Пт, 2024-04-26, 08:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 20 » У Донецькому аеропорту проводять спецоперацію
14:30
У Донецькому аеропорту проводять спецоперацію
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Донецькому аеропорту сили АТО проводять операцію. Про це сьогодні, 20 січня, у Facebook повідомив радник президента, помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

"До вечора жодних новин по ДАП не буде, там зараз триває операція, і їм не можна ні заважати, дзвонячи із придихом, ні шкодити, зливаючи по необдуманості інформацію ворогу. ВДВ своїх не кидає, так що... Будемо просто сподіватися й вірити", - написав він.

У коментарі "Українській правді" Бірюков уточнив, що мова йде не тільки про аеропорт, але й прилягаючі до нього території.

Він зазначив, що операція була запланована й проводиться за планом. Бірюков також повторив, що до вечора жодної більше інформації з аеропорту не буде.

В свою чергу, речник АТО Андрій Лисенко повідомив на брифінгу в Києві, що у аеропорту та околицях ідуть жорстокі бої, передає УНІАН.

"Я не готовий сказати, що відбувається саме зараз у Донецькому аеропорту, але зранку були дані про те, що в Донецькому аеропорту та на територіях, які його оточують, ведуться дуже жорстокі бої, артилерійські дуелі", - зазначив він.

"Аеропорт продовжує утримуватись українськими військовими, його ніхто не здає, там важко. Вчора там було часткове руйнування будівлі нового терміналу, є поранені кіборги, але це не вплинуло на загальну ситуацію", - додав Лисенко.

З 13 січня тривають запеклі бої за Донецький аеропорт. Після наступу бойовиків українські війська відбили атаки і перейшли в контрнаступ. ВСУ і добровольчим батальйонам вдалося відбити аеропорт і зачистити від терористів значну територію навколо нього, а також пробити нові коридори для постачання аеропорту.

18 січня була відбита танкова атака окупантів на Піски. У свою чергу, українські танки прорвалися у напрямку Донецька. Щоб зупинити прорив терористам довелося підірвати міст, який вів від аеропорта в місто Донецьк.

Президент Петро Порошенко стверджує, що українська сторона була змушена відкрити вогонь в Донецькому аеропорту у зв'язку з тим, що різко зросли обстріли з боку бойовиків і останні заборонили евакуювати українських військових та загиблих з повітряної гавані.

19 січня прес-служба Генерального штабу Збройних сил України заявила, що ситуація в Донецькому аеропорту знаходиться під контролем сил АТО.

Того ж дня бойовики підірвали в новому терміналі аеропорту частину перекриття другого поверху, де перебували українські бійці. , - Радник президента Юрій Бірюков повідомив про "багато поранених".

За минулу добу загиблих немає, 19 поранено

За даними, які оприлюднив речник АТО Андрій Лисенко, бойовики та російські регулярні військові підрозділи намагаються проводити локальні наступальні операції. Зберігається висока інтенсивність обстрілів позицій сил АТО та населених пунктів з використанням мінометів, артилерії, танків та установок "Град".

Терористи намагаються розширити підконтрольну територію та скоригувати на свою користь лінію розмежування. Відбувається активне перегрупування і нарощування сил противника у районі аеропорту м. Донецька та на території Луганської області.

За минулу добу загиблих серед українських військовослужбовців немає, 19 було поранено.

За вчорашній день на підконтрольну бойовикам територію Донбасу зайшли близько 800 російських військових.

"Вчора у першій половині дня через ділянку кордону, яка поки що не контролюється українськими військовими, в Луганському напрямку на територію України зайшли дві батальйонно-тактичні групи збройних сил Російської Федерації. Кожна з них має чисельність близько 400 осіб", - сказав Лисенко.

"Про сьогодні даних щодо перетину кордону поки що немає", - додав Лисенко.

Через артилерійський обстріл терористами блокпосту поблизу Маріуполя на напрямку "Новоазовськ – Красноармійськ – Талаківка", пропуск осіб та транспортних засобів був тимчасово припинений.

19 січня у м. Авдіївка внаслідок артилерійського обстрілу отримали осколкові поранення 2 мирних мешканця. У м. Дебальцеве внаслідок артилерійських обстрілів загинули 2 дорослих та 5-річний хлопчик. Впродовж дня до центральної районної лікарні з осколковими пораненнями госпіталізовано 10 жителів, серед них 8-річна дівчинка. Також було пошкоджено кілька будівель на залізничній станції Дебальцеве. В результаті обстрілів м. Мар’їнка 2 людей травмовано, 1 – загинув; в м. Красногорівці 3 людей травмовано, 1 – загинув.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1329 | Додав: adminA | Теги: Донецькому аеропорту проводять спец
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ