Сб, 2024-04-27, 07:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Головна » 2009 » Листопад » 6 » У МНС лякають, що на грип А/H1N1 перехворіє кожен другий
18:49
У МНС лякають, що на грип А/H1N1 перехворіє кожен другий
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Кожен другий українець перенесе захворювання вірусом грипу А/H1N1, прогнозують у Міністерстві з надзвичайних ситуацій. Про це у п'ятницю заявив директор департаменту охорони здоров'я та медико-біологічного захисту МНС Олексій Громазін

"Фахівці прогнозують кілька хвиль підвищення захворюваності на грип і ГРЗ, а також А/H1N1, оскільки серед населення немає прошарку з імунітетом до цього грипу", - сказав він.

"Тому прогнозується, що відсотків 60, а, може, трохи більше чи менше населення країни перехворіють на цей грип (А/H1N1)", - додав Громазін.

Він наголосив, що таке може статися у разі порушення попереджувальних розвиток епідемії заходів, протиепідемічних заходів та ігнорування своєчасного звернення до лікарів.


Він також припустив, що наступна хвиля підвищення захворювання на грип і ГРЗ, а також вірусом А/H1N1 може відбутися вже навесні 2010 року, а третя - восени 2010 року.

Водночас Громазін не бачить підстав для введення в Україні надзвичайного стану у зв'язку з епідемією грипу.

"Ситуація на сьогоднішній день контрольована і прогнозована, і вводити надзвичайний стан немає необхідності", - сказав він.

Епідемічний поріг перевищено ще в 4 областях

Епідемічний поріг по грипу та ГРВІ перевищено ще в чотирьох областях України. Про це на прес-конференції заявив головний санітарний лікар України Олександр Біловол.

За його словами, до областей, де раніше було оголошено карантин, додалися Донецька, Чернігівська, Житомирська та Київська області, а також місто Київ.

"І практично досягнуто епідемічного порогу у Кіровоградській області", - додав Біловол.

Головний санлікар повідомив, що на даний момент госпіталізовано 33 тисячі 979 хворих, 109 з яких померли.

Біловол додав, що нині лабораторно підтверджено 32 випадки свинячого грипу, з них вірус було виявлено у 14 померлих осіб.

Головний санлікар наголосив на необхідності продовження вакцинації від сезонного грипу для профілактики, але в тих областях, де ще немає епідемії вірусів.

Також Біловол заявив про необхідність повернути довіру населення до вітчизняної вакцинації.

За словами Біловола, всього в Україні зафіксовано 76 2833 хворих на грип і ГРВІ, з них 33 979 госпіталізовані. Крім західних регіонів, епідеміологічний поріг перевищений у Донецькій, Київській, Чернігівській, Житомирській областях, а також у Києві. Кіровоградська та Одеська області можуть стати наступними за перевищенням епідеміологічного порогу захворюваності.

Однак, за даними директора департаменту охорони здоров'я та медико-біологічного захисту МНС України Громазіна в Україні підтверджено 28 випадків захворювання вірусом грипу А/H1N1. Він також повідомив сьогодні, що з підтверджених 28 випадків 13 осіб померли. Він також підтвердив кількість померлих з початку епідемії грипу та ГРВІ в Україні, названу Біловолом, - 109 осіб.

Вчора заступник міністра охорони здоров'я Зиновій Митник повідомив, що лондонська лабораторія підтвердила 15 випадків захворювання на грип А/H1N1 в Україні.

Всього, за словами голови парламентського комітету з питань охорони здоров'я Тетяни Бахтеєвої, станом на середину дня вчора, 5 листопада, під час епідемії від грипу та ГРВІ в Україні вже померло 96 осіб, серед них 9 дітей, 7 вагітних і 6 лікарів.

У столиці України, за словами голови постійної комісії Київради з питань охорони здоров'я і соціального захисту Алли Шлапак, є лише один лабораторно підтверджений випадок смерті від свинячого грипу. Загалом вона заявляє про стабілізацію ситуації у Києві.

У свою чергу перший заступник голови міськдержадміністрації Ірена Кільчицька повідомила сьогодні, що за останню добу у столиці не зареєстровано жодної хворої людини з підозрою на каліфорнійський грип.

За її словами, додаткові дослідження не підтвердили діагноз "грип A/H1N1" у жодного з трьох хворих з підозрою на цей грип. Згодом Кільчицька вже повідомила про 7 випадків захворювання.

Кільчицька повідомила, що на ранок сьогоднішнього дня загалом у Києві на грип та ГРВІ захворіло 145 тис 085 осіб, за останню добу – 9 тис 669. При цьому на ГРВІ захворіли 43 тис 348 мешканців столиці (за добу - 9 тис. 319); на сезонний грип 1 тис. 737 (за добу – 350 осіб); на грип A/H1N1 – одна людина, про яку згадувалось.

"Підозри на сьогодні (на захворювання каліфорнійським грипом) нема в жодної людини. Тобто, якщо позавчора були якісь підозри, ми направили аналізи в Інститут ім. Громишевського на підтвердження, більше жодного випадку A/H1N1 не підтверджено", - сказала Кільчицька.

За її даними, на сьогодні у Києві госпіталізовано 942 хворих, з них 437 – діти і 70 – вагітні жінки. В реанімації з пневмонією перебуває 5 хворих, але жоден з них не потребує штучної вентиляції легенів. "За останню добу померлих від пневмонії і грипу не було", - додала перший заступник голови КМДА.

За її інформацією, малозабезпеченим мешканцям міста вже роздано 32 тис. профілактичних наборів медикаментів і 65 тис. вже укомплектовано й підготовлено для роздачі. Кільчицька зазначила, що робота з розповсюдження цих наборів проводитиметься й у вихідні – таким чином до понеділка всі заплановані 300 тис. наборів роздадуть малозабезпеченим киянам.

У свою чергу, перший заступник голови КМДА Анатолій Голубченко повідомив, що загалом на боротьбу з епідемією грипу та ГРВІ з бюджету міста виділено 18 млн грн., з яких 14 млн спрямовано на медичні набори малозабезпеченим, решта – на інші заходи, зокрема, закупівлю дезинфікуючих миючих засобів.

Українцям потрібно 12,5 мільйонів доз вакцини проти грипу, стверджує МОЗ

Головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол заявляє про необхідність закупівлі не менш як 12,5 мільйонів доз вакцини проти грипу. Про це Біловол повідомив сьогодні на прес-конференції в Києві.

"Ми відпрацювали всі алгоритми, і на сьогоднішній день нам необхідно, як мінімум, 12,5 млн доз для вакцинації населення", - сказав Біловол.

При цьому, на його думку, в першу чергу вакцинацію необхідно провести в групах підвищеного ризику, зокрема, серед медиків, вагітних жінок, а також дітей і дорослих, які перебувають у спецустановах.

"На сьогоднішній день у нас на реєстрації дві вакцини – канадського і російського виробництва. Зараз ми чекаємо ще одну вакцину - французького виробництва", - повідомив він.

"На сьогоднішній день всі обов`язково мають зрозуміти – якщо ми не відновимо рівень довіри нашого населення до вакцинації, то ми втратимо контроль над розповсюдженням інфекційних захворювань", - наголосив Біловол.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 1536 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ