Пт, 2024-04-26, 05:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 8 » У президента викрили нову "змову" ПР і БЮТ. А коаліції вже немає
17:51
У президента викрили нову "змову" ПР і БЮТ. А коаліції вже немає
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Секретаріаті президента України вважають, що після виходу народних депутатів від УНП коаліція припинила своє існування.

Як повідомили в Головній службі інформаційної політики Секретаріату президента, про це заявив заступник голови СП - представник президента у Верховній Раді України Ігор Попов.

Він нагадав, що 19 вересня 2008 року Конституційний суд визначив, що коаліцією депутатських фракцій є об'єднання фракцій парламенту, до складу яких входить щонайменше 226 депутатів.

"Таким чином, вихід депутатів УНП - ще одне свідчення того, що сьогодні коаліції немає. Відповідно, не можуть здійснюватися дії від імені коаліції як суб'єкта процесу", - зазначив він.

Вчора, 7 жовтня лідер Української народної партії Юрій Костенко оголосив про вихід з коаліції своїх депутатів. Серед них і Ярослав Джоджик, чий голос був вирішальним під час голосування фракції НУ-НС за входження в коаліцію. До відповідного рішення керівництва УНП з 72 депутатів фракції вступ у коаліцію з БЮТ і блоком Литвина підтримували лише 35 депутатів.

Він зазначив, що УНП не входила до складу коаліції і лише делегувала двох своїх депутатів (Джоджика і Олександра Клименка, які і поставили підписи під коаліційною угодою. - Прим.ред.) до її складу, щоб парламент мав легітимний статус і не було оголошено позачергові вибори.

За час перебування цих двох депутатів у коаліції, підкреслив Костенко, УНП внесла уряду низку пропозицій задля поліпшення ситуації в країні, проте Кабмін не взяв їх до уваги.

"Ці приклади свідчать про те, що нас бачили тільки як своєрідну політичну ширму для того, щоб уряд займався популізмом у своїй підготовці до виборів. УНП також бере участь у виборах, тому тема коаліції себе вичерпала і співпраці не вийшло", - сказав він.

Ще до УНП коаліція залишилася без голосу екс-мера Києва Олександра Омельченка, а сьогодні ще трьох "бютівців".

Попов переконаний, що це "може означати лише одне". "Уряд не має підтримки з боку нинішньої коаліції і під час ухвалення принципових рішень у Верховній Раді розраховує на підтримку представників нинішньої так званої опозиції", - заявив Попов.

"У такому разі, принципові і чесні політики про подібні обставини мають прямо сказати громадянам та своїм виборцям: представники ПР та БЮТ у Верховній Раді домовились з ключових питань голосувати спільно. А не замилювати людям очі заявами про змови чи плани Банкової, намагаючись за цими гучними заявами приховати фактичну відсутність дієздатної коаліції", - переконаний представник президента.

За словами Попова, "сьогодні, як і в 2007 році, всупереч результатам волевиявлення людей під час парламентських виборів, політичні сили намагаються сформувати неформальну більшість і за її допомогою ухвалювати рішення в інтересах спонсорів цього об’єднання".

"Ми застерігаємо політичні сили від помилок зразка 2007 року. Президент Віктор Ющенко був і залишається гарантом прав і свобод громадян, зокрема і їхнього природного права формувати на виборах владу у цій країні", - попередив Попов.

"Влада має формуватись за результатами виборів та у відповідності з отриманим від громадян мандатом, а не в результаті закулісних політичних домовленостей, якими сьогодні БЮТ та ПР намагаються замінити закон", - наголосив представник президента.

Характерно, що на сьогодні у БЮТ і ПР є розбіжності не лише у самих позиціях фракцій, а й у нагальних питаннях. Невирішеною залишається ситуація навколо ініціативи "регіоналів" у підвищенні соцстандартів і прагнення БЮТ провести ротації в Кабміні, на яких "тимошенківці", до речі, наполягають ще з січня.

Ротації планували провести сьогодні, а проголосувати за соцстандарти у другому читанні - через два тижні. Як результат - ПР не заблокувала роботу Ради, але депутати чотири рази ходили на перерву, а заплановані ротації так і не розпочали.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1332 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ