Чт, 2024-05-02, 17:02


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 21 » Землі не уникнути нового всесвітнього потопу, кажуть кліматологи
15:45
Землі не уникнути нового всесвітнього потопу, кажуть кліматологи
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Рівень моря підніметься на 10-20 метрів внаслідок танення всього обсягу криги на планеті. І цей процес неминучий, навіть якщо людству вдасться не перейти межу в два градуси Цельсія, позначену Міжурядовою групою експертів зі зміни клімату (IPCC) як "стабільна", попереджують кліматологи, яких цитує РИА "Новости".

"Природний стан планети за такої кількості вуглекислого газу в атмосфері і таких температур передбачає рівень Світового океану приблизно на 20 метрів вищий за нинішній", - заявив керівник дослідження, співробітник підрозділу природних наук Національного наукового фонду США (NSF) Річард Лейн (Richard Lane).

Науковці зі США і Нової Зеландії порівняли сучасні кліматичні процеси з тим, що відбувалося на планеті в епоху пізнього пліоцену (2,7-3,2 мільйона років тому), коли кількість парникових газів в атмосфері і температури біля поверхні Землі були схожі з нинішніми параметрами.

У результаті дослідження вони дійшли висновку, що в нашу епоху варто очікувати неминучого підвищення рівня океану, і це відбудеться за рахунок запасів вод, які вивільняться в разі цілковитого танення льодовиків Гренландії і Антарктики. Разом з тим, на думку авторів дослідження, цей процес може тривати сотні, ба навіть тисячі років.

"Коли різниця в обсягах води, які поки що "запасені" у вигляді льоду на території Гренландії і Антарктиди, потрапить в океан повністю, світ матиме геть інакший вигляд. Більш як 70% населення будуть змушені змінити місце проживання або будуть затоплені", - додав Лейн.

Міжурядова група експертів зі зміни клімату (IPCC) створена в 1988 році під егідою програми ООН з навколишнього середовища (UNEP) та Всесвітньої метеорологічної організації (WMO) для оцінки ризиків при глобальних змін клімату, викликаних антропогенними впливами. Згідно з оцінками IPCC, підвищення середніх температур на планеті більш ніж на два градуси Цельсія може викликати перехід через критичні порогові позначки для багатьох природних систем.

Зауважимо, танення криги в Арктиці уже зараз йде швидшими темпами, ніж передбачалося раніше. Про це свідчать нові дані, отримані Норвезьким полярним інститутом. Досі вважалося, що крижаний покрив Арктики зникне не менш ніж через 50-100 років. Нинішній прогноз куди гірший: крига може розтанути за 10 років.

Окрім того, фахівці NASA й низки дослідницьких інститутів з'ясували, що за останні 25 років 167 найбільших світових озер збільшили середню температуру води у відповідь на кліматичні зміни на планеті.

За даними ООН, у результаті глобального потепління приблизно 332 млн людей, що проживають в прибережних районах, стануть екологічними біженцями, а 1,8 млрд жителів планети будуть позбавлені доступу до питної води.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 937 | Додав: abel | Теги: Всесвітній потоп
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ