Пт, 2024-04-26, 23:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Грудень » 19 » Вибори в громадах: найвища явка - на Закарпатті та Одещині
09:27
Вибори в громадах: найвища явка - на Закарпатті та Одещині
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

В Україні 18 грудня о 20.00 завершилося голосування на перших місцевих виборах у 144 об’єднаних територіальних громадах.

Як повідомила прес-служба громадянській мережі ОПОРА, за результатами голосування має бути обрано 76 сільських голів, 46 селищних голів, 21 міського голову, а також відповідні місцеві ради та одного старосту.

Найвищу явку, за даними "ОПОРИ", зафіксовано в Закарпатській - 79,23% та Одеській - 63,79% - областях.

Серед областей, дані щодо яких вже оприлюднено, Луганська - 30,90%, Донецька - 40,77%, Тернопільська - 49,60%, Вінницька - 35,17%, Чернівецька - 42,34%, Черкаська - 38,21%, Херсонська - 33,16%.

У Донецькій області на виборах у місцеві органи влади виникала низка складнощів документообігу на ділянках Миколаївської громади. Про це повідомили спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" та Донецької обласної організації Комітету виборців України.

"Дільничні виборчі комісії в Миколаївці змушені були сьогодні впродовж дня працювати в режимі оперативного вирішення технічних проблем", - йдеться у повідомленні.

Наголошено, що з-поміж причин таких складнощів є пізнє утворення комісій, велика кількість замін керівного складу напередодні дня голосування, недосвідченість членів комісій та брак часу на підготовку виборчого процесу. Ці моменти також викликали черги майже на кожній дільниці.

Зокрема, на засідання ДВК №141235 так і не з’явився новозмінений голова комісії. Згідно з ч.7 ст.27 Закону України "Про місцеві вибори", засідання виборчої комісії веде голова комісії або його заступник. У разі їхньої відсутності на засіданні комісії або невиконання ними цієї функції комісія визначає зі свого складу головуючого на засіданні.

Також у кількох дільничних комісіях не було повної присутності членів комісій. Так, у ДВК №141233 присутні лише 14 з 18 членів комісії. Як йдеться у ч.4 ст.27 Закону України "Про місцеві вибори", засідання виборчої комісії є повноважним за умови присутності на ньому більш як половини членів комісії від складу цієї комісії.

Крім того, варто зазначити, що в ДВК №141245, що є спецдільницею в лікарні, отримали 124 бюлетені для лише 11 виборців. Відповідно до ч.6 ст.74 вищезазначеного закону, кількість виборчих бюлетенів для голосування визначається відповідними територіальними виборчими комісіями не пізніш як за 12 днів до дня голосування виходячи з кількості виборців, включених до попередніх списків виборців на виборчих дільницях у межах відповідного виборчого округу, з урахуванням резерву виборчих бюлетенів, що становить 0,5% кількості виборців на кожній виборчій дільниці у такому виборчому окрузі.

Подібні технічні помилки, найімовірніше, стали наслідком проблем з формуванням ДВК Слов'янською районною виборчою комісією, підкреслено в повідомленні.

Нагадаємо, ці вибори є заключним етапом об’єднання територіальних громад і набуття повноважень новими органами самоврядування.

Раніше на Херсонщині в одній з дільничних виборчих комісій (ДВК) було зафіксовано неналежне матеріально-технічне забезпечення комісії, зокрема відсутня частина даху, обвалилася стеля, а опалення є тільки пічне.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 706 | Додав: adminA | Теги: громади, Одещина, Закарпаття, вибори, найвища явка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ