Вт, 2024-04-30, 02:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 15 » У Фонді держмайна повідомили, що вже шість компаній зацікавилися купівлею "Укртелекому"
20:30
У Фонді держмайна повідомили, що вже шість компаній зацікавилися купівлею "Укртелекому"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кількість компаній, які подали заявки на ознайомлення з тендерною документацією щодо приватизації ВАТ "Укртелеком", збільшилося до шести, повідомив сьогодні, 15 грудня, голова Фонду державного майна України (ФДМ) Олександр Рябченко. Він також уточнив, що крім цих шести компаній до Фонду звернулася турецька компанія Turkcell, яка запропонувала перенести конкурс на пізніший період, передає "РБК-Україна".

При цьому голова ФДМ зазначив, що Turkcell не запитав приватизаційну документацію про "Укртелеком" і тому не є зацікавленою стороною.

"Він (Turkcell) запропонував, щоб було не 75, а 120 днів. Але він навіть не є офіційно зацікавленою стороною", - додав Рябченко.

Згідно з даними Фонду, за станом на 22 листопада три компанії (зокрема по одній з України і Росії) подали заявки на ознайомлення з приватизаційною документацією і підписали договір з Фондом про конфіденційність. Ще з двома компаніями підписання такого договору на той момент очікувалося.

Як повідомлялося, Фонд державного майна оголосив конкурс з продажу 92,79% акцій телекомунікаційної компанії "Укртелеком" (Київ). ФДМ виставив на конкурс 17,376 млрд акцій компанії номінальною вартістю 0,25 гривні кожна. Стартова ціна пакету - 10,5 млрд гривень. ФДМ має намір провести конкурс 28 грудня 2010 року, а до 20 грудня потенційні учасники торгів повинні подати документи для участі в аукціоні.

Відповідно до умов конкурсу, потенційний покупець зобов'язаний зберігати нинішні види діяльності компанії, забезпечити прибуткову діяльність компанії за підсумками 3-го фінансового року після купівлі, а також забезпечити надання загальнодоступних телекомпослуг, зокрема в депресивних і важкодоступних регіонах.

Крім того, покупець буде зобов'язаний забезпечити своєчасне обслуговування за залученим "Укртелекомом" у серпні 2005 року кредитом в іноземних банків (Credit Suisse First та Deutsche Bank на 500 млн доларів), сплатити до держбюджету не пізніше як за 3 місяці після купівлі 74,370 млн гривень дивідендів за 2007 рік, а також пеню за несвоєчасно виплачені дивіденди в розмірі 200% річних облікової ставки Нацбанку.

Покупець зобов'язаний голосувати на зборах акціонерів за виплату дивідендів за 2010 рік у розмірі 30% чистого прибутку й забезпечити перерахування в держбюджет частки, що відповідає пакету акцій, який належав державі в 2010 році.

Конкурсні умови також зобов'язують потенційного покупця протягом двох років створити телекомунікаційну мережу спецпризначення (зокрема й урядового зв'язку) згідно із затвердженими спецкористувачами характеристиками й безкоштовно передати її в держвласність управлінню Державної служби спеціального зв'язку й захисту інформації.

"Укртелеком" - найбільший в Україні оператор фіксованого зв'язку, державі належить 92,86%. Компанію було долучено до переліку підприємств, що приватизовуються в 2007 р. Проте приватизація досі не відбулася. ВАТ "Укртелеком" створено 5 січня 2000 р. До складу товариства входить 33 філії. "Укртелеком" завершив І півріччя 2010 р. з чистим прибутком у 48 млн грн. Чисті збитки "Укртелекому" за січень-березень 2010 р. зменшилися в 5,02 раза - до 36,11 млн грн проти 181,952 млн грн за аналогічний період 2009 р.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 944 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ