Нд, 2024-04-28, 14:45


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Головна » 2011 » Травень » 25 » Уряд скасував квоти на експорт зернових з України
15:16
Уряд скасував квоти на експорт зернових з України
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів України скасував квоти на експорт зерна. Про це повідомив сьогодні, 25 травня, міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк після засідання уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Уряд ухвалив постанову про скасування квотування зерна. Сьогодні-завтра постанова вийде, буде опублікована, і квоти на експорт зерна будуть скасовані", - сказав він.

Як повідомлялося, Україна на період до 1 січня 2012 року запровадить мита на експорт пшениці (9%, але не менш як 17 євро за тонну), кукурудзи (12%, але не менш ніж 20 євро за тонну) і ячменю (14%, але не менш як 23 євро за тонну). Відповідний закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України і затвердження ставок вивізного (експортного) мита на деякі види зернових культур" ухвалила 19 травня Верховна Рада мінімально необхідною кількістю голосів - 226.

Голова комітету ВР з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Віталій Хомутиннік зазначив, що у разі підписання президентом закон набуває чинності з 1-го числа місяця, наступного за місяцем, в якому він був опублікований.

Він додав, що з моменту набуття чинності закону уряд повинен скасувати квоти на експорт зерна, оскільки такі два заходи не можуть діяти одночасно.

Водночас Міністерство аграрної політики і продовольства України запропонувало уряду скасувати квотування експорту пшениці і ячменю, яке діє в країні до 30 червня цього року, повідомив перший заступник міністра агрополітики і продовольства Микола Безуглий.

Україна з 5 травня скасувала квотування експорту кукурудзи, яке мало діяти до 30 червня цього року. Відповідна постанова Кабінету міністрів України, ухвалена 27 квітня, опублікована в газеті "Урядовий кур'єр".

2 квітня Кабінет міністрів опублікував постанову про продовження до 30 червня 2011 року квотування експорту зерна.

Як відомо, уряд України продовжив квотування експорту зерна до 1 липня 2011 року, одночасно збільшивши квоту на кукурудзу на 2 млн тонн. Про це повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Раніше президент України Віктор Янукович зажадав, щоб після 31 березня, коли закінчується термін дії квот на експорт зерна, було підготовлено відповідний акт, який би замінив їх, у разі потреби, митними заходами.

Раніше Кабінет міністрів України продовжив квотування експорту зерна до 31 березня 2011 року і збільшив розміри квот на 1,5 млн тонн, повідомив 8 грудня міністр аграрної політики. "Питання вже розглянули. Квоти продовжено до березня рішенням Кабміну. Також квоти збільшено на 1,5 млн тонн", - сказав Присяжнюк.

За словами міністра, квоту на пшеницю збільшено на 500 тис тонн, на кукурудзу - на 1 млн тонн.

Україна запровадила до 31 грудня 2010 року квоти на експорт 2,7 млн тонн зерна. Експортна квота на пшеницю становить 0,5 млн тонн, ячмінь - 0,2 млн тонн, кукурудзу - 2 млн тонн. Постанова також запроваджує фактично заборонну квоту в обсязі 1 тис тонн на експорт жита і гречки.

За цей час квоти розподілялися двічі способом, що викликав різку критику з боку учасників ринку: багато компаній не змогли вчасно отримати висновку Міністерства аграрної політики і продовольства про наявність зерна, що необхідно для подачі заявки на отримання квоти.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 906 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ