Пн, 2024-05-06, 18:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Грудень » 8 » Укрзалізниця поновила перевезення вугілля у зоні АТО
18:38
Укрзалізниця поновила перевезення вугілля у зоні АТО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Залізниці України відновили перевезення вугілля в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на сході України, а подальші постачання вугілля насамперед залежатимуть від відновлення зруйнованої інфраструктури і розмінування окремих ділянок.

"Вугілля поїхало. Подальші можливі обсяги перевезення вугілля, в першу чергу, залежатимуть від можливості вирішувати низку завдань. Укрзалізниця не підведе", - повідомив виконувач обов'язків голови Державної адміністрації залізничного транспорту України (Укрзалізниці) Максим Бланк на своїй сторінці у Facebook.

Він відзначив, що після формування нового уряду одним із форс-мажорів у країні став непокритий дефіцит вугілля, і неодноразово наголошувалося, що Укрзалізниця не дає вагонів і заправлених локомотивів.

"Вагони і дизпальне для вирішення критичних завдань країни Укрзалізниця, безумовно, забезпечить. Але завдання перевезення вугілля по східному регіону - це не лише питання подачі вагонів і тяги. Це і екстрене відновлення зруйнованої інфраструктури, це розмінування окремих ділянок, це узгоджені "вогняні" коридори, це координація диспетчеризації руху із захопленою Донецькою залізницею, це особливі митні процедури, це пріоритетність тих чи інших транспортних перекидань", - повідомив Бланк.

Він зазначив, що це питання мають координувати Міненерго, МВС, Міноборони, Фіскальна служба та інші структури.

У свою чергу, Укрзалізниця перевела в штабний режим роботи служби інфраструктури і руху. Як уточнив в.о. глави відомства, штаб очолює "один із найбільш авторитетних фахівців" - директор з інфраструктури Володимир Тягульський.

5 грудня голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль повідомив, що запаси вугілля на складах об`єднань "Лисичанськвугілля" і "Первомайськвугілля" на підконтрольній Україні території становлять 122 тис. тонн, проте Донецька залізниця не може його вивезти через відсутність вагонів і дизельного пального для локомотивів.

З початку грудня державна енергокомпанія "Центренерго" чекає відправлення 200 вагонів із вугіллям, які заблоковані на кордоні з Росією. Проте сьогодні, 8 грудня, вагони з близько 50 тис. тонн вугілля вже попрямували для потреб теплоелектростанцій України.

У Яценюка обіцяють протягом тижня знайти вугілля

У Кабінеті міністрів обіцяють розв'язати проблему з енергоносіями в Україні впродовж поточного тижня. Про це заявив на засіданні погоджувальної ради міністр культури В'ячеслав Кириленко, посилаючись на слова міністра енергетики Володимира Демчишина.

За його словами, у понеділок вранці в Кабміні відбулася нарада, на якому Демчишин пообіцяв розв'язати цю проблему, передає "Українська правда".

"Безумовно, в Україні існує дефіцит енергоносіїв, і ця інформація є відкритою. Разом з тим сьогодні на вранішньому засіданні уряду міністр енергетики просив повідомити, що до наступного понеділка проблеми будуть вирішені", – сказав він.

Кириленко також додав, що в уряді не планують закуповувати вугілля у самопроголошених псевдореспублік "ДНР" і "ЛНР".

Довідка

Об'єднана енергосистема України працює зі значними ускладненнями. Через дефіцит вугілля особливо напружений стан забезпечення палива склався на Зміївській, Вуглегірській, Луганській, Придніпровській, Криворізькій ТЕС.

2 грудня "Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень електрики.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин заявив про необхідність почати імпорт електроенергії з Росії.

5 грудня Кабінет міністрів України ще на місяць продовжив тимчасові заходи надзвичайного стану в енергетиці.

Цього ж дня в Міненерговугілля пройшла екстрена зустріч, де намагалися знайти вихід із катастрофічної ситуації з нестачею вугілля на ТЕС. Як повідомив директор однієї з ТЕС, ситуація на станціях катастрофічна. За його словами, якщо найближчим часом не будуть запущені газомазутні блоки, то станції зупиняться, і багато міст залишаться без світла і тепла, у тому числі Київ.

Також міністр енергетики говорив про намір вивезти з Донбасу два мільйони тонн вугілля, яке перебуває там на складах компанії "Вугілля України".

"ДНРівці" відповили, що вугілля Україні не віддадуть.

"Держбюджет України заблокував на рахунках донецьких шахт 218 млн гривень. Крім того, держбюджет винен в зарплатний фонд шахт Донбасу 816 млн гривень. Шахтарі Донбасу не отримували зарплат з липня, я вже не кажу про обстріл шахт і поранених. На цьому тлі говорити про повернення вугілля не доводиться. Ми збираємося його реалізувати і виплатити заборгованості", – заявив представник "міністерства ПЕК ДНР".

7 грудня Кабінет міністрів України погодився з пропозицією Міністерства енергетики та вугільної промисловості дозволити тимчасовий імпорт електроенергії з Росії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 921 | Додав: adminA | Теги: Укрзалізниця, перевезення вугілля у зоні АТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ