Нд, 2024-04-28, 01:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2010 » Грудень » 22 » Ватикан: Папа Римський дозволяв використовувати презервативи тільки чоловікам-повіям
15:01
Ватикан: Папа Римський дозволяв використовувати презервативи тільки чоловікам-повіям
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Представники Ватикану спростували інтерпретацію слів Папи Бенедикта XVI, згідно з якою понтифік вважає допустимим використання презервативів для запобігання вагітності, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Згідно з офіційною заявою Конгрегації віровчення, своїми <а href="http://rus.newsru.ua/world/21nov2010/peredumav.html">висловлюваннями, зробленими у ході бесіди з німецьким журналістом Петером Зеєвальдом, Бенедикт мав на увазі, що презервативи можуть бути використані лише у виняткових випадках, коли один з партнерів може бути ВІЛ-інфікований.

Багато хто сприйняв промову Папи як сигнал того, що Ватикан готовий пом'якшити своє ставлення до контрацепції, зазнавши жорсткої критики, що обрушилася на католицьку церкву за її непохитну позицію з цього питання.

Як стверджують служителі Конгрегації, логіка слів Бенедикта "повністю відповідає традиційним моральним ученням католицької церкви", оскільки він говорив не про секс між подружжям і не схвалював використання презервативів, щоб уникнути вагітності.

Презервативи можуть бути прийнятні як засоби захисту від ВІЛ або інших захворювань, що передаються статевим шляхом, за ситуації, коли зачаття неможливе, зокрема для повій-чоловіків, конкретизували тезу Папи представники Ватикану.

При цьому в заяві підкреслюється, що з погляду церкви проституція є "глибоко аморальною" манерою поведінки. "Ті, хто займається проституцією і заражені СНІДом, - далі йдеться у поясненні, - можуть використовувати презервативи, щоб понизити ризик зараження партнера і таким чином зробити перший крок у прояві пошани до іншої людини, хоча це і не зменшує того зла, яким є проституція".

У своєму інтерв'ю Папа сказав, що церква "принципово проти застосування презервативів; звичайно ж, вона не розглядає їх як реальне або моральне рішення". Проте далі він обмовився, що "у певних випадках, коли презервативи використовуються з наміром понизити ризик зараження, це може бути першим кроком на шляху до іншої, людянішої сексуальності", і навів як приклад повій.

Але, як тепер з'ясовується, при перекладі тексту з німецької на італійську виникло непорозуміння: в оригіналі слово "повія" стосувалося чоловіків, а в перекладі - жінок.

Гуманітарні організації вважають презервативи одним з небагатьох надійних методів боротьби з поширенням ВІЛ/СНІДу, проблемою, яка набула особливо широкого розмаху в Африці. Позиція католицької церкви з цього питання не раз викликала критику спільноти, а торік, коли Папа під час візиту до Камеруну сказав, що презервативи не обмежують, а стимулюють поширення вірусу, його засудили навіть декілька держав Євросоюзу.

Книгу-інтерв'ю Папи Римського Бенедикта XVI "Світло миру" було вперше опубліковано наприкінці листопада в Італії. Видання вийшло одночасно декількома мовами.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 995 | Додав: Просто_Марія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ