Вт, 2024-04-30, 04:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 10 » ВПС США ліквідували 20 бойовиків "Аль-Каїди" в Ємені
13:18
ВПС США ліквідували 20 бойовиків "Аль-Каїди" в Ємені
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Двадцять бойовиків загинули в п'ятницю, 9 березня, в результаті авіаудару безпілотних літаків по позиціях угрупування "Аль-Каїди", що базується в околицях південного міста Ель-Бейда в Ємені, передає Інтерфакс.

Він пояснив, що в повітряному нальоті були задіяні два безпілотника, що належать, імовірно, ВПС США. У свою чергу, представник філії "Аль-Каїди" в Ємені повідомив, що літаки, яких налічується більше двох, продовжують здійснювати нальоти на позиції бойовиків за межами міста Ель-Бейда - адміністративного центру однойменної провінції, розташованої на південний схід від Сани. Він не виключив, що число загиблих в результаті атаки з повітря може зрости.

Місцеві жителі також підтвердили факт авіанальоту на район, де базується екстремістська організація "Ансар аш-Шаріа" ("Прихильники шаріату"), що має тісні зв'язки з "Аль-Каїдою". За словами очевидців, в околицях міста до цих пір видно, як піднімаються в повітря клуби диму, передає IТАР-ТАСС.

"Аль-Каїда", значно зміцнила свої позиції на півдні і сході Ємену з початком народних хвилювань в країні в кінці січня 2011 року, користуючись безвладдям. Її бойовики навесні 2011 року захопили адміністративний центр провінції Абьян - місто Зінджібар і ще кілька населених пунктів у цьому регіоні. В середині січня вони близько тижня утримували місто Рада в Ель-Бейді, розташованому всього в 150 км від столиці.

4 березня збройні формування з пов'язаної з міжнародною терористичною мережею угруповання "Послідовники шаріату" напали на армійські підрозділи в околицях Зінджібара. У бойові зіткнення з екстремістами загинули понад 190 військовослужбовців та близько 30 бойовиків.

США ще при колишньому президенті республіки Алі Абдалла Салеху надавали активну допомогу єменським силовикам в протистоянні екстремістам. За офіційними даними, вона виражається лише в матеріально-технічній підтримці та навчанні місцевих сил безпеки американськими інструкторами. Однак, за неофіційною інформацією, американці проводять на єменській території і бойові операції, в тому числі із застосуванням своїх безпілотників.

Нагадаємо, 15 жовтня 2011 року в Ємені внаслідок авіаудару по військовій базі міжнародної терористичної мережі "Аль-Каїда на Аравійському півострові" загинули 24 бойовика, серед них - один з ватажків "Аль-Каїди" Ібрахім аль-Банн.

У липні 2011 року ВПС Ємену завдала ударів по селу Ель-Ваді неподалік від міста Зінджібар. В результаті авіаудару загинули п'ятьдесят бойовиків "Аль-Каїди".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 816 | Додав: adminA | Теги: ВПС США, Ємен, 20 бойовиків Аль-Каїди
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ