Сб, 2024-04-27, 17:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 31 » Відбулись перші слухання за позовом Тимошенко до Фірташа у нью-йоркському суді
12:02
Відбулись перші слухання за позовом Тимошенко до Фірташа у нью-йоркському суді
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У федеральному суді Нью-Йорка в п'ятницю ввечері, 30 березня, пройшли перші слухання за позовом екс-прем'єра України Юлії Тимошенко проти компанії "РосУкрЕнерго", її власника Дмитра Фірташа, а також цілого ряду відповідачів, обвинувачених у корупції, шахрайстві та порушенні прав людини, повідомляє кореспондент РИА "Новости" з залу суду.

Позов буде розглядатися в рамках пілотного проекту, спрямованого на уніфікацію виробництва у складних цивільних міжнародних справах. Суддя Елісон Натан повідомила, що, можливо, долю прийняття позову до судочинства визначить вища інстанція - Верховний суд.

У практично порожньому залі крім судді та її помічників були присутні всього четверо адвокатів і двоє журналістів. Переважна більшість відповідачів проігнорували виклик до суду.

Один з адвокатів відповідачів відразу заявив суду клопотання про відхилення позову через юрисдикцію. "Все, описане в позові, не має ніякого відношення до США. Події відбуваються на території суверенної держави, не існує механізму виконання рішень суду США на території інших країн. Це більшою мірою внутрішнє політичне протистояння, ніж питання права", - заявив адвокат.

Представник Тимошенко з контори McCallion & Associates повідомив суду, що в числі відповідачів фігурують 10 громадян України та 6 громадян або компаній США. В українському списку значаться, зокрема, міністр палива та енергетики Юрій Бойко, голова служби безпеки Валерій Хорошковський, генпрокурор Віктор Пшонка, Семен Могилевич, якого розшукує американське ФБР, перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін, слідчий Генпрокуратури Олександр Нечвоглод, прокурор Лілія Фролова - представник державного звинувачення на судовому процесі проти Тимошенко.

У списку американських відповідачів фігурує політтехнолог Віктора Януковича - Пол Манафорт.

Позов поданий від імені самої Тимошенко, групи опозиціонерів, які перебувають або під слідством, або в ув'язненні, а також від імені українського народу, "інтереси якого зазнали утиску", зазначив адвокат позивачів.

У позові зазначається, що політичні переслідування в Україні є частиною складної схеми, розробленої для відмивання грошей за кордоном, зокрема - в США, а також для хабарів українським чиновникам. Стверджується, що офіційна влада України веде репресії проти тих, хто виступає проти ситуації корупційної системи.

Позов Тимошенко пов'язаний з так званим "газовим конфліктом 2009 року", коли переговори між Києвом і Москвою про постачання газу в Україну і його транзит до Європи зайшли в глухий кут, і Росія припинила поставки газу в Україну, а потім і до Європи, оскільки Київ почав відбирати частину палива для своїх потреб.

Конфлікт було вирішено на рівні прем'єр-міністрів, в результаті чого російський "Газпром" і український "Нафтогаз" відмовилися від послуг посередників, зокрема, компанії "РосУкрЕнерго", яка згодом оскаржила право власності на 11 мільярдів кубометрів газу в Стокгольмському арбітражі в червні 2010 року.

Тимошенко ставить під сумнів об'єктивність арбітражного рішення і вважає, що воно завдало шкоди всьому українському народові.

Перші клопотання сторін повинні бути подані судді Натан вже в квітні.

Нагадаємо, компанія RosUkrEnergo створена влітку 2004 року "Газпромом" і Centragas Holding AG на паритетних засадах. Centragas Holding AG належить українським бізнесменам Дмитру Фірташу (90%) і Івану Фурсіну (10%).

RosUkrEnergo в 2006-2008 роках виконувала роль монопольного постачальника природного газу в Україну.

Як повідомлялося, в квітні 2011 року Тимошенко подала в суд на Фірташа, а згодом - в грудні 2011 року - додала до відповідачів ще першого віце-прем'єра Валерія Хорошковського, Юрія Бойкa, генпрокурора Віктора Пшонку, Семенa Могилевича та інших .


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 850 | Додав: adminA | Теги: позовом Тимошенко, перші слухання, нью-йоркському суді, Фірташа
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ