Пн, 2024-04-29, 08:31


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 12 » Транслювати форум опозиції, яка хоче "усунути Януковича", "Перший національний" відмовився
09:23
Транслювати форум опозиції, яка хоче "усунути Януковича", "Перший національний" відмовився
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

"Перший національний" відмовився транслювати в прямому ефірі Форум Об’єднаної опозиції, який відбудеться 12 травня на Михайлівській площі у Києві. Про це повідомляє прес-служба "Фронту Змін".

Лідер "Фронту Змін" Арсеній Яценюк надсилав гендиректору Національної телекомпанії України Єгору Бенкендорфу листа із запитом на надання ефірного часу на Першому національному телеканалі для прямої трансляції Форуму 12 травня з 10.05 до 10.45.

"Утім, напередодні Форуму представник керівництва Першого національного телеканалу повідомив прес-службі "Фронту Змін", що в трансляції Форуму відмовлено", - повідомляє прес-служба партії.

"На уточнювальне запитання про причини такого рішення він дав зрозуміти, що це не самостійне рішення керівництва каналу, а вказівка "згори", - заявляє "Фронт Змін".

У прес-службі наголошують, що "Перший національний" є державним телеканалом, який утримується на кошти платників податків і за законом "має надавати рівний доступ до інформації про діяльність як влади, так і опозиції".

У партії Яценюка нагадують, що УТ-1 здійснював прямі трансляції форуму провладної Партії регіонів "Будуємо нову країну", збори депутатів від Партії регіонів, а також 44-й з’їзд Комуністичної партії України.

"Відмова трансляції Форуму Об’єднаної опозиції є порушенням закону "Про інформацію", який гарантує громадянам право на вільне поширення інформації для реалізації своїх прав і свобод. А також закону "Про телебачення і радіомовлення", яким держава гарантує громадянам реалізацію прав на інформацію, вільне та відкрите обговорення суспільно важливих проблем із застосуванням телебачення та радіомовлення", - заявляють там.

Зазначимо, у суботу, 12 травня, о 10.00, на Михайлівській площі у Києві розпочнеться Форум об’єднаної опозиції, на якому буде представлена спільна програма дій.

Програма Об'єднаної опозиції передбачає усунення Януковича, каже Томенко

12 травня Об'єднана опозиція презентує проект програми. Проект передбачає і стратегічні плани, які пропонує опозиція для України, і перелік пріоритетних законодавчих ініціатив, які необхідно буде прийняти в наступному парламенті. Про це сказав журналістам в Одесі віце-спікер Микола Томенко.

"Таким чином, можна казати, що опозиція звернеться до експертів, фахівців та громадськості з пропозицією спільної дискусії про стратегію розвитку України, яку необхідно реалізувати спочатку в умовах створення нової демократичної більшості, а потім в умовах переобрання президента Віктора Януковича", - сказав Томенко.

На запитання, чи не поспішає опозиція з питанням президентства, Томенко відповів, що "максимально президент Янукович буде займати цю посаду до 2015 року, але я не виключаю, що в силу різних обставин в Україні можуть відбутися дострокові президентські вибори".

"Тому ми повинні мати адаптовану фахівцями і підтриману суспільством стратегію розвитку країни на більш тривалий період, а не лише на період діяльності наступного парламенту", - додав Томенко.

Раніше в "Батьківщині" заявили, що МВС розіслало в регіони термінову вказівку вжити всіх можливих заходів, щоб не допустити виїзд громадян на Форум Об'єднаної опозиції 12 травня в Києві.

"Працівники міліції в регіонах проводять рейди по автотранспортних господарствах і приватних перевізниках, яким відкрито погрожують припиненням їхньої діяльності у разі, якщо вони будуть везти людей на Форум", - йдеться в повідомленні.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 986 | Додав: adminA | Теги: усунути Януковича, Перший національний відмовився тран
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ