала вона.

Крім того, Тимошенко заявила, що головною метою її зустрічей з європейськими політиками є привернення уваги до необхідності припинити рух чинної української влади у протилежному від Європи напрямку.

"Я сьогодні зустрічаюсь з провідними європейськими лідерами, щоб повернути нашу державу на шлях до Європейського Союзу. Складається враження, що рік тому Україна сіла у потяг, який їде у зворотному напрямку від Європи", - заявила Тимошенко.

Лідер партії "Батьківщина" підкреслила, що і у самій державі, і за її межами людям стає зрозуміло, що влада Віктора Януковича лише імітує політику реформ, а не проводить їх.

У свою чергу Фюле подякував Тимошенко за зміцнення демократії та прагнення наблизити Україну до ЄС. "Ми високо цінуємо Ваші зусилля у цьому напрямку", - сказав він.

Як повідомлялося раніше, згідно з Порядком денним асоціації (ПДА) - документом, який регламентує просування України на шляху в Євросоюз, в Україні відзначають не дуже задовільний прогрес у 2010 році. За підрахунками експертів, Україна виконала лише 7 із 70 пріоритетів. У МЗС спростовують ці оцінки і говорять про дотримання більш як половини критеріїв ПДА.

Нагадаємо, Тимошенко 23-25 березня перебуває у Брюсселі, де проходить з'їзд Європейської народної партії.

Тимошенко розповіла ЄС, що в Україні чесних виборів вже може і не бути

Юлія Тимошенко попереджає Європейський Союз про загрозу втрати в Україні можливості проведення чесних і прозорих виборів, повідомляє Інтерфакс-України.

Як повідомила Тимошенко журналістам у четвер у Брюсселі, таку позицію вона висловила в ході зустрічі з європейським комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле і директором департаменту зовнішньополітичного сервісу ЄС Мирославом Лайчаком.

"Ми обговорювали питання збереження чесних виборів. Для нас очевидно, що правосуддя зруйновано, законодавча гілка припинила свої функції. Так, як сьогодні йдуть процеси підготовки до виборів, це говорить нам про те, що в Україні існує ризик того, що чесні вибори зникнуть. І про це я говорила зі Штефаном Фюле і говоритиму з іншими лідерами європейських інституцій", - сказала Тимошенко.

За її словами, той факт, що з процесу підготовки нового виборчого законодавства в Україні вийшов Національний демократичний інститут, "є сигналом SOS того, що Україна втрачає шанс на чесні вибори до парламенту".

"Ми боротимемося і докладемо всіх зусиль для того, щоб закон, який добре спрацював на парламентських виборах в 2006 і 2007 роках, було збережено", - резюмувала вона.

Нещодавно стало відомо, що Національний демократичний інститут виходить зі складу робочої групи з питань удосконалення виборчого законодавства. Як зазначалося в заяві НДІ, 17 березня 2011 року інститут повідомив міністра юстиції Олександра Лавриновича про тимчасове припинення свого членства в очолюваній ним робочій групі з питань удосконалення законодавства про вибори.

Свого часу Національний демократичний інститут (США) заявляв, що середовище, в якому пройшли місцеві вибори в Україні, погіршилося у порівнянні з ситуацією на виборах президента.

"Регіонали" підрахували, скільки коштує поїздка Тимошенко до Брюсселя

Вартість рейсу чартерного літака, яким лідер БЮТ Юлія Тимошенко полетіла в Брюссель, коштує близько 20 тисяч євро. Про це заявив депутат від Партії регіонів Леонід Кожара, слова якого наводить прес-служба партії.

"Вартість чартерного перельоту 6-7 пасажирів за маршрутом Київ - Брюссель з дводенною стоянкою коштуватиме близько 20 тисяч євро", - сказав він. "Сподіваюся, європейські політики на саміті ЄНП поставлять Тимошенко запитання, звідки такі кошти", - констатував Кожара.

Політик нагадав, що свій нещодавній візит в Україну лідер європейської соціал-демократії, керівник групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів у європейському парламенті Мартін Шульц здійснив звичайним рейсом.

"У кризовий час взагалі стало правилом хорошого тону – літати звичайними рейсами. Тож хай європейські колеги Тимошенко подивляться, наскільки "по-європейськи" поводиться сама Юлія Володимирівна", - наголосив він.

Кожара переконаний у тому, що лідери європейських "народників", такі як керівник Європарламенту Єжи Бузек або лідер Європейської народної партії Вільфред Мартенс, не літають чартерними рейсами.

Раніше прес-служба БЮТ повідомляла, що літак Тимошенко було оплачено партією "Батьківщина". Також повідомлялося, що "рішення скористатися чартерним рейсом вмотивоване тим, що графік Тимошенко нині є абсолютно залежним від погоди в Генеральній прокуратурі" і дотриматися графіку, користуючись звичайними рейсами, неможливо.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 970 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ