Пн, 2024-04-29, 13:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
Головна » 2013 » Лютий » 8 » У разі ядерної загрози звідти США припускають імовірність завдання удару по КНДР
12:41
У разі ядерної загрози звідти США припускають імовірність завдання удару по КНДР
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Офіційний представник Держдепартаменту США Вікторія Нуланд заявила, що Вашингтон не знімає з порядку денного можливість заподіяння упереджувального удару по КНДР, передає "Інтерфакс".

"Ми нічого не знімаємо з порядку денного", - сказала дипломат на брифінгу у відповідь на запитання про можливість такого спільного з Південною Кореєю кроку щодо Пхеньяна.

Нуланд, втім, підкреслила: "Ми, однак, концентруємо зусилля на тому шляху, який намічений резолюцією РБ ООН №2087, яка передбачає нарощування економічного тиску, якщо Північна Корея не змінить свого курсу".

Світова спільнота проявляє серйозну заклопотаність погрозами КНДР здійснити третє ядерне випробування у відповідь на січневу резолюцію РБ ООН, яка засудила запуск Пхеньяном у грудні 2012 року супутника з порушенням попередніх резолюцій Радбезу.

За словами представника Держдепартаменту, у разі проведення КНДР чергового ядерного випробування США повернуть республіку в список держав - спонсорів тероризму, передає ІТАР-ТАРС.

"Діяльність, пов'язана з ядерними технологіями, повинна регулюватися в ході шестисторонніх переговорів (з ядерної проблеми Корейського півострова)", - заявила Нуланд.

Рада Безпеки ООН 22 січня одноголосно схвалила нову резолюцію, яка розширює список санкцій щодо КНДР. Документ став відповіддю на здійснений Пхеньяном 12 грудня минулого року успішний запуск ракети-носія зі штучним супутником Землі. У свою чергу КНДР заявила про намір "нарощувати військову міць" і провадити нові ядерні та ракетні випробування, а також оголосила шестисторонні переговори такими, що втратили чинність. Пізніше в КНДР активізувалася підготовка до третього ядерного випробування. Попередні два були здійснені в 2006 і 2009 роках.

КНДР внесли до списку країн, що підтримують тероризм, в 1987 році після катастрофи південнокорейського літака компанії Korean Airlines. Пхеньян заперечував свою причетність до події, звинувачуючи в інциденті спецслужби Республіки Корея. Однак в 2008 році США заявили про вилучення республіки з "чорного списку" з формулюванням про те, що "наскільки відомо, (КНДР) не була спонсором жодних терактів".

Складати список держав-спонсорів тероризму почали у США в 1979 році. На сьогодні в ньому фігурують Сирія (з 1979), Куба (з 1982), Іран (з 1984), Судан (з 1993). Це передбачає накладення таких санкцій, як заборона на постачання зброї, контроль за експортом товарів подвійного призначення, заборона на економічну допомогу, запровадження фінансових та інших обмежень.

Південна Корея погрожує вжити заходів у відповідь на ядерні випробування КНДР

Південна Корея готова вжити "відповідних заходів", якщо КНДР проведе ядерні випробування. Про це заявила президент країни Пак Кін Хе під час зустрічі з лідерами партії влади і опозиції, повідомляє УНІАН.

"Якщо КНДР схвалить неправильне рішення, то це ускладнить процес відновлення довіри між двома Кореями. У разі проведення КНДР провокаційних ядерних випробувань вона зіткнеться з відповідними заходами світового співтовариства", - зазначила Пак Кін Хе.

Президент Південної Кореї також зазначила, що країна не має наміру припиняти постачань гуманітарної допомоги жителям КНДР, але при цьому збереже жорстку позицію щодо можливих ядерних випробувань у Північній Кореї.

Як повідомлялося, влада Південної Кореї побоюється, що Пхеньян готує найближчим часом випробування потужного ядерного заряду - це ніщо інше, як завершальний етап на шляху створення водневої бомби.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 874 | Додав: adminA | Теги: США, удару по КНДР, ядерної загрози
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ