Нд, 2024-04-28, 19:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 22 » Унікальні фотографії "Титаніка" науковці опублікували до століття його катастрофи
16:41
Унікальні фотографії "Титаніка" науковці опублікували до століття його катастрофи
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Журнал National Geographic до сторіччя трагічної загибелі трансатлантичного лайнера "Титанік" у квітневому номері публікує нові чудові зображення судна, що лежить на дні океану, отримані за допомогою високих технологій.

Можливо, ця реконструкція, зроблена комп'ютером на основі випромінювань сонара і знімків підводних апаратів-роботів, допоможе відновити більш повну картину події 15 квітня 1912 року, повідомляє британська газета The Daily Mail. На сайті National Geographic вже викладена галерея отриманих зображень.

Нові зображення з використанням сучасних технологій були отримані групою незалежних дослідників з Океанографічного інституту Вудс-Хола. Підводні апарати зробили загалом понад 100 тис знімків, які потім були піддані ретельній комп'ютерній обробці, повідомляє Fox News.

Зображення дають перші вичерпні уявлення про легендарну катастрофу. На знімках, зокрема, зображено профіль лівого борту корабля з розломом. З побаченого можна зробити висновок, який підтверджується показаннями очевидців аварії, що "Титанік" спочатку розламався навпіл та, йдучи під воду, спочатку врізався в морське дно носом ніби штопор, після чого упав весь корпус. При цьому пробоїну, яку судно отримало від айсберга і яка стала причиною аварії, розглянути й раніше не можна було - очевидно, вона залишиться назавжди прихованою, адже ця частина корабля повністю занурена в осадові породи.

Пошкодження, яких зазнав лайнер і які тепер можна вивчити на реконструкціях знімків, красномовніші за будь-які слова підтверджують, на якій величезній швидкості він врізався в дно. Під час занурення зруйнувалися всі поверхи судна, а тонни води розмололи внутрішню структуру судна.

Експедиція, підсумком якої стали, зокрема, і ці зображення, тривала два місяці: вона проходила в серпні-вересні 2010 року. Дослідники використовували аж кілька нових технологій, щоб отримати нові дані про аварію.

Національне управління океанічних і атмосферних досліджень вивчало трагедію "Титаніка" протягом багатьох десятиліть, і один з провідних фахівців відомства Джеймс Дельгадо заявив National Geographic, що нові технології зробили справжній прорив у цій темі. У минулому вивчення "Титаніка" було схоже на дослідження Манхеттена з ліхтарем опівночі під час зливи, зазначив експерт. Тепер же все може змінитися, і зроблені зображення нарешті допоможуть у подробицях дослідити хроніку трагедії 1912 року.

Як тонув Титанік. Хроніка

"Титанік" був найбільший пасажирський лайнер світу свого часу. Він вважався непотоплюваним, проте під час першого ж рейсу зіткнувся з айсбергом і затонув.

У рейс з Європи в Америку лайнер вийшов 10 квітня 1912 року. Він зазнав пробоїни від айсберга пізно ввечері 14 квітня і через 2 години 40 хвилин наступного дня занурився на дно океану. На борту перебували 2224 людини - 1316 пасажирів і 908 членів екіпажу. Врятувалися 711 людей, загинули 1513.

"Титанік" затонув 15 квітня о 2.20, розламавшись при зануренні на дві частини. Першою, на швидкості близько 13 миль на годину, врізалася в океанське дно на глибині 3750 метрів, носова частина "Титаніка", зарившись в осадові породи дна.

Тих пасажирів "Титаніка", хто залишився живий, підібрав на борт корабель "Карпатія". 18 квітня 1912 року судно з врятованими прибуло в Нью-Йорк.

При розслідуванні було встановлено, що при адекватних діях команди загиблих могло бути як мінімум на 550 осіб менше. Але, по-перше, шлюпок не вистачало на всіх, по-друге, перші рятувальні човни в паніці і плутанині йшли напівпорожніми. Крім того, неправильно була організована рятувальна операція: капітан дав команді помилкову установку на порятунок насамперед жінок і дітей, а не всіх пасажирів. Причиною низького виживання пасажирів 3-го класу вважаються перешкоди, які екіпаж чинив для їхнього проходу на палубу - нібито для того, щоб не було тисняви при посадці в шлюпки.

Нагадаємо, лише 30 секунд відділяли найбільший пасажирський лайнер "Титанік" і півтори тисячі пасажирів від порятунку в квітні 1912 року.

За іншою версією, "Титанік" затонув не тому, що, як вважають, він плив занадто швидко і команда не встигла помітити айсберг, а через грубу помилку рульового.

А дослідник Рей Бостон ще в 2008 році зробив інший висновок про справжню причину загибелі океанського лайнера "Титанік". Бостон заявив, що "Титанік" йшов у небезпечних водах так швидко через "неконтрольовану" пожежу на борту - в ході швидкісних випробувань у Белфасті за 10 днів до виходу з Саутгемптона загорілося вугілля.

До моменту виходу лайнера з порту згасити полум'я так і не вдалося - в результаті судно перетворилося на бомбу з годинниковим механізмом, і справа могла закінчитися "потужними вибухами" під палубою ще до прибуття в Нью-Йорк.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1082 | Додав: adminA | Теги: фотографії Титаніка, століття катастрофи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ