Нд, 2024-04-28, 05:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Липень » 16 » Україна вислала бєларуських дипломатів за шпигунство
11:46
Україна вислала бєларуських дипломатів за шпигунство
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За даними ЗМІ, Україна вислала двох бєларуських військових аташе за шпигунство, на що Бєларусь відповіла взаємністю.

Раніше повідомлялося, що Україна та Бєларусь місяць тому обмінялися висилкою дипломатів.

Як повідомлялось 14 липня, МЗС Бєларусі заявив, що йому невідомо про вислання свого військового аташе з Києва.

Протягом останніх чотирьох місяців з України за шпигунство були вислані два військові аташе Республіки Бєларусь, пише "Дзеркало тижня. Україна" з посиланням на власні джерела.

Примітно, що між спецслужбами країн СНД існує домовленість не вести розвідувальну діяльність одне проти одного. Але Мінськ не дотримується цієї угоди, зазначає видання.

"Наприклад, користуючись тим, що окремі несвідомі українські громадяни часто провозили через українсько-бєларуський кордон незадекларовані блоки цигарок, бєларуси активно вербували українців. З цього приводу український МЗС не раз безрезультатно передавав ноти бєларуській стороні", - відзначає "Дзеркало тижня. Україна".

Водночас, за даними видання, після рішення Києва послідувала реакція бєларуської влади: з Мінська були вислані два українські військові дипломати - аташе з питань оборони і військового аташе.

"В світі дипломатії діє принцип взаємності. Але бєларуси вийшли за рамки правил, прийнятих у цивілізованому світі. Мінську здалося мало оголосити небажаними персонами українських військових дипломатів. Бєларуською контррозвідкою був розіграний "спектакль", який повинен був дискредитувати українських офіцерів. І в кінці травня останній співробітник військового аташату посольства України був змушений протягом 24 годин залишити територію Республіки Бєларусь", - пише видання.

Нагадаємо, в травні стався дипломатичний скандал між Україною і Чехією. МЗС України тоді оголосило персонами нон грата двох співробітників військового аташе Чехії в Києві. В той же час, МЗС Чехії вислав з країни військового аташе України. Виникнення напруженої ситуації пов'язують з наданням політичного притулку в Чехії колишньому міністрові економіки Богданові Данилишину.

Відзначимо, що дипломатичні казуси зовсім не рідкість в світлі подій останніх років. Так, літом 2009 року відбулася висилка російських дипломатів з України. Як повідомлялося, МЗС України відкликав акредитацію російського дипломата, співробітника посольства Росії в Україні, що займався діяльністю Чорноморського флоту РФ і заявив, що радник російського посольства Володимир Лисенко повинен залишити Україну. Лисенко підтвердив, що виїжджає з Києва. При цьому дипломат відмовився уточнити причини від'їзду, порекомендувавши звернутися до МЗС України. 27 липня 2009 року в ЗМІ з'явилася інформація, що Київ висилає з країни ще одного російського дипломата, генерального консула РФ в Одесі Олександра Грачова.

29 липня департамент інформації і друку МЗС РФ заявив, що у зв'язку з недружніми діями української влади стосовно дипломатів Росії ухвалено рішення про дочасне завершення місії генконсула України в Санкт-Петербурзі і одного з радників посольства України в Москві. А 31 липня українська сторона відкликала ноту, в якій рекомендувала російській стороні дочасно припинити повноваження генерального консула в Одесі Олександра Грачова.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 945 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ