Пт, 2024-04-26, 15:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Лютий » 26 » Захоплений музей-заповідник "Херсонес Таврійський" ЮНЕСКО відмовилася визнавати російським
11:48
Захоплений музей-заповідник "Херсонес Таврійський" ЮНЕСКО відмовилася визнавати російським
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

Організація Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) не визнає, що музей-заповідник "Херсонес Таврійський" знаходиться під відповідальністю Росії. Про це заявила постійний представник РФ при ЮНЕСКО Елеонора Митрофанова, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"На сьогоднішній день ЮНЕСКО не визнає. Було голосування в ООН, поки що Крим не визнаний російським у міжнародно-правовому розумінні цього питання", – сказала Митрофанова в ході відеомосту Москва – Париж у четвер.

"Україна виходить з того, що цей об'єкт культурної спадщини належить Україні, жодні російські закони там не діють, що де-факто не так", – сказала вона.

Вона розповіла, що з переходом під юрисдикцію Росії заповідник отримав гроші, і там проводиться реставрація. Крім того, директор заповідника регулярно направляє в ЮНЕСКО звіти.

Раніше повідомлялося, що археологічний парк "Херсонес Таврійський", що в окупованому Криму, може бути додано до "чорного списку" ЮНЕСКО.

Крім того, екс-голова так званих "Законодавчих зборів" Севастополя Олексій Чалий стверджує, що нинішній "глава" міста Сергій Меняйло розпорядився замінити плитку на території музею-заповідника "Херсонес Таврійський" на більш сучасну.

Заповідник "Херсонес Таврійський" – велике музейний та науково-дослідна установа. Його загальна площа становить близько 500 га. Основа національного заповідника – музей, експозиція якого відображає дві історичні епохи – античний Херсонес і середньовічний Херсон. До складу заповідника входять давнє городище, ділянки унікальної сільської території міста, так звана хора, а також середньовічні фортеці Чембало і Каламіта.

Музейне зібрання нараховує близько 220 тис. музейних предметів основного фонду та близько 20 тис. предметів науково-допоміжного фонду, які перебувають в сховищах музею. У 2013 році об'єкт "Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора" внесено до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 864 | Додав: adminA | Теги: ЮНЕСКО, захоплений музей-заповідник Херсоне
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ