Сб, 2024-04-27, 14:04


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Червень » 23 » Знайдено уламки, членів екіпажу оголошено загиблими - зникнення батискафу "Титан"
09:21
Знайдено уламки, членів екіпажу оголошено загиблими - зникнення батискафу "Титан"
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Знайдені уламки "Титана" свідчать про те, що підводний човен міг вибухнути.

У зоні пошуків зниклого в Атлантиці батискафа "Титан", який доставляв туристів до затонулого "Титаніку", виявлені непізнані уламки, експерти оцінюють інформацію.

За попередньою інформацією, в зоні пошуків зниклого батискафа виявлено два фрагменти його уламків, повідомляє Sky News.

Експерт-рятувальник Девід Мірнс, який знайомий з двома пасажирами батискафа, стверджує, що берегова охорона не "використовує такі фрази, якщо тільки немає шансів знайти людей живими". Поле уламків вказує, що підводний апарат зруйнувався. За його словами, знайдені фрагменти – це посадкова рама і задня кришка субмарини, але корпус поки не виявлений.

"Поле уламків має на увазі руйнування підводного апарату. Це дійсно як би вказує на найгірший сценарій, який є катастрофічним", - додав Мірнс.

Як пише Rzeczpospolita, берегова охорона заявила, що уламки човна, що лежать на морському дні поруч з уламками "Титаніка", були виявлені дистанційно керованим ROV канадського торгового судна Horizon Arctic, яке прибуло минулої ночі до місця аварії "Титаніка". Він був завантажений допоміжним обладнанням, а також мав дистанційно керований підводний апарат Odysseus 6k, здатний занурюватися на глибину до 6 км. Його також можна використовувати для видобутку предметів з дна океану.

Видимість внизу обмежена лише кількома метрами. Пошуки тим складніші, що в разі відключення електроенергії сильні підводні течії могли змістити "Титан" на відстань до 30 км.

Фахівці відзначають, що "Титан" міг вибухнути в результаті руйнування корпусу, тільки такий сценарій міг пояснити розкидані по великій площі уламки.

22:00. Компанія-оператор зниклого підводного човна "Титан" заявила, що вважає членів екіпажу судна загиблими.

OceanGate Expeditions, пише CNN, повідомила, що всі п'ятеро людей, які перебували на підводному човні, на думку компанії, загинули.

На борту "Титана" перебували британський бізнесмен Хеміш Хардінг, бізнесмен із Пакистану Шахзада Давуд та його 19-річний син, а також засновник компанії OceanGate Стоктон Раш та французький дослідник Поль-Анрі Наржоле.

"Ці люди були справжніми дослідниками, які розділяли особливий дух пригод та глибоку пристрасть до дослідження та захисту Світового океану. Наші серця з цими п'ятьма душами та кожним членом їхніх сімей у цей трагічний час", - заявили там.

22:50. Знайдені уламки "Титана" свідчать про те, що підводний човен міг вибухнути.

Як заявили в Береговій охороні США, уламки підводного човна "Титан", знайдені сьогодні в Атлантичному океані, мають сліди пошкоджень, характерних для "катастрофічного вибуху, спрямованого всередину" підводного човна. У відомстві також підтвердили загибель екіпажу судна.

За словами командувача Берегової охорони Джона Могера, рятувальникам вдалося виявити п'ять великих уламків підводного човна приблизно за 200 метрів від "Титаніка". Першим знайденим фрагментом став носовий обтічник "Титану", розташований на зовнішній частині судна. Могер зазначив, що встановлення точних причин та хронології катастрофи "займе час".

Зникнення батискафа "Титан" - деталі

19 червня в Атлантичному океані пропав батискаф з туристами, які оглядали уламки"Титаніка". Невеликі підводні човни іноді доставляють багатих туристів і експертів, охочих своїми очима побачити знаменитий "Титанік".

Сьогодні на батискафі, зниклому поруч з уламками "Титаніка", за розрахунками, вже закінчився кисень. Оскільки батискаф занурився під воду вранці в неділю, до нинішнього моменту ці запаси вже повинні бути вичерпані.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 151 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ