Пн, 2024-04-29, 08:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 19 » Вікінги, ацтеки і китайці - нащадки давніх туркмен - туркменський науковець
10:48
Вікінги, ацтеки і китайці - нащадки давніх туркмен - туркменський науковець
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Туркменістані член Академії наук, заслужений діяч науки і техніки Одек Одеков дійшов висновку, що багато народів походять від стародавніх туркмен. Автор книг "Ми - азіати, арії, туркмени" і "Сліди туркмен на Землі" стверджує, що туркмени, зокрема, є предками китайців (при цьому він посилається на те, що в китайській мові є "знаки, які без складних трансформацій висловлюють слово "туркмен").

На його думку, етнонім "турк" походить від етімона (вихідної форми) "теке". "Теке" - назва одного з туркменських племен. Одеков зазначає, що етимологічно це слово пов'язане з позначенням баранів, а символи цієї тварини (або його рогів) відіграють велику роль практично у всіх стародавніх культурах. Це, на думку вченого, є ще одним доказом того, що світові цивілізації походять від стародавніх туркмен, передає Lenta.ru.

Одеков впевнений, що Заратустра теж був туркменом, а зороастризм зародився в стародавньому туркменському місті Нісі. Автор дослідження навіть провів паралелі між Заратустрою і колишнім президентом Туркменії Сапармуратом Ніязовим, автором "Рухнами" (філософсько-історичного трактату, який був оголошений в республіці священною книгою, обов'язковою для вивчення). Вчений також вказує на туркменське походження скандинавів. Він, зокрема, пояснює, що Заратустра і скандинавський бог Один - одна і та ж особа.

"В етногенезі скандинавських народів і у виникненні їх держав (Ісландії, Норвегії, Швеції, Данії) велику роль зіграли наші великі предки туркмени - огузи", - наголосив дослідник. Серед інших нащадків древніх туркменів член Академії наук виявив ацтеків ("ацтеки і хуастеки - це єдина народність з самоназвою вастек, із загальними коріннями, що йдуть в їх батьківщину - квітучу долину Вас в північному Туркменістані") і шумерів. В останньому випадку вчений вказує на зв'язок між словом "шумери" і назвою тюркомовного племені савірів. До того ж слово "шумер", як зазначає Одеков, співпадає з туркменськими словами "шум" і "єр", що позначають відповідно "згубне місце" і "земля".

А от іспанські науковці кілька років тому висунули гіпотезу, згідно з якою аборигени американського континенту відкрили Європу за п'ять століть до того, як Христофор Колумб – Америку. Такого висновку науковці дійшли після аналізу знайдених в Ісландії останків, що належать до X століття.

Дослідники вважають, що саме тоді прибули в Європу перші індіанці. Колумб же з’явився у Новому Світі лише в 1492 році. Втім, набагато раніше в Америці побували вікінги. Можливо, це вони, діставшись до американських берегів, на зворотному шляху захопили з собою індіанців.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: китайці - нащадки, туркменський науковець, туркмен, вікінги, ацтеки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ