Сб, 2024-04-27, 13:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 4 » Виставка ART-KYIV Contemporary стартувала у Києві
15:16
Виставка ART-KYIV Contemporary стартувала у Києві
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

В арт-комплексі "Мистецький арсенал" розгорнулася Шоста міжнародна виставка-ярмарок ART-KYIV Contemporary. Товарний вигляд прийняли сотні творів, представлених на стендах більш ніж тридцяти галерей, які відібрала експертна рада, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Вважається, що закритий вернісаж - хвилюючий момент для будь-якої арт-ярмарки: як правило, саме на ньому найсерйозніші колекціонери зустрічають роботи своєї мрії, і зустріч ця має найсприятливіші наслідки для каси експонентів і реноме ярмарки. На вернісажі ж дуже швидко проявляються купівельні та глядацькі переваги - до стендів з хітами не проштовхнутися.

Вернісаж ART-KYIV Contemporary в цьому сенсі був дуже самобутнім і показовим. Галеристи тут не говорили про ціни, а найдовша черга стояла до лотка з спонсорським вином.

Знімки Михайлова - сюрреалістично-соцреалістичні, з іржавим індустріальним ландшафтом і конструктивістськими перспективами - виставляє на своєму стенді харківська VovaTanyaGallery. Крім класики світової фотографії, тут є представники підростаючого і посилено перспективного покоління контемпоральних артистів родом з Харкова: володаря Гран-прі першої PinchukArtCentre Prize Артема Волокітіна та учасників нинішнього преміального шорт-листа Аліни Клейтман і Гамлета Зіньківського. Молоді творці, які пройшли школу PAC взагалі користуються попитом (поки тільки у галеристів): галерея "Колекція" представляє Андрія Галашина, є кілька артикулів і на стенді Галереї на Інститутській, у Bottega Gallery - роботи Данила Галкіна та Олексія Салманова.

Але в основному пропозиція на ART-KYIV Contemporary максимально наближена до попиту. Хоча робіт "блакитних фішок" українського арт-ринку на кшталт Іллі Чічкана та Олександра Ройтбурда на цей раз в "Арсеналі" куди менше: виною тому, напевно, відсутність традиційної виставки робіт з приватних колекцій. Нові роботи Чічкана та Ройтбурда незмінно прописані на стенді все тієї ж "Колекції". Галерея "Триптих Арт" в свою чергу не розлучається з монументальним Анатолієм Криволапом, чиї колористичні композиції зовсім знебарвлюють білі стіни стенду.

На цьогорічному ярмарку дуже помітні спроби урізноманітнити традиційну "мальовничість" асортименту. Mironova Gallery показує концептуальну інсталяцію "Нафта - кров землі" Анатоля Ротаря - три чорні труби з яких ллється чорна нафта прикрасили б хол головного офісу "Нафтогазу", якщо б з нього попередньо прибрали дешевий мармур. Поруч ще більш концептуальна інсталяція - робота Девіда Датуни "Україна. Погляди мільйонів": під шаром окулярів художник розклеїв обривки фото-та текстових хронік становлення української державності. Але головне - за всією цією документалістикою не випустити з уваги фотообоїну "Альбатрос" Олега Кулика - його персоналку галерея Тетяни Миронової обіцяє показати вже в грудні.

Крім мистецтва продажного, на шостий Міжнародній виставці-ярмарку ART-KYIV Contemporary представлений великий блок мистецтва гастрольного і спецпроекти. З просвітницькими цілями в "Арсенал" привезли багатокімнатну ретроспективу японської арт-групи The Group 1965, колективну експозицію довгограючого польського проекту "Подорож на Схід" під кураторством Моніки Шевчик і цікаве відео француженки Марі Ренерт про українських моряків у міських пейзажах Марселя. Вивчати все це після виснажливої ​​прогулянки по ярмарковим стендам досить складно, а проігнорувати - означає проявити неповагу до героїчних людей, які ось так от заздалегідь почали підготовку до вистражданої бієнале, призначеної на весну-літо наступного року. Так що одноразовим візитом на ART-KYIV Contemporary в цей раз не відбудешся.

Нагадаємо, в 2010 році аналогічна виставка вразила своїми масштабами: 30 галерей, понад 10 колекціонерів, художники дев'яти країн.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1047 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ