Пт, 2024-04-26, 16:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Грудень » 15 » Тимошенко, Рабінович та Бойко очолили рейтинг українських політиків-брехунів
14:34
Тимошенко, Рабінович та Бойко очолили рейтинг українських політиків-брехунів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У вересні-жовтні експерти проаналізували 424 цитати 20 провідних українських політиків. Лише трохи більше третини висловлювань виявилися правдивими, а в інших випадках політики брехали, маніпулювали або сильно перебільшували факти. Лідером у неправдивих та маніпулятивних висловлюваннях є Юлія Тимошенко. Про це повідомляє фактчекинговый проект VoxCheck.

У підсумковий рейтинг брехунів і маніпуляторів аналітики включили 15 політиків, які зробили у вересні-жовтні 10 і більше заяв. У промовах були оприлюднені факти, які фахівці згодом піддали перевірці.

Список головних «брехунів» серед українських політиків очолила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко – з 46-ти її фактологічних цитат тільки чотири або менше 10% виявилися правдивими.

Експерти відзначили, що 70% своїх заяв Тимошенко підкріплює статистикою, але в 26% випадків вона відверто брехала.

«95% усіх цитат Тимошенко виявилися негативно зарядженими. «Зубожіння», «геноцид», «знищення людей» — ці улюблені епітети Тимошенко вже стали мемами в соцмережах», – йдеться у повідомленні аналітиків VoxCheck.

При цьому майже в половині цитат лідера «Батьківщини» виявлена маніпуляція. Взяти правильну статистику і перекрутити її до невпізнанності — улюблений риторичний прийом політика. За цитатами Тимошенко можна скласти антологію маніпуляцій: опускає частину інформації; підмінює поняття; завищує або занижує оцінку; некоректно порівнює дані», – стверджують аналітики.

Трійку рейтингу популістів доповнили депутат Вадим Рабинович (13% правдивих заяв), який так і не виконав свою обіцянку вийти з фракції «Опозиційний блоку», і співкерівник «Оппоблоку» Юрій Бойко (16%).

«Якщо Тимошенко маніпулює зі знанням справи, то Рабінович часом просто плутає дані або не розуміє, про що говорить», – зазначили аналітики.

В той же час головними «правдомовцями» української політики виявилися Володимир Гройсман, Петро Порошенко і Михеїл Саакашвілі.

Аналітики підкреслили, що зловити президента і прем'єр-міністра України на брехні дуже складно, оскільки вони практично не роблять емоційних заяв і звертають увагу громадян лише на досягнення влади.

З іншого боку, лідер партії «Рух нових сил» Михеїл Саакашвілі в 60% випадків говорить про негатив, а половина його цитат містять емоційне забарвлення.

«Він обурюється щоразу, коли йдеться про стан української економіки і боротьби з корупцією, але позитивно описує свої досягнення в Грузії. І в першому, і в другому випадку він в основному правдивий. Хоча любить і перебільшити — як свої успіхи в Одесі або Грузії, так і проблеми України», – наголосили в VoxCheck.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 766 | Додав: adminA | Теги: бойко, Тимошенко, українські політики-брехуни, рабінович
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ