Вт, 2024-04-30, 05:53


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 10 » Завершився мітинг опозиціЇ на Новому Арбаті. Затримано опозиціонерa Удальцовa
15:57
Завершився мітинг опозиціЇ на Новому Арбаті. Затримано опозиціонерa Удальцовa
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Мітинг опозиції, не згодної з результатами виборів президента РФ, завершився на Новому Арбаті в Москві, передає кореспондент РИА "Новости" с місця подій.

На акції виступали спостерігачі - політики, громадські активісти, журналісти і блогери, які працювали на президентських виборах 4 березня. Вони розповідали про порушення і фальсифікації, з якими зіткнулися в день голосування на виборчих дільницях.

Столичний главк МВС вранці заявляв, що ряд громадян планують після закінчення мітингу влаштувати провокації, у тому числі перекрити магістралі і встановити намети.

Акція опозиції на Пушкінській площі 5 березня закінчились затриманнями опозиціонерів, які залишилися на площі після закінчення заходу. Cеред затриманих були координатор Лівого фронту Сергій Удальцов, блогер Олексій Навальний і співголова руху "Солідарність" Ілля Яшин. У ніч на 6 березня після складання протоколів про адміністративні правопорушення всі опозиціонери були відпущені, тепер їх чекає суд.

Як передає Інтерфакс , в Москві люди масово залишають площу на Новому Арбаті після завершення мітингу опозиції. Більша частина присутніх на мітинг покидає площу, рухаючись в сторону метро. Співробітники поліції підказують, як краще пройти через огорожі. Рамки металошукачів були попередньо прибрані, щоб не створювати труднощів йде.

Крім цього поліцейські зняли пікети з прилеглих до Нового Арбату маленьких провулків, і частина людей іде туди. Багато учасників мітингу попрямували на Старий Арбат, де займають майже повністю всі кафе і ресторани. Обстановка на площі спокійна, передає кореспондент.

Між тим, як передав кореспондент Інтерфаксу, ті, хто вирішив пройти в сторону Садового кільця, хоча вихід був дозволений тільки в зворотному напрямку, прорвали поліцейське оточення за сценою, щоб покинути зону мітингу через службовий вихід. Але до яких-небудь серйозних інцидентів це не призвело.

Спочатку, поліцейським вдалося відновити заслін, але в результаті не допомогли навіть звернення ведучого мітинг Володимира Рижкова, який закликав "спокійно проходити до виходу в сторону метро Арбатська". Люди скандували: "Це наше місто!" До теперішнього часу рух учасників акції в зворотному напрямку відбувається дуже спокійно.

Нагадаємо, один з організаторів заходу Володимир Рижков заявив на мітингу на Новому Арбаті, що опозиційні сили мають підготовлену політичну програму і мають намір вимагати подальших змін у політичній системі Росії.

Раніше столичний главк МВС РФ повідомляв, що мітинг опозиції на Новому Арбаті в Москві зібрав близько 10 000 осіб.

Опозиціонер Удальцов затриманий в центрі Москви, поліція звинувачує його у провокаціях

Опозиціонер Сергій Удальцов затриманий в центрі Москви разом з кількома прихильниками, передає кореспондент РИА "Новости".

Після санкціонованого мітингу на Новому Арбаті Удальцов заявив, що він не збирається йти і разом з групою інших мітингувальників попрямував в сторону кінотеатру "Художній". Подібна ситуація була 5 березня, коли після дозволеного владою мітингу опозиції на Пушкінській площі почалася несанкціонована акція.

У кінотеатру Удальцов закликав своїх прихильників щосуботи приходити на Пушкінську площу в центрі Москви.

"Давайте будемо виходити на Пушкінську площу щосуботи о 2:00 дня без всіляких заявок", - сказав він, звертаючись до прихильників.

Натовп його підтримав. Дійшовши до "Художнього", Удальцов і група мітингувальників проголосували, спускатися в метро або йти пішки на Пушкінську площу - було вирішено йти.

Поліція закликала всіх розійтися, але силу не застосовувала.

Удальцов заявив РИА "Новости", що поліція при його затриманні діяла жорстко. "Мене брутально затримали, порвали весь одяг", - сказав він, підтвердивши, що збирався йти на Пушкінську площу.

За його словами, в автозаку з ним ще двоє затриманих. Куди їх везуть, вони поки не знають.

Поліція заявляє, що опозиціонер Сергій Удальцов і ще близько 60 осіб хотіли влаштувати провокацію в центрі Москви.

"Близько 60 осіб разом із Сергієм Удальцовим зробили спробу здійснити провокацію в районі Арбатській площі і влаштувати несанкціоновану ходу. Московська поліція зобов'язана припиняти такі провокаційні дії в суворій відповідності до законодавства", - говориться в повідомленні столичного главку МВС.

"Ні про які" тисячах людина ", що беруть участь в ході, як заявив Удальцов, мови бути не може", - підкреслили в прес-службі главку.

Зазначимо, що в Росії відбулися президентські вибори. Переконливу перемогу в першому турі отримав чинний прем'єр РФ Володимир Путін. Після оголошення результатів виборів у великих містах відбулися мітинги проти їхньої фальсифікації.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 915 | Додав: adminA | Теги: Удальцов, арбат, мітинг опозиції
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ