Пт, 2024-04-26, 19:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Грудень » 22 » Українську історію освоєння космосу Москва привласнила
15:46
Українську історію освоєння космосу Москва привласнила
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Москва привласнила українську історію освоєння космосу.

Кремлівська пропаганда створила міф, мовляв, Україна – це лише відстала аграрна країна. Та виявляється, радянська космонавтика трималася саме на українцях, а усі досягнення росіяни привласнили собі.

Як Москва поцупила українську історію освоєння космосу?

Квітень 2017 року. У Росії урочисто святкують чергову річницю першого польоту людини у космос. Під час виступу Володимир Путін вкотре вразив публіку своїми глибокими, як йому здається, знаннями історії: «Ми по праву пишаємося тим, що наші великі співвітчизники – Ціолковський, Цандер, Корольов – стояли біля витоків космічної ери».

Із трьох згаданих вчених тільки Костянтин Ціолковський був вихідцем із Росії. Винахідник рідкопаливної ракети Фрідріх Цандер був латвійцем, а легендарний генеральний конструктор космічних ракет Сергій Корольов – українцем. Місто Дніпро по праву вважалося космічною столицею СРСР, а конструкторське бюро «Південне» було кузнею майже усіх радянських кадрів та винаходів у космічній галузі. Та нинішня російська влада, як і колись радянська, привласнює усі космічні досягнення українців собі.

Після Другої світової війни завод «Южмаш» у Дніпрі став флагманом радянської космонавтики. Спочатку на секретному об’єкті виготовляли ракети «Зеніт» та «Циклон». А у 1951-му на території заводу створили конструкторське бюро «Південне» – мозковий центр ядерних та космічних розробок СРСР. У числі досягнень українських фахівців – міжконтинентальні балістичні ракети та унікальна система зближення «Курс». Завдяки цій розробці космічні апарати змогли стикуватися з орбітальними станціями.

Робота конструкторського бюро «Південне» була тісно пов’язана з іменем Сергія Корольова. Під його керівництвом запустили перший штучний супутник Землі та відбувся політ Юрія Гагаріна у космос. Однак ще перед Другою світовою війною Корольова на 10 років запроторили у сибірські табори тільки за те, що він займався вивченням ракет. Сталіну тоді здавалося, що науковець начебто затіяв авантюру – розробляє ракети, аби замахнутися на життя вождя. І вже навіть коли Корольов був визнаним конструктором, радянська влада його не цінувала. У 1957 році його позбавили Нобелівської премії. До Академії наук СРСР тоді звернувся Нобелівський комітет із проханням висунути на здобуття нагороди трьох науковців. Але Корольова із списку викреслили і замінили на лояльних Кремлю вчених. На усі протести світової спільноти Микита Хрущов відповідав, що конструктором супутника є радянський народ.

Привласнили росіяни досягнення й іншого українського вченого – Юрія Кондратюка. Американці, готуючись відправити на Місяць космічний корабель «Аполлон», просто відкрили книжку Кондратюка, написану ще у 1928 році, і використали розрахунки вченого – так звану «трасу Кондратюка» щодо польоту ракети. Коли Ніл Армстронг, перша людина на Місяці, завітав до Радянського Союзу, то він спеціально поїхав до будинку українця, аби прихопити із собою жменьку землі.

«Своїм» росіяни вважають і Володимира Глушка. На двигунах, які розробив вчений, працювали космічні кораблі «Буран», «Восток», «Енергія», а також ракети-носії «Протон». Саме одесит Глушко був ініціатором створення станції «Мир», яка 15 років була домівкою для космічних кораблів на орбіті. Українські ракети нині використовують провідні космічні країни світу. За останні 26 років українські інженери здійснили 98 запусків ракет. А ось російська космонавтика без українських двигунів розпадається з космічною швидкістю.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 669 | Додав: adminA | Теги: москва, країнська історія освоєння космосу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ