Сб, 2024-04-27, 05:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Січень » 8 » Заборону РФ на транзит української продукції Яценюк обговорив з прем'єрами Казахстану та Азербайджану
17:25
Заборону РФ на транзит української продукції Яценюк обговорив з прем'єрами Казахстану та Азербайджану
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк провів телефонні розмови зі своїми колегами – главами урядів Казахстану та Азербайджану – в середу, 6 грудня.

Як повідомляє в середу прес-служба Кабміну України, під час розмови Яценюка з прем'єром Казахстану Карімом Масімовим йшлося про найактуальніші питання економічного співробітництва двох держав.

"Особлива увага була присвячена проблематиці доставки української продукції до Казахстану та здійснення транзитних перевезень. Керівники українського та казахстанського урядів засвідчили спільну готовність до розв'язання наявних проблем і дали негайні доручення національним компетентним відомствам оперативно завершити переговори для забезпечення оптимального та ефективного транзиту", - йдеться в повідомленні.

Глава українського уряду також поінформував свого казахстанського колегу про намір України невідкладно нотифікувати членів Світової організації торгівлі (СОТ) щодо неправомірних дій Російської Федерації стосовно транзиту українських товарів, а також застосувати механізми організації для усунення Російською Федерацією таких порушень.

За даними прес-служби Кабміну, тема транзиту української продукції також була в центрі телефонної бесіди Яценюка та прем'єр-міністра Азербайджанської Республіки Артура Расізаде.

"Керівники українського та азербайджанського урядів досягли принципової згоди стосовно шляхів розв'язання новопосталих проблем транзиту і домовилися про проведення в найкоротші строки зустрічі національних уповноважених представників, що матиме на меті узгодження необхідних технічних рішень", - йдеться в інформації.

Нагадаємо, 4 січня Російська Федерація повністю зупинила транзит українських товарів своєю територією.

Як зазначають у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ), перш ніж вдатися до відповідних дій симетричного характеру Україна має намір проконсультуватися з європейськими партнерами, оскільки заборона Києва на транзит продукції з РФ неминуче позначиться на країнах Євросоюзу.

Вантажне залізничне сполучення України з Китаєм тим часом відбуватиметься через Грузію та Азербайджан, тобто в обхід путінської Росії. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 698 | Додав: adminA | Теги: прем'єри Казахстану, заборона РФ, транзит української продукції, Азербайджану, Яценюк
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ