Пн, 2024-04-29, 08:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 23 » Україна відзначає День прапора і готується до Дня Незалежності
09:16
Україна відзначає День прапора і готується до Дня Незалежності
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Києві під час святкування Дня державного прапора України (23 серпня) та 21-ї річниці Дня незалежності України (24 серпня) в центрі міста обмежать рух автотранспорту. Згідно з відповідним розпорядженням Київської міської державної адміністрації (КМДА), 23 серпня, в день проведення урочистої церемонії підняття державного прапора, буде закрито рух транспорту на вулиці Хрещатик біля КМДА від вулиці Інститутської до вулиці Богдана Хмельницького. У церемонії, яка почнеться о 10:00 візьме участь і Янукович.

Також з 21:00 23 серпня до 6:00 25 серпня буде обмежено рух транспорту по вулиці Хрещатик від Європейської площі до Бессарабської площі.

24 серпня буде призупинено рух усіх видів транспорту поблизу під'їздів до пам'ятників Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському і Володимиру Великому під час церемонії покладання квітів.

Увечері 24 серпня на Майдані Незалежності відбудеться святковий концерт, в зв'язку з чим в ніч з 24 на 25 серпня роботу метрополітену буде продовжено на 30 хвилин. Київський метрополітен збільшить кількість поїздів 24 серпня з 16:00 на Куренівсько-Червоноармійській лінії і з 19:00 на Святошинсько-Броварській і Сирецько-Печерській лінії до закінчення руху.

У КМДА також повідомляють, що передбачається внесення змін в роботу маршрутів громадського транспорту, що курсує в центрі столиці.

КМДА 13 серпня затвердила програму заходів на святкування Дня незалежності в Київі.

Справка

23 серпня. Державний Прапор – один з трьох офіційних державних символів, що символізують суверенітет держави. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.

Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці і достатку.

24 липня 1990 року, на флагшток перед будівлею Київської мерії був піднятий синьо-жовтий прапор, освячений у Софіївському соборі владикою Володимиром і настоятелем храму Бориса і Гліба Української автокефальної церкви отцем Юрієм.

Державний Прапор України затверджено Постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 р.

У серпні 2004 року президент Леонід Кучма підписав указ про встановлення Дня державного прапора України, який святкуватиметься щорічно 23 серпня. Раніше День державного прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні.

Нагадаємо, минулого року урочисті церемонії підняття державного прапора були заплановані у всіх регіонах країни.

Також варто зазначити, що Верховна Рада України направила на доопрацювання проект Закону "Про Державний прапор України". За це рішення проголосували 263 народних депутата із 354 зареєстрованих у сесійній залі. Законопроект передбачав, що Державний прапор України є офіційним державним символом України. Державний прапор - стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг верхнього синього і нижнього жовтого кольорів. Відношення ширини прапора до його довжини 2:3.

У районах Києва відбудуться заходи з нагоди Дня Державного Прапора та річниці Незалежності України

З нагоди відзначення загальнодержавних свят – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України у районах міста відбудуться святкові заходи.

Зокрема, у Оболонському районі 23 серпня на проспекті Оболонський, 21-Б (майданчик біля блоку "Б" ТРЦ "Dream Town") відбудеться районний культурно-мистецький захід "Соборна, вільна Україно, на всі віки, на всі часи" за участю творчих колективів та естрадних виконавців.

24 серпня на Оболонській набережній з 11.00 до 14.00 відбудеться вернісаж дитячої творчості. А протягом вихідних у затоці "Оболонь" проходитиме чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу за катером.

У Голосіївському парку культури та відпочинку імені Максима Рильського о 17.00 23 серпня розпочнеться святкова районна культурно-мистецька програма "Квітни, незалежна Україно, талантом народу свого" та спортивне свято "Спорт. Здоров’я. Незалежність".

Для маленьких мешканців Деснянського району з 16.00 до 18.00 на майданчику біля райдержадміністрації (проспект Маяковського, 29) відбудеться святкова ігротека, конкурси та розваги. Для переможців та активних учасників передбачені безкоштовні атракціони, морозиво, поп-корн та солодка вата.

А о 18.00 тут розпочнеться урочиста концертна програма "В моїм серці Україна" за участю провідних майстрів мистецтв, аматорських колективів, лауреатів районного огляду народної творчості.

24 серпня на стадіоні за адресою вулиця Драйзера, 2-б пройде турнір з футболу серед команд Деснянського району, а 25 серпня о 18.00 біля кінотеатру "Флоренція" (проспект Маяковського, 31) відбудеться акція з профілактики наркоманії, ВІЛ/СНІДу, гепатиту С – "Незалежній Україні - незалежна молодь". Під час концерту будуть проведені спортивні змагання для молоді та ігри для дітей. Також працюватиме пункт обміну "Цигарки на цукерки".

У парку імені Тараса Шевченка 23 серпня об 11.00 відбудеться великий святковий концерт за участю кращих художніх колективів і митців Шевченківського району "Звешся величаво – Україною, земле зачарована моя!".

24 серпня о 16.00 на Контрактовій площі розпочнеться урочистий концерт з нагоди відзначення 21-ї річниці незалежності України. А на Андріївському узвозі протягом святкових вихідних триватиме "Свято мистецтв".

Крім того, у всіх районах Києва 23 серпня відбудуться урочисті церемонії підняття Державного Прапора, покладання квітів та мітинги.

24 серпня в Києві проведуть перші всеукраїнські пляжні ігри

Перші всеукраїнські пляжні ігри проведуть в Києві до Дня Незалежності України 24 серпня на території спортивного комплексу "Місто Спорту" (Гідропарк), повідомляє в середу прес-служба Київської міської державної адміністрації.

"Під час заходу спортсмени демонструватимуть свою силу, витримку і вміння. У показових матчах "best of the best" кияни та гості міста зможуть побачити віртуозність пляжних волейболістів, футболістів, пляжного регбі, спортсменів алтимат (фризбі). Крім того в іграх братимуть участь герої липневого чемпіонату світу з пляжного гандболу - срібні призери турніру в Омані", - йдеться в повідомленні.

Крім того, відбудеться матч з пляжного футболу між збірними Києва та Дніпропетровська.

За словами прес-служби, також гостей свята чекає яскрава шоу-програма за участю кращих МС, DJ's та команд черлідерів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2115 | Додав: admin | Теги: День прапора, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ