Чт, 2024-05-02, 13:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 5 » Україні варто підготуватися до "жорсткого стилю Путіна"
19:37
Україні варто підготуватися до "жорсткого стилю Путіна"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України Віктор Янукович і прем`єр-міністр України Микола Азаров привітали Володимира Путіна з переконливою перемогою на виборах президента Росії.

Про це повідомили в прес-службі уряду РФ, передає УНІАН.

"Путіна з переконливою перемогою на виборах по телефону привітали президент і прем'єр-міністр України Віктор Янукович і Микола Азаров", - йдеться в повідомленні.

Російська ЦВК ще навіть була не оголосила остаточні результати виборів президента, на яких лідирував прем'єр-міністр Володимир Путін, а голови іноземних держав вже почали вітати його з перемогою.

На даний момент Центрвиборчком РФ уже повідомив, що обробив 100% усіх протоколів голосування на президентських виборах. За даними ЦВК, кандидат від "Єдиної Росії" Володимир Путін набрав 63,60% голосів і виграв президентську гонку в першому турі. За даними ЦВК, у лідера КПРФ Геннадія Зюганова 17,18%, у самовисуванця Михайла Прохорова - 7,98%, у глави ЛДПР Володимира Жириновського - 6,22%, у лідера "Справедливої ​​Росії" Сергія Миронова - 3,85% голосів.

Так, серед перших, хто привітав Путіна, виявилися голова уряду Японії Йосіхіко Нода, голова КНР Ху Цзіньтао, президенти Азербайджану і Вірменії Ільхам Алієв і Серж Саргсян, а також лідер Бєларусі Олександр Лукашенко.

Зазначимо, що ще зранку голова ЦВК РФ, ґрунтуючись на попередніх результатах виборів, оголосив, що Володимира Путіна обрано президентом РФ у першому турі.

Спостерігачі повідомляли про масові порушення на виборах - зокрема, підвезення виборців на дільниці, де ті голосують за відкріпними посвідченнями і додатковим списками. Однак у ЦВК РФ не побачили порушень, які могли б вплинути на результати виборів.

Януковичу треба приготуватися до "жорсткого стилю Путіна", радить експерт

Президентові Віктору Януковичу варто підготуватися до жорсткого стилю президента Росії Володимира Путіна.

Так, вважає директор Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Януковичу зараз доведеться зустрічатися не з Медведєвим, з яким у нього склалися непогані стосунки, а з Путіним. І треба готуватися до жорсткого стилю Путіна, до стилю постійного пресингу. І треба також готуватися до того, що Путін, швидше за все, буде все-таки реалізовувати ту мету, яку він задекларував. Це Євразійський союз", - заявив експерт.

"Це буде головним геополітичним викликом для України в найближчу перспективу. Якщо тільки Путіна не будуть відволікати внутрішні російські проблеми", - сказав він на прес-конференції в Києві.

Коментуючи сльози Путіна на мітингу, політолог висловив припущення, що в такий спосіб позначилася емоційна напруженість під час виборів, оскільки, по суті, це були перші за 12 років конкурентні вибори.

"На цих виборах Путін конкурував не з Зюгановим, не з Жириновським, не з Прохоровим. Він конкурував з Болотною площею, з новою російською опозицією, яка не мала свого кандидата на цих виборах", - підкреслив політолог.

На думку Фесенка, головною проблемою президента Путіна стане подолання політичного розколу, "що робити з так званими розгніваними городянами".

З огляду на це, політолог вважає, що російський президент буде змушений оновити свій політичний режим.

У той же час експерт висловив думку, що найближчим часом Росії не загрожує зміна влади в результаті дій опозиції.

"Нова російська опозиція - це меншість. Більшість у Росії - за Путіна. Це головна проблема російської опозиції. Це означає, що в найближчій перспективі демократичним шляхом нинішня російська опозиція змінити владу в Росії не може", - підсумував він.

У БЮТ вважають, що з перемогою Путіна тиск Росії на Україну зросте

З перемогою Володимира Путіна на президентських виборах у Російській Федерації тиск Росії на Україну зросте, прогнозує народний депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" Остап Семерак.

"Я думаю, що Україна відчуватиме все більший тиск з боку Російської Федерації", - сказав політик.

"Те, що Путін перемагає на цих виборах, не викликає сумнівів, але ми повинні розуміти, що це були вибори з сильною натяжкою, у виборах брала участь дуже обмежена кількість кандидатів, які не зовсім могли представляти російське співтовариство й, очевидно, результат", - підкреслив депутат.

Говорячи про подальшу діяльність Путіна, Семерак сказав:

"Путін, перебуваючи на посаді прем'єр-міністра, мав украй великий вплив на формування зовнішньої політики, і, я думаю, що він грав основну роль. У комунікаціях між "путінською Росією" і Україною стояла ще одна ланка - Дмитро Медведєв. Тепер такої ланки не буде - буде пряма комунікація, і я думаю, що Медведєв у багатьох випадках пом'якшував ситуацію або намагався розігрувати свою гру. Тепер буде пряма комунікація між Путіним і Віктором Януковичем, і, на жаль, Янукович є слабшим співрозмовником у цьому діалозі".

"Янукович є досить ізольованим в європейському контексті. Євросоюз, ПАРЄ ухвалюють рішення і критикують позицію Януковича щодо, в першу чергу, внутрішньополітичних процесів. Очевидно, Янукович буде ослаблений в цих комунікаціях і йому буде складно спілкуватися. Відповідно, Україна, як держава, український народ буде страждати від такої слабкої позиції президента України", - підкреслив депутат.

На думку Тягнибока, у разі перемоги Путін захоче відродити Російську імперію

Лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок прогнозує, що нинішні президентські вибори в Росії серйозно вплинуть на політику керівництва Української держави.

Про це він заявив на прес-конференції у Житомирі.

За словами політика, у разі перемоги на виборах Володимира Путіна "вплив Росії на українську політику буде жорсткішим, ніж тепер".

"Очевидно, будуть усі ці напрямки зовнішньої діяльності скеровувати на побудову "руського міра" і відродження Російської імперії, оскільки Україна потрапляє до тієї частини геополітичного простору, у якому найбільше зацікавлений Кремль", - заявив лідер ВО "Свобода".

При цьому він спрогнозував, що у випадку перемоги Путіна, "український уряд ще ретельніше виконуватиме Харківські угоди".

Тягнибок пояснив, що мова йде також і про нові кадрові призначення в українському уряді.

"Це будуть проросійські рішення кадрових питань, абсолютно проросійських призначень, також буде однозначно максимальне сприяння в Україні російському бізнесу",- прогнозує лідер ВО "Свобода".

Він також передбачає, що за перемоги Путіна на виборах у Росії "в Україні буде максимальне сприяння Російській православній церкві, яка вже зараз поширює свій вплив на територію України - монастирі будуть масово віддаватися Російській православній церкві".

Після перемоги Путіна українсько-російські відносини навряд чи покращаться, вважає екс-міністр закордонних справ

Колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко сумнівається в поліпшенні українсько-російських відносин після перемоги Володимира Путіна на президентських виборах у Росії.

"Що стосується України - змін у позитивному плані не буде, бо не змінилася сутність російської влади, російської держави", - сказав він на прес-конференції в понеділок у Києві.

На думку колишнього голови українського зовнішньополітичного відомства, Путін буде здійснювати політику інтеграції України в пострадянські об'єднання.

"Путін заявляє, що нам вкрай необхідно в Євразійський союз, тому ситуацію можна спрогнозувати як таку, що точно не буде полегшеною для України", - зазначив він.

Огризко також вважає, що прагнення Путіна надати значну фінансову підтримку Збройним силам Росії вказує на той факт, що зовнішня політика Росії буде загострюватися.

Екс-міністр підкреслив, що в цій ситуації Україна повинна мати структуровану позицію для того, щоб захистити свої національні інтереси, і продовжити курс на євроінтеграцію з можливим вступом до НАТО в майбутньому.

У ПР пообіцяли, що Україна зможе протистояти будь-якому тиску

На посту президента Росії Володимир Путін продовжить тиснути на Україну з метою її приєднання до Євразійського співтовариства, але у влади достатньо важелів протидіяти будь-якому тиску.

Про це заявив заступник голови фракції Партії регіонів у Верховній Раді України Володимир Зубанов, коментуючи вибори президента в Росії, пише "ЛІГАБізнесІнформ".

"Якщо в 2007 році Путін ставив завдання для Росії стати енергетичною наддержавою, то сьогодні на порядку денному політичні завдання. Наприклад, "збирання земель" в Євразійському співтоваристві, куди намагаються затягнути й Україну", - наголосив Зубанов.

За його словами, Путін намагатиметься поглибити політичну складову і домогтися зміни курсу України.

"Путін буде діяти методом батога і пряника. З одного боку, Україні обіцятимуть економічне чудо. З іншого боку, будуть і далі тиснути за допомогою Митного союзу - і по вагонах, і по цукру, і по трубах, і по сиру", - додав нардеп-"регіонал".

Політик вважає, що Путін буде намагатися переконати українських громадян піти на поводу Кремля і встати "під руку Росії і Путіна".

"Але українська влада має достатньо важелів протидії такій політиці. Ми витримаємо будь-який тиск і будемо діяти, тільки виходячи з українських національних інтересів", - підсумував Зубанов.

Симоненко впевнений, що Путін протримається ще два терміни на посаді президента, якщо виконає всі обіцянки

Володимир Путін буде президентом Російської Федерації ще два терміни, вважає лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

"Я думаю, що Путін, якщо буде виконувати те, що обіцяє, працюватиме президентом Росії два терміни", - заявив Симоненко на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він зазначив, що на минулих президентських виборах Російської Федерації практично всі кандидати використовували "ліву риторику", серед них і Путін.

Так, він нагадав, що Путін у своїх передвиборчих виступах виступав за реприватизацію, а також введення планової економіки.

У той же час, на його думку, ліберальна ідея в Росії "зазнала краху", про що, зокрема, свідчить програш Михайла Прохорова.

На думку Симоненка, лідер КПРФ Геннадій Зюганов на цих виборах показав "успішний результат". "Мені здається, виступ Зюганова був успішним", - зазначив він.

Зокрема, лідер КПУ нагадав, що результат Зюганова на президентських виборах, як і КПРФ на виборах до Держдуми, був досить високим.

"Тобто, кожен четвертий-п'ятий громадянин Росії реально підтримує Комуністичну партію", - зазначив Симоненко.

Разом з тим, він підкреслив, що вибори в Росії показали, що "замість політики впроваджуються технології, щоб перемагати на виборах: "Політика грає другорядну роль, основою в боротьбі за владу стали політичні технології".

"В цілому, режим у Росії тримається на популярності лідера, а сама буржуазна влада втратила як ідею, так й ідеологію", - підкреслив Симоненко.

Литвин поважає вибір російського народу, а Наливайченко вважає перемогу Путіна Пірровою

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин приймає вибір російського народу, який проголосував за Путіна на президентських виборах.

"Я поважаю вибір російського народу", - сказав Литвин на брифінгу в понеділок під час робочої поїздки на Житомирщину. Спікер зазначив, що Україна та Росія пов'язані історично, й у майбутньому "доля визначає нам мати тісні контакти, і для нас важливо, яку політику провадитиме найвище керівництво Росії щодо України".

"Сьогодні для України вкрай важливо, щоб, поважаючи вибір російського народу, ми зрозуміли й усвідомили необхідність консолідації в Україні, щоб мати єдину лінію, єдине бачення, єдині підходи в подальшому розвитку співробітництва між Україною та РФ", - сказав Литвин. Він наголосив, що якщо у двосторонніх відносинах триватиме політика взаємної боротьби, то "ситуація для України кращою не буде".

"Ми маємо припинити плакати й дорікати всім, що нас не розуміють, нас не підтримують. Лише ми хороші, а всі безпідставно недооцінюють Україну. Такого в політиці бути не може", - сказав він.

Тим часом, голова політради партії Наша Україна, екс-голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявив, що перемога прем'єр-міністра Росії Путіна у виборах президента несе загрозу Росії, а також є викликом для демократичного розвитку України.

"У Росії перемогли царизм, авторитаризм і курс на реставрацію СРСР. Російські вибори є прикладом імітаційної демократії", - сказав Наливайченко. За його словами, вибір росіян був підневільний, повністю контрольований владою.

"Усі реальні і небезпечні для режиму опоненти навіть не були допущені до участі у виборах, паралельний підрахунок голосів був зірваний, а незалежні спостерігачі зафіксували тисячі грубих порушень у день голосування", - розповів політик. Наливайченко зазначив, що ця перемога стала для Путіна пірровою.

"Це - не перемога. Це - агонія політичного і суспільного організму, який дуже довго не лікувався", - наголосив український політик. Водночас, Наливайченко повідомив, що нове президентство Путіна є викликом для демократичного розвитку і європейського вибору України.

"Треба припинити безглузду політику багатовекторності нинішньої влади, яка насправді є лише умиротворенням монстра", - сказав екс-глава СБУ. На думку Наливайченка, Україні потрібна нова влада, яка не буде прогинатися перед Кремлем і не торгуватиме національними інтересами.

"Нашою стратегічною метою і єдиною відповіддю на нові зовнішні обставини повинна стати перемога української демократичної та патріотичної опозиції на парламентських виборах у жовтні 2012 року", - додав екс-глава СБУ.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1535 | Додав: adminA | Теги: Україні варто підготуватися до жорс
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ