Пн, 2024-04-29, 17:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 16 » Викликав фурор на Берлінале фільм про космічних нацистів. ВІДЕО
13:14
Викликав фурор на Берлінале фільм про космічних нацистів. ВІДЕО
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Фінська науково-фантастична комедія "Залізне небо", що оповідає про космічний навалу нацистів, стала найбільш обговорюваною стрічкою на Берлінському кінофестивалі 2012 року, повідомляє Бі-Бі-Сі.

Цей малобюджетний пародійний фільм не бере участь в основному конкурсі Берлінале, його демонстрували в рамках альтернативної програми Панорама.

Однак стрічка про нацистів, які після закінчення Другої світової війни втекли на Місяць і там почали планувати нове нашестя на Землю, отримала не менше, і навіть більше уваги, ніж деякі фільми більш іменитих режисерів.

Торік головний приз Берлінського кінофестивалю, "Золотий ведмідь", дістався іранській драмі "Розлучення Надера і Сімін".

На Берлінале цього року в числі інших був представлений режисерський дебют знаменитої голлівудської актриси Анджеліни Джолі "В краю крові і меду" про війну в Боснії.

У фестивальних кулуарах подейкують, що Джолі і її партнер Бред Піт теж були в числі зірок, які відвідали перегляд "Залізного неба".

Дія науково-фантастичної комедії відбувається в 2018 році, коли нацистський солдат випадково стикається з американським астронавтом.

Абсурдність подій доповнюється тим, що американський президент у стрічці дуже нагадує колишнього губернатора Аляски Сару Пейлін, а американський крейсер носить назву "Джордж Дабл-Ю Буш".

Автори стрічки використали відому теорію про те, що під час Другої світової війни нацисти нібито успішно розвивали програму створення літаючих тарілок.

Деякі іноземні репортери зробили висновок, що успіх цієї стрічки в Берліні свідчить про те, що жителі Німеччини, нарешті, навчилися сміятися над своїм нацистським минулим.

Але місцеві журналісти виявляють велику обережність.

"Хоча я чула, що глядачі щосили сміялися, на моєму перегляді такого не було, - розповіла Керстін Сопко з агентства Ассошейтед прес. - У нас це все ще дуже делікатне питання, і треба до цього підходити дуже обережно. Я спочатку була трохи насторожена, але мені здалося, що це гарна комедія".

Втім, режисер "Залізного неба" Тімо Вуоренсола, попередня робота якого була пародією на "Зоряний шлях" і назвалася "Зоряна руїна" (Star Wreck), налаштований по відношенню до фільму досить критично і називає його "дурним жартом".

Велика частина коштів, витрачених на касети (близько 7 млн євро), була зібрана в інтернеті шанувальниками творчості Вуоренсоли.

Тепер автори стрічки мають намір запустити серію коміксів за мотивами "Залізного неба", а також випускати сувенірну продукцію.

Реакція преси на фільм про космічних нацистів також виявилася дуже різною.

Оглядач британської газети Independent похвалив стрічку як "карколомне оповідання в самому приємному і буйному його прояві".

Втім, Guardian описує "Залізне небо" як "гігантський провал", який "і близько не відповідає по комічності і лютості своєму забійному задуму".

Популярний лондонський журнал Time Out погоджується з такою критичною оцінкою і називає фільм "сірою ексцентричною авантюрою, якій зовсім не вистачає ні розуму, ні чарівності, ні емоцій".

Втім, немає сумнівів, що ажіотажу навколо фільму в чималому ступені сприяла кампанія в інтернеті. Таким чином, його доля схожа на ще один недоладний малобюджетний фільм - "Зміїний політ", який вийшов в 2006 році.

Нагадаємо, що на Берлінському кінофестивалі завершилася одна з найбільш цікавих програм фестивалю Talent Campus, розрахована на початківців режисерів з різних країн світу. Головну нагороду отримав ізраїльський режисер Рафаель Балулу за короткометражний фільм "Бетмен на КПП".

В конкурсній програмі фестивалю представлено 18 фільмів. Стрічка "Залізна леді" про прем'єр-міністра Великобританії Маргарет Тетчер була показана поза конкурсом. Уже відомо, що виконавиця головної ролі Меріл Стріп отримає почесного "Золотого ведмедя".

Цього року головою журі фестивалю став англійський режисер Майк Лі. Під його керівництвом працюють: іранський режисер Асгар Фархаді (володар "Золотого ведмедя" Берлінського фестивалю минулого), його французький колега Франсуа Озон, актор Джейк Джилленхол, а також актриси Шарлотта Гінсбур і Барбара Зукова.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: фільм про космічних нацистів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ