Пн, 2024-04-29, 16:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 10 » У Тунісі поліція розганяє сльозоточивим газом студентів
09:03
У Тунісі поліція розганяє сльозоточивим газом студентів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Молодь Тунісу намагається відвоювати право на носіння нікаба студентками. Поліція в туніській столиці використовує сльозоточивий газ для того, щоб розігнати сотні протестуючих, що вийшли на вулиці для акцій протесту.

Незадоволення мусульман викликало рішення влади заборонити жінкам відвідувати університет в нікабах, головних уборах, що закривають обличчя з вузьким прорізом для очей, передає Газета.Ru з посиланням на Reuters.

Протести почалися перед головним кампусом університету в Тунісі, а потім перекинулися в сусідній робочий районі, де відбулися декілька сутичок з поліцією.

Міністерство освіти Тунісу прийняло рішення про заборону на носіння студентками нікаба - мусульманського жіночого головного убору, після довгих і важких суперечок протягом перших тижнів цього навчального року. Університет в Сусі став другим університетом, де це рішення було реалізоване.

"Головний секретар філологічного факультету напередодні зазнав жорстокого нападу з боку релігійних екстремістів", - повідомив декан факультету Мансаф Абдельджаліль.

Влада міста вже підсилила заходи безпеки на території, прилеглій до факультету, при цьому багато викладачів університету побоюються, що події розвиватимуться за гіршим сценарієм.

"Релігійні екстремісти - загалом близько 200 осіб - зайняли весь простір перед факультетом з самого ранку. Вони тримають плакати з вимогами про прийом на навчання студенток, які носять нікаб", - сказав декан.

Для розгону демонстрантів в Сусі поліція застосувала сльозоточивий газ і була вимушена удатися до арештів. Були арештовані чотири учасники протестів, які, проникнувши в будівлю університету, загрожували ножами викладачам.

За даними "Аль-Джазіра", адміністрація і викладацький склад університету в місті Сус минулого тижня вже зазнали нападок з боку релігійних екстремістів, які вимагали зарахувати студенток, що відмовилися показати своє обличчя під час вступу до університету.

У Тунісі 14 січня відбулася "жасминова" революція. Насильницькій зміні влади передував місяць народних хвилювань, що охопили поступово всю країну. В ході безладів загинули понад 80 осіб, сотні постраждали. Матеріальний збиток від масових заворушень оцінюється в 1,6 мільярда євро.

1 жовтня в країні почалася перша виборча кампанія після революції, що поклала 20-річному режиму правління диктатора Зіна Абідіна бен Алі.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 827 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ