Сб, 2024-04-27, 14:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 29 » Життя жертви резонансного злочину в Миколаєві не змогли врятувати
10:53
Життя жертви резонансного злочину в Миколаєві не змогли врятувати
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Жертва резонансного злочину у Миколаєві Оксана Макар померла у Донецькому опіковому центрі. Про це повідомили у прес-службі депутата від Партії регіонів, голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяни Бахтєєвої.

За інформацією газети "Сегодня", попередня причина смерті - зупинка серця, викликана сильною кровотечею з легень. "У неї почалася сильна кровотеча з легень, потім зупинилось серце. На жаль, проведені реанімаційні заходи не були результативними. Ми зробили все, що змогли", - зазначив керівник Донецького опікового центру Еміль Фісталь.

"Оксана Макар померла сьогодні вранці о 7.30. У неї розпочалася легенева кровотеча, але ми її зупинили. А потім настала зупинка серцевої діяльності, тричі ми робили їй масаж серця, але серце запустити не вдалося, адже дуже серйозні вже настали зміни в організмі, постраждали всі органи, всі найважливіші", - сказав професор. При цьому він додав, що медицина робила все можливе, щоб зберегти життя Макар, але її травми із самого початку були смертельними.

"У неї дуже постраждали легені. Коли ми діагностували рентгенологічно і там практично легеневої тканини життєздатною не було... і не випадково вона була на штучній вентиляції, і не випадково ми намагалися відмовитися від штучної вентиляції і не виходило, тому що було виснаження і легенево-серцевої, і серцевої системи, і легенево-дихальної системи. І набряк мозку і все це разом. На жаль сталося те, що повинно було статися можливо навіть відразу", - повідомив "Острову" Фісталь.

За його словами, дівчина 10 годин провела на морозі, дихала продуктами горіння, постраждали легені, сильні опіки і переохолодження зіграли свою роль.

"Ви ж розумієте, 10 годин провести на морозі! Вона дихала продуктами горіння, страждали легені, тліли ці ганчірки, звичайно і переохолодження зіграло свою роль. Навіть без цих факторів вкрай важка опікова хвороба була смертельною, а якщо все це зіставити разом, то це називається синдром взаємного обтяження, кожен з діючих факторів значно збільшував лікування її захворювання і цю травму", - говорить Фісталь.

Нагадаємо, 10 березня в Миколаєві троє чоловіків зґвалтували дівчину і, щоб приховати сліди злочину, спробували її спалити. 11 березня підозрювані були затримані, проте двох з них відпустили під підписку про невиїзд. Але після проведення акції протесту жителями Миколаєва 13 березня підозрювані були знову затримані, а пізніше заарештовані за рішенням суду.

Дівчині в лікарні ампутували руку, а в ніч на 15 березня перевели на штучну вентиляцію легенів. У Макар були діагностовані глибокі опіки, запалення легенів, поліорганна недостатність і сепсис крові.

16 березня потерпіла спецрейсом була доставлена з миколаївської лікарні в Донецький опіковий центр Інституту невідкладної і відновної хірургії ім. Гусака. Там їй зробили кілька операцій, проте в результаті врятувати життя не змогли.

Ще вчора лікарі говорили, що кожен день, прожитий жертвою миколаївських ґвалтівників Оксаною Макар, - щастя, адже травми дівчини несумісні з життям

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 916 | Додав: admin | Теги: померла, Миколаєв, Оксана Макар
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ