Пн, 2024-04-29, 22:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Березень » 14 » В Україні діють подвійні стандарти, тому її можуть позбавити членства в Інтерполі, переконаний Турчинов
20:27
В Україні діють подвійні стандарти, тому її можуть позбавити членства в Інтерполі, переконаний Турчинов
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

Україну можуть позбавити членства в Інтерполі. Про це заявив перший заступник глави партії "Батьківщина" Олександр Турчинов в ефірі "5 каналу", коментуючи факт перебування в Україні оголошеного в міжнародний розшук російського бізнесмена Алімжана Тохтахунова, також відомого як кримінальний авторитет "Тайванчик".

"Це ще одне свідчення подвійних стандартів, коли Україна, ви згадайте, вимагала через Інтерпол арешту екс-міністра економіки Богдана Данилишина", - зазначив він.

- Турчинов ще не знає, яку справу сфабрикують проти нього
- Генпрокуратура розуміє безперспективність кримінальної справи проти Тимошенко, переконаний Турчинов

"В той же час, коли справді є всі підстави говорити про "червону картку" Інтерполу, Україна повинна виконувати свої обов'язки", - заявив Турчинов.

"У нас подвійний стандарт: Україна є членом Інтерполу, але водночас вона вважає, що "червона картка", яку виставив Інтерпол, не є обов’язковою (умовою) для виконання своїх зобов'язань", - уточнив політик.

За словами Турчинова, "у світі вже також перестають дивуватися поведінці української влади, яку вони демонструють щодня".

"Ми маємо серйозні шанси отримати або ноти протесту, або нас можуть позбавити членства в таких поважних організаціях, як Інтерпол", - додав він.

Нагадаємо, що нещодавно російський кримінальний авторитет "Тайванчик" розповів, що за президента Віктора Януковича почав їздити до Києва, водночас підтверджуючи, що йому закрито в'їзд практично в усі країни світу.

У свою чергу, у Державній прикордонній службі повідомили, що їм не надходило інформації про необхідність затримання російського громадянина Тохтахунова.

Водночас в українському бюро Інтерполу заявили, що підстав для затримання російського бізнесмена Тохтахунова немає. "Справа в тому, що між Україною і США немає двостороннього договору про видачу (злочинців), тому підстав його арештовувати чи затримувати з метою екстрадиції немає", - пояснили там.

Зазначимо, що Тохтахунов перебуває в міжнародному розшуку через порушену проти нього кримінальну справу в США. У статті вказується, що він вже вісім років не має змоги залишати межі Батьківщини, бо всі ці роки його розшукує Інтерпол. На сайті Інтерполу навпроти прізвища "Тайванчика" стоїть червона позначка, що означає вимогу негайного арешту в разі його появи на території країн-членів Інтерполу.

Турчинов ще не знає, яку справу сфабрикують проти нього

Перший заступник лідера партії "Батьківщина" Олександр Турчинов поки що не береться прогнозувати, які звинувачення Генпрокуратура може згодом висунути проти нього.

"Прогнозувати дії наших опонентів неможливо", - сказав Турчинов.

Він наголосив, що кожен, хто нині в політиці опонує нинішній владі, має бути готовий до того, що проти нього може будь-якої миті сфабриковано справу.

"Тому, якщо маєш сміливість бути в опозиції, повинен бути готовий, що в будь-яку мить буде сфабриковано справу. Яку справу сфабрикувати проти мене, я думаю, що вони поки цього не вирішили", - додав він.

При цьому, за словами Турчинова, виходячи з того, які звинувачення висуваються опозиціонерам, така справа може стосуватися чого завгодно. "Відкрити справу можуть з будь-якого питання. Але я їм не збираюся допомагати. Нехай вони самі міркують, в чому звинувачувати опозиціонерів", - додав Турчинов.

Нещодавно Турчинов також заявляв, що нинішня влада втрачає контроль над економікою і соціальною сферою. "По тому, як зачастили з допитами слідчі, можна говорити про серйозні проблеми у влади, бо активізація слідства - це реальна ознака серйозних проблем у коридорах влади", - сказав Турчинов.

Нагадаємо, що Турчинова час від часу викликають в Генпрокуратуру, де його допитують як свідка у справах проти колишнього уряду Тимошенко, зокрема у справі про закупівлю автомобілів швидкої допомоги для сільської місцевості.

З кінця минулого року Турчинов уже кілька разів ходив на допити до ГПУ. Він проходив у двох справах – про розтрату державних коштів, отриманих від продажу квот парникових газів у рамках Кіотського протоколу, а також у "справі Луценка".

До цього Турчинов чотири рази був на допиті у справі про вилучення газу у компанії RosUkrEnergo, проте всі чотири рази його допитувала Служба безпеки України, а не Генпрокуратура.

Генпрокуратура розуміє безперспективність кримінальної справи проти Тимошенко, переконаний Турчинов

Олександр Турчинов переконаний, що в Генеральній прокуратурі розуміють безперспективність кримінальної справи проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Сама Генпрокуратура та ті, хто замовляв цю справу, розуміють її безперспективність, навіть враховуючи той тиск, який сьогодні чиниться на судову гілку влади. Все одно вигадані факти, доводять тільки одне - уряд Тимошенко працював для людей", - зазначив опозиціонер.

"Генпрокуратура нарахувала близько 180 томів. Хай ця цифра нікого не лякає, бо під цими томами мається на увазі вилучені з Кабміну архівні матеріали, які вони змогли утрамбувати в 180 томів. Для цього щоб це прочитати і розібратися, потрібно, я думаю, за нормативами, які є у самої Генпрокуратури, декілька років",- сказав політик.

Нагадаємо, що щодо Тимошенко було порушено дві кримінальні справи: першу - щодо нецільового використання коштів, отриманих в результаті продажу квот у рамках Кіотського протоколу, другу - за фактом завдання збитків державному бюджету закупівлею в 2009 році тисячі автомобілів Оpel Сombo.

21 лютого Генеральна прокуратура України об'єднала в одне провадження дві кримінальні справи, які розслідуються проти Тимошенко, висунула нові звинувачення і завершила досудове слідство. А 1 березня слідчі Генпрокуратури надали Тимошенко для ознайомлення 180 томів кримінальної справи.

Сама Тимошенко та її соратники пояснюють справи проти неї та інших опозиціонерів політичними переслідуваннями і вбачають у них слабкість влади.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 899 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ