Пт, 2024-04-26, 16:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Вересень » 25 » Виступи росіян на конференції ОБСЄ звучали безглуздо, їм ніхто не вірив - Афанасьєв
21:57
Виступи росіян на конференції ОБСЄ звучали безглуздо, їм ніхто не вірив - Афанасьєв
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Аргументи представників Росії на щорічній конференції ОБСЄ з людського виміру у Варшаві про те, що в Росії і окупованому Криму немає ніяких утисків кримських татар і українців, виглядали безглуздими і викликали опір багатьох делегацій.

Про це розповів спеціальний представник МЗС України Геннадій Афанасьєв, який недавно був російським політв'язням, а тепер в українському зовнішньополітичному відомстві займається питаннями звільнення українців з російського полону, передає "Укрінформ".

"Першою виступала Ірина Довгань (перебувала в полоні у "ДНР" - ред.), а відразу після неї виступала людина з Росії, і він не міг нічого сказати, постійно затинався. Після виступу Довгань виступи росіян звучали безглуздо, і це перемога для нас", - заявив Афанасьєв.

На його переконання, всі аргументи російської делегації були слабкими, і їм ніхто не вірив.

"Ось один представник з Роcіі заявив, що в Криму без проблем працює 400 інформаційних видань, всі вільно розмовляють російською, кримськотатарською та українською мовами. Але він не сказав, що насправді до окупації там було 960 видань", - підкреслив український активіст з Криму.

Як зазначив Афанасьєв, коли один з делегатів назвав себе представником "російського" Криму, іноземні делегації, в тому числі Литви і Фінляндії, звинуватили організаторів з ОБСЄ: чому організація, не визнаючи Крим як частину РФ, допускає на конференцію "нібито журналістів" з Криму!

"В цілому Україна в цьому році мала на конференції значну підтримку від багатьох країн - це і Німеччина, і США. Дуже мене порадувала Франція, і є надія, що її позиція потроху буде змінюватися", - констатував Афанасьєв.

На пленарному засіданні, яке стосувалося утисків ЗМІ, Афанасьєв розповів про порушення свободи ЗМІ в Криму, про знущання над ним у в'язниці, про порушення на півострові прав інших людей з проукраїнськими поглядами.

Спецпредставник МЗС України зазначив, що найближчим часом планує виступити на засіданні ПАРЄ, відвідати США і Канаду.

"Я буду закликати до гуманітарної і військової допомоги українській державі, за продовження санкцій. Також буду розповідати про свою долю, долю інших бранців і наполягати на тому, що в Росії в'язниця - це не просто місце, де люди сидять. У Росії це місце, де кожен день знущаються над людьми, здійснюються тортури, а на Заході цього не розуміють, і тому вони не такі активні", - констатував Афанасьєв.

У Варшаві з 19 по 30 вересня проходить щорічна конференція Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ. Протягом двох тижнів конференції його учасники звертають увагу на проблеми з правами людини в світі, в тому числі питання, що стосуються свободи думки, свободи ЗМІ, запобігання расовій, національній та етнічній дискримінації, статевої нерівності і тому подібного.

Відзначимо, український режисер Олег Сенцов, якого вже понад два роки незаконно утримують в Росії, не дозволяє своїм близьким розголошувати подробиці про свій стан і умови його утримання в колонії.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 717 | Додав: adminA | Теги: Афанасьєв, конференція ОБСЄ, безглуздо, виступи росіян
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ