Пн, 2024-04-29, 04:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Грудень » 29 » У Києва немає альтернативи курсу на Європу, а від МС чекають вигоди
15:52
У Києва немає альтернативи курсу на Європу, а від МС чекають вигоди
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко сподівається, що угоду про асоціацію з Європейським Союзом буде парафовано до середини лютого 2012 року.

"Упевнений, що протягом першого кварталу, найімовірніше, до середини лютого, ми виконаємо парафування", - сказав міністр.

Він пояснив, що саме парафування є суто технічною процедурою, яка не має принципового значення для долі угоди про асоціацію. "Набагато важливіше те, що на саміті було не просто заявлено на найвищому політичному рівні про успішне завершення чотирирічних переговорів, а й підтверджено, що за всіма критеріями Україна є європейською країною, відносини якої з Євросоюзом мають усі підстави для розвитку", - наголосив Грищенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Не забуваймо, що і в Україні, і за її межами було чимало сил, які розраховували на те, що після відомого судового рішення та реакції на нього європейських політиків діалог між нашою країною та ЄС у принципі буде заморожено, а саміт не відбудеться, що приведе державу в період стратегічної невизначеності", - зазначив глава МЗС.

Водночас, за його словами, українська дипломатія "не зробила їм такого подарунка". "Не сумніваюся, що альтернативи курсу на європейську інтеграцію немає. Це єдина зовнішньополітична стратегія, яка об'єднує все суспільство, всі регіони нашої країни й усі частини політичної еліти", - сказав Грищенко.

За його словами, на саміті 19 грудня було підтверджено, що Україна не зійде з європейського шляху. "І в цьому полягає головний результат саміту. Ніякого геополітичного повороту не відбулося. Переконаний, уже й не відбудеться", - наголосив глава МЗС.

Він запевнив, що Україна дуже тісно співпрацюватиме з Росією та іншими партнерами на схід від своїх кордонів. "Але наш цивілізаційний вибір, очевидно, зумовлений історичною, культурною, ментальною належністю до тієї спільноти, яка вже кілька десятиліть успішно реалізує унікальний проект єдиної Європи", - зазначив Грищенко.

Грищенко: парламентські вибори доведуть Європі, що в Україні існує конкурентна демократія

Костянтин Грищенко вважає, що парламентські вибори, заплановані на жовтень 2012 року, доведуть європейським партнерам, що в країні існує дієздатна та конкурентна демократія.

Відповідаючи на запитання щодо можливих проблем із підписанням і ратифікацією угоди про асоціацію з Євросоюзом, міністр сказав: "Вважаю, що найважливішим індикатором наявності в країні дієздатної конкурентної демократії є якість проведення виборів".

Грищенко додав, що під час парламентської кампанії в Україні 2012 року всі партнери зможуть переконатися в тому, що в Україні є і відповідальна перед виборцями влада, і сильна опозиція.

"МЗС, у свою чергу, робитиме все від нього залежне, щоб виборчий процес став об'єктом якісного та неупередженого моніторингу з боку тих міжнародних структур, які традиційно забезпечують спостереження за виборами. Впевнений, що після жовтня 2012 року політичні передумови для спроб пригальмовувати євроінтеграційні прагнення України в наших західних партнерів зникнуть", - сказав міністр.

Зазначимо, Угоду про асоціацію з ЄС може бути підписано після президентських виборів 2015 року. Таку думку висловили "деякі європейські" експерти.

Як повідомлялося раніше у ЗМІ, Брюссель планує парафувати Угоду про асоціацію з Україною 15 лютого 2012 року, але тільки англомовний варіант.

У свою чергу, екс-високопосадовець Петро Порошенко зазначає, що до парламентських виборів у 2012 році УА парафують, проте не ратифікують.

19 грудня у Києві відбувся саміт Україна-ЄС. Очікувалося, що на ньому буде парафовано угоду про Асоціацію України з ЄС, а також угоду про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС.

Однак за підсумками саміту Україна не отримала гарантій долучення до Євросоюзу. Критичні висловлювання щодо політичної ситуації в Україні озвучили президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу і голова Європейської Ради Герман ван Ромпей.

Втім, президент Віктор Янукович висловив задоволення результатами саміту.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: асоціацію з Європейським Союзом
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ