Вт, 2024-05-07, 11:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 1 » Угоду між Україною та Бєларуссю про порядок перетину кордону жителями двох районів ВР схвалила
16:03
Угоду між Україною та Бєларуссю про порядок перетину кордону жителями двох районів ВР схвалила
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Верховна Рада України сьогодні, 1 липня, ухвалила урядовий Закон про ратифікацію Угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Республіки Бєларусь про порядок перетину українсько-бєларуського державного кордону жителями Рокитнівського району Рівненської області України і Столинського району Брестської області Республіки Бєларусь (реєстраційний №0036).

За це рішення проголосували 282 народних депутати з 355, зареєстрованих у сесійній залі.

Угода між Кабінетом міністрів України і урядом Республіки Бєларусь про порядок перетину українсько-бєларуського державного кордону жителями Рокитнівського району Рівненської області і Столинського району Брестської області була підписана 23 січня 2013 року в м. Гомелі. Угода набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення дипломатичними каналами про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

В Угоді, зокрема, зазначається, що жителі прикордонних районів можуть перетинати українсько-бєларуський державний кордон з 15 червня по 15 листопада на умовах цієї Угоди лише в пунктах місцевого (спрощеного) пропуску, вказаних у додатку 2 до цієї Угоди, і перебувати на території суміжної держави в межах районів, зазначених у додатку 3 до цієї Угоди.

Перетин українсько-бєларуського державного кордону жителями прикордонних районів у період, зазначений у пункті 1 цієї статті, можливий у пішому порядку або на велосипедах з 6.00 до 22.00 (за київським часом) за умови повернення цієї ж доби в державу належності.

Встановлено, що перетин українсько-бєларуського державного кордону в пунктах місцевого (спрощеного) пропуску здійснюється за паспортами громадян держав Сторін з відмітками про реєстрацію в населених пунктах Рокитнівського району Рівненської області України і Столинського району Брестської області Республіки Бєларусь, вказаних у додатку 1 до цієї Угоди.

Громадяни держав Сторін, які не досягли 16-річного віку, можуть перетинати українсько-бєларуський державний кордон за свідоцтвом про народження у супроводі їхніх батьків або законних представників за наявності нотаріально завіреного клопотання.

Серед іншого, визначається, зокрема, що ягоди і гриби, призначені для особистого користування громадян держав Сторін, переміщуються через пункти місцевого (спрощеного) пропуску, визначені в додатку 2 до цієї Угоди, та не підлягають митному і фітосанітарному контролю при ввезенні на територію України.

Ця Угода укладається на невизначений термін і набирає чинності з дати отримання останнього письмового повідомлення дипломатичними каналами про виконання Сторонами внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Нагадаємо, в червні стало відомо, що Бєларусь посилює митний контроль на кордоні з Україною через потоки нелегальної зброї.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 839 | Додав: adminA | Теги: угода, порядок перетину кордону жителями д, ВР, Бєларусь, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ