Пн, 2024-04-29, 14:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Листопад » 11 » Україну знову можуть внести до списку країн з порушенням прав інтелектуальної власності
15:47
Україну знову можуть внести до списку країн з порушенням прав інтелектуальної власності
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/


Україна знову може потрапити до Priority Watch List - списку країн з порушенням прав інтелектуальної власності. Цей список складає Торгова палата США. Україна потрапить до нього, якщо терміново не вживе заходів для боротьби з такими порушеннями. Про це повідомив співробітник економічного відділу посольства США в Україні Алекс Райан 10 листопада в Києві, передає ТСН.

"Якщо умови не покращаться, Україна знову може потрапити до цього списку, а нам би дуже цього не хотілося", - зазначив він.

У 2001 році у зв'язку з масовим піратством і слабким захистом інтелектуальної власності Сполучені Штати вилучили Україну з програми американської Генералізованої системи преференцій (внесли до того ж списку країн з порушенням прав інтелектуальної власності). Справді, на той момент Україна була найбільшим виробником і експортером піратських CD і DVD в Європі. Крім того, США ввели проти України стовідсоткові додаткові мита на експортні товари на загальну суму 75 мільйонів доларів.

У серпні 2005 року Україна внесла декілька важливих поправок до свого антипіратського закону, і США скасували ці санкції, оцінивши зусилля країни з законодавчої протидії піратству. Як наголошувалося в документі, Україна серйозно просунулася в боротьбі з музичним і відеопіратством, і її буде повністю відновлено в статусі учасника американської Генералізованої системи преференцій (ГСП). Це дозволяє Україні, разом з іншими 140 країнами, ввозити до США близько трьох тисяч найменувань промтоварів з низьким митом або взагалі без мита.

У березні 2010 року Оболонський районний суд Києва засудив торговця "піратськими" дисками з київського ринку "Петрівка" до 3,5 року позбавлення волі. Це перший в Україні випадок винесення у справі про "піратство" вироку з реальним терміном ув'язнення, вважають в Асоціації виробників програмного забезпечення Business Software Alliance (BSA).

Згідно з результатами дослідження, проведеного компанією IDC, в 2006 році рівень піратства в Україні сягнув 84%. У той же час середній світовий показник піратства становить 34%.

Окрім того, у 2008 році відомий польський кінорежисер Єжи Гоффман заявляв, що українські владні структури, перш за все Державний департамент інтелектуальної власності і Міністерство культури і туризму, порушують його авторські права, надаючи можливість різним телекомпаніям демонструвати кінофільми "Вогнем і мечем", "Знахар" та інші без оплати авторської винагороди. Понад 90% користувачів в Україні порушують авторське право.





За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 916 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ