Пн, 2024-05-06, 19:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 9 » Україна пропонує Росії інвестувати в її стратегiчні об'єкти
20:09
Україна пропонує Росії інвестувати в її стратегiчні об'єкти
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/


Мiнiстерство промислової полiтики України пiдготувало i передало на розгляд росiйськiй сторонi низку прiоритетних пропозицiй, якi, на думку вiдомства, є потенцiйно цiкавими росiйським iнвесторам. Про це повiдомив мiнiстр промислової полiтики Дмитро Колєснiков, передає "Інтерфакс-Україна".
"Це проект залучення iнвестицiй у ДП "Антонов" для запуску серiйного виробництва лiтакiв Ан-148 i Ан-158 в Українi. Проект є перспективним, з огляду на високий рiвень кооперацiйних зв'язкiв пiдприємств авiабудiвної галузi України та Росiї", - зазначив вiн.

"Крiм того, ми пропонуємо РФ iнвестувати в ДП "Науково-виробничий комплекс газотурбобудування "Зоря-Машпроект" (Миколаїв) для освоєння нових технологiй i створення серiйного виробництва нових високоефективних газотурбiнних установок для потреб суднобудування i кораблебудування", - повiдомив мiнiстр.

За його словами, серед стратегiчних також проект залучення iнвестицiй у ВАТ "Турбоатом" (Харкiв) для реконструкцiї та модернiзацiї ливарного, лопаткового i роторного виробництв на пiдприємствi.

У пiдготовленому перелiку також iнвестицiйний проект ЗАТ "Київське центральне конструкторське бюро арматуробудування" iз розробки й освоєння серiйного випуску арматури для ТЕС i АЕС, повiдомив Колєснiков.

Україна та Росія підписали угоду про добудову 3 та 4 енергоблоків Хмельницької АЕС

Сьогодні, 9 червня, голова Міністерства палива та енергетики України Юрій Бойко і голова держкорпорації "Росатом" Сергій Кирієнко підписали міжурядову угоду про співпрацю в добудові третього і четвертого енергоблоків Хмельницької атомної електростанції (ХАЕС).

Угода передбачає, що російська сторона забезпечує організацію фінансування в обсязі, необхідному для проектування будівництва і введення в експлуатацію блоків Хмельницької АЕС, зокрема для оплати послуг і товарів, які постачаються з Російської Федерації до України.

За словами Кирієнка, в угоду закладено гнучке формулювання участі сторін в цьому проекті.

"Російська сторона забезпечить організацію необхідного фінансування при частковій участі співфінансування українською стороною", - сказав голова "Росатому", зазначивши при цьому, що Росія забезпечує основне фінансування проекту, що реалізується.

"Частина з цього (фінансування) може бути домовленостями між двома міністерствами фінансів, а якась частина може бути кредитами комерційних банків. Очевидно, це будуть кошти російського держбанку", - сказав Кирієнко, зазначивши при цьому, що коли він останній раз спілкувався з керівником "Сбербанка России" Германом Грефом, той висловив готовність надавати необхідні кредитні ресурси.

При цьому глава "Росатому" повідомив, що кредитні кошти надаватимуться не на умові договору про розподіл продукції, а на умовах їх повернення за рахунок коштів, що отримуються від експлуатації нових блоків.

У свою чергу, президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський зазначив, що кредитна угода підписуватиметься окремо.

"Кредитна угода підписуватиметься окремо: там же будуть гарантії і решта всіх механізмів", - додав він.

Керівник Мінпаливенерго України Юрій Бойко підкреслив, що надання кредитного ресурсу буде вигідним.

"Я упевнений, що умови фінансування будуть прийнятними, оскільки наші попередні переговори показали повне розуміння параметрів і термінів кредитів", - сказав міністр.

Як повiдомлялося, ЗАТ "Атомбудекспорт", росiйський генпiдрядник з будiвництва АЕС за кордоном, виграло конкурс iз вибору типу реакторної установки для будiвництва третього i четвертого енергоблокiв Хмельницької АЕС. Для спорудження енергоблокiв компанiя запропонувала використовувати вдосконалену реакторну установку ВВЕР-1000 (В-392Б). Цей проект було розроблено для п'ятого та шостого енергоблокiв Балаковської АЕС, якi за ступенем готовностi будiвельних конструкцiй аналогiчні третьому i четвертому енергоблокам Хмельницької АЕС. Реакторнi установки виготовить ВАТ "Iжорськi заводи" (Санкт-Петербург).

Керiвник "Росатому" Сергiй Кирiєнко ранiше зазначав, що мiжурядова угода про будiвництво блокiв передбачатиметься в пакетi з кредитним договором про фiнансування будiвництва. За його словами, розпочати будiвництво компанiя зможе досить швидко, але багато залежатиме вiд швидкостi пiдписання угоди про надання кредиту в обсязi 5-6 млрд доларів.

Слід зазначити, що після приходу до влади Віктора Януковича, політичні та економічні відносини з Російською Федерацією отримали значний поштовх до активізації. На рівні урядів двох країн та держкорпорацій зараз обговорюється цілий ряд проектів про співпрацю. Так, зараз йде діалог щодо співпраці та створення спільних підприємств у газовій галузі, авіабудуванні, суднобудуванні, атомній енергетиці. Зокрема українська сторона вивчає пропозицію щодо об'єднання "Нафтогазу" і "Газпрому".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1044 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ