Пн, 2024-05-06, 18:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Листопад » 27 » Закон, який фактично забороняє акції опозиції навіть в інтернеті, набув чинності в Бєларусі
16:08
Закон, який фактично забороняє акції опозиції навіть в інтернеті, набув чинності в Бєларусі
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Сьогодні в Бєларусі набув чинності новий закон "Про масові заходи", який істотно посилює правила проведення опозиційних акцій і надає практично необмежені можливості для спецслужб і правоохоронних органів.

У законі дана характеристика всіх масових заходів - мітингу, флешмобу, пікетування, вуличного походу і т.д. Розширюється перелік місць, де їх проведення не допускається, передає Радіо "Свобода".

Вперше регламентується організація заходів через інтернет, - ініціатори не мають права збирати людей через глобальну мережу, не погодивши проведення акцій з місцевою владою. До отримання дозволу забороняється оголошувати про дату, місце і час проведення акцій у ЗМІ та інформаційних мережах.

Для всіх організаторів, крім державних органів, встановлюється так звана "відшкодувальна основа", - за охорону громадського правопорядку тепер доведеться ще й заплатити.

Права співробітників правоохоронних органів істотно розширюються. Міліціонери у формі і штатському мають право захищати територію з учасниками дозволеного заходу, проводити відео- та фотозйомку, оглядати громадян.

У разі, якщо організатор порушив встановлений порядок, він притягується до відповідальності, після чого протягом року позбавляється права на офіційну організацію подібних заходів. Співробітники міліції мають право припинити захід, якщо побачить в ньому загрозу для оточуючих.

Коментуючи необхідність прийняття нового закону, керівництво МВС Бєларусі не приховує, що поправки прийняті у зв'язку з останніми подіями в світі. Напередодні заступник міністра внутрішніх справ Євген Полудень заявив: "У зв'язку з необхідністю не допустити таких надзвичайних подій, які відбуваються в Лівії, Єгипті, ми хочемо забезпечити безпеку наших людей. Це основне завдання закону".

Зазначимо, сьогодні, 27 листопада, у Львові, за організаційної підтримки Всеукраїнського об'єднання "Свобода", бєларуські опозиційні організації відзначатимуть День Героїв.

Нагадаємо, що влітку цього року в Мінську і великих містах країни щосереди проходили громадянські акції протесту, на які приходили люди і аплодували, таким чином висловлюючи свою незгоду із проведеною в країні політикою. Деяких учасників акцій затримували.

На святкуванні Дня Незалежності Бєларусі 3 липня організатори акції протесту закликали присутніх під час виступу президента Олександра Лукашенка аплодувати так бурхливо, щоб він не міг прочитати свою промову. Однак деякі присутні на трибунах громадяни стверджували, що їм було заборонено аплодувати.

У вересні цього року в Бєларусі знову поновилися акції мовчазного протесту. Напередодні організатори виставили дев'ять вимог до влади. Заходи проходили під гаслом "Досить терпіти зростання цін, девальвацію, свавілля міліції, державну пропаганду і обіцянки влади!".

Згодом депутати заборонили громадянам країни проводити мовчазні акції протесту, що захопили країну влітку цього року. Прийняття поправок проходило в найсуворішій таємності. 13 листопада Лукашенко підписав поправки до закону про масові заходи, які забороняють, зокрема, проведення несанкціонованих флеш-мобів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: Бєларусь, львів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ