Нд, 2024-04-28, 18:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 10 » Тимошенко запросили до Литви виступити на форумі "Найкращий досвід зміцнення демократії"
16:47
Тимошенко запросили до Литви виступити на форумі "Найкращий досвід зміцнення демократії"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Лідера партії "Батьківщина" Юлію Тимошенко запрошено взяти участь у міжнародному форумі "Найкращий досвід зміцнення демократії", який відбудеться 30 червня у Литві, повідомляє прес-служба Тимошенко.

Офіційне запрошення надіслано від імені президента Фінляндії Тар`ї Халонен та президента Литовської Республіки Далії Грибаускайте.

Нагадаємо, 1 березня слідчі Генпрокуратури надали Юлії Тимошенко для ознайомлення 180 томів кримінальної справи. Хоча, Юлія Тимошенко планує швидко завершити процес ознайомлення з матеріалами 180 томів порушеної проти неї кримінальної справи.

Як повідомлялося, 27 січня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Тимошенко: її звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень під час закупівлі під гарантії уряду та ввезенні на територію України "нібито спеціалізованих медичних автомобілів "Опель Комбо".

У відомстві зазначили, що 17 грудня 2009 року центр специфікації Міністерства охорони здоров'я зробив офіційний висновок, що ці автомобілі не відповідають положенням національного стандарту і не пристосовані для транспортування хворих на ношах. Раніше Тимошенко проходила у справі про автомобілі швидкої допомоги як свідок, неодноразово називала її абсурдною та відкидала усі звинувачення.

Зазначимо, що крім цієї справи проти Тимошенко також порушено кримінальну справу за нецільове використання коштів, отриманих в результаті продажу квот у рамках Кіотського протоколу. 21 лютого вона заявила, що Генеральна прокуратура України об'єднала в одне провадження дві кримінальні справи, що розслідуються проти неї, висунула нові звинувачення і завершила досудове слідство.

Щодо Тимошенко діє запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. Сама Тимошенко пояснює цю ситуацію політичними переслідуваннями і вбачає у них слабкість влади.

Нещодавно сенатор США МакКейн і президент Європейської народної партії Вільфред Мартенс закликали владу і Генпрокуратуру України зняти обмеження на пересування Тимошенко. Вони також закликали українську владу переглянути свої дії, які можуть розглядатися як вибіркове застосування права щодо лідерів опозиції в Україні.

Нагадаємо, що представники ЄНП та Європарламенту неодноразово запрошували Тимошенко відвідати Брюссель. Та Генпрокуратура відмовила у клопотанні екс-прем'єра відпустити її за кордон, пояснюючи це тим, що Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд і на момент її запланованої поїздки було призначено слідчі дії.

Після цього представники ЄС та США висловили своє обурення та занепокоєння вибірковим кримінальним переслідуванням в Україні. Вони не раз застерігали владу від зумисного тиску на опозиційних лідерів.

Тимошенко і її соратники наполягають, що слідчі Генпрокуратури керуються позицією президента Віктора Януковича, не пускаючи її до Брюсселя, тоді як в ГПУ заперечують це і запевняють, що заборона на поїздку Тимошенко до Брюсселя - це самостійне рішення слідчого, а не президента.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 884 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ