Нд, 2024-05-19, 21:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Вересень » 21 » В ООН Шольц звинуватив путіна в "неприкритому імперіалізмі"
09:59
В ООН Шольц звинуватив путіна в "неприкритому імперіалізмі"
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

росія розпочала війну з єдиною метою - заволодіти Україною, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, виступаючи на генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц (Olaf Scholz) назвав дії президента рф володимира путіна "неприкритим імперіалізмом". Про це він заявив під час виступу на генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй у Нью-Йорку 20 вересня.

За словами Шольца, загарбницька війна росії проти України нічим не виправдана. Як заявив канцлер, путін веде її з однією єдиною метою - заволодіти Україною, не зважаючи на такі цінності, як самовизначення та політична незалежність. "Для цього існує лише одне слово: неприкритий імперіалізм", - наголосив Шольц.

"Не допустити перемоги росії"

Звертаючись до учасників генасамблеї ООН, канцлер Німеччини закликав їх не допустити, щоби росія перемогла у війні проти України. "Україна має бути здатна відбити напад росії. Ми підтримуємо Україну в цьому всіма нашими силами: фінансово, економічно, гуманітарно, а також зброєю", - запевнив Шольц.

Раніше того ж дня, виступаючи на саміті з глобальної продовольчої безпеки на полях генасамблеї, Шольц зазначив, що "агресивна війна росії викликала і посилила багатоаспектну глобальну кризу", що загрожує голодом і недоїданням, від чого особливо страждають країни глобального Півдня. "Наступний рік може бути ще гіршим, враховуючи зростання цін на енергоносії та добрива", - застеріг канцлер, закликавши вжити заходів "для порятунку життів".

Реформа Радбезу ООН

Шольц зазначив, що ООН не може дозволити собі "сидіти, склавши руки, поки озброєна до зубів ядерна держава, яка до того ж є серед засновниць організації, бажає посунути межі насильства". Він закликав міжнародну спільноту стати на захист цілей та базових положень статуту ООН.

У своєму виступі німецький канцлер також закликав реформувати Раду Безпеки ООН, одним із п'яти постійних членів якої, що мають право вето, є рф. На його думку, правила та інституції мають бути приведені у відповідність "з реаліями XXI століття", а після реформи ООН до участі в складі Радбезу мають бути допущені інші країни, "насамперед держави глобального Півдня". "Німеччина також готова взяти на себе збільшену частку відповідальності" - спочатку як непостійний, а згодом і як постійний член Радбезу, підсумував канцлер.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 313 | Додав: adminA | Теги: Шольц, Путін, ООН, неприкритий імперіалізм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ