Пт, 2024-04-26, 22:14


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Грудень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Головна » 2009 » Грудень » 2 » Звіт щодо "п'яного дебошу" Луценка: винен. Міністр упевнений, що це підступи Шуфрича
16:51
Звіт щодо "п'яного дебошу" Луценка: винен. Міністр упевнений, що це підступи Шуфрича
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Попередній звіт тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради під керівництвом народного депутата Нестора Шуфрича, що розслідує конфлікт між міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком і німецькою поліцією, що стався в аеропорту Франкфурта-на-Майні 4 травня, було оприлюднено, пише "Комерсант-Україна".

На думку членів ТСК, глава МВС уникнув відповідальності за правопорушення у силу дипломатичної недоторканності. Луценко ж не визнає висновків комісії, вказуючи, що в ході засідань вона жодного разу не зібрала кворуму.

У звіті ТСК вказується, що, за даними, отриманим Міністерством закордонних справ від німецької сторони 28 травня, Луценко "скоїв правопорушення, але був звільнений від відповідальності як керівник урядової делегації, яка перебувала у транзитній країні".

У документі зафіксовано відмову міністра МВС сприяти ТСК в отриманні матеріалів щодо інциденту безпосередньо від прокуратури Франкфурта-на-Майні.


Згідно з правовим нормам Німеччини, надати українській ТСК інформацію у цій справі неможливо без офіційної згоди осіб-учасників інциденту.

Як повідомив учора член ТСК, народний депутат Михайло Чечетов (Партія регіонів), Луценко відмовився давати згоду на отримання матеріалів ТСК від німецької сторони без пояснення причин.

"Ми викликали Юрія Луценка на засідання ТСК, де просили дати згоду на те, щоб комісія отримала матеріали справи безпосередньо від німецької прокуратури, однак він категорично відмовився. Сказав - не хочу і все! Зрозуміло чому - у нього рильце в пушку!", - заявив "регіонал"

У разі якщо прокуратура Франкфурта-на-Майні все ж таки надасть необхідні документи, депутат пообіцяв "приклеїти приклеїти їх на фасад будівлі Кабінету міністрів". "Хай знають, хто у них працює", – сказав Чечетов.

Примітно, що на всі чотири засідання, які провела ТСК, приходили лише троє з дев'яти її членів - Шуфрич, Чечетов і третя "регіоналка" Олена Бондаренко. За словами Чечетова, інші депутати "саботують роботу і не з'являються на засіданнях, ніж разом з Луценком заважають розслідуванню та реабілітації міжнародного іміджу України".

Тим часом Луценко вважає, що правомочними слід вважати висновки іншої ТСК під керівництвом "бютівця" Романа Забзалюка, яка також розслідувала інцидент в аеропорту Франкфурта-на-Майні.

На засіданні 7 липня, опитавши Юрія Луценка, його сина Олександра, посла України у ФРН Наталію Зарудну, генерального консула України у Франкфурті-на-Майні Олександра Новосьолова та представника МВС України в Німеччині Сергія Дятлова, ця комісія прийшла до висновку, що звинувачення на адресу голови МВС "не мають документального підтвердження".

"Висновки ТСК під керівництвом Романа Забзалюка були прийняті при повному кворум, і рішення винесено на мою користь. А комісія під керівництвом Нестора Шуфрича жодного разу не збиралася у складі більше трьох людей, і всі її рішення - тільки особиста точка зору пана Шуфрича", - заявив учора Луценко.

Обидві тимчасові слідчі комісії з розслідування інциденту за участю міністра внутрішніх справ Луценка були створені 19 травня. ТСК, яка оприлюднила звіт вчора, очолив "регіонал" Шуфрич.

Приводом для створення ТСК стали події, що відбулися 4 травня в аеропорту Франкфурта-на-Майні. За інформацією газети Bild, співробітники авіакомпанії Lufthansa не допустили главу МВС та його сина Олександра на борт літака, що вилітав до Сеула (Південна Корея), куди українська делегація прямувала з офіційним візитом для обміну досвідом із співробітниками місцевих правоохоронних органів, тому що вони нібито були у стані сильного алкогольного сп'яніння.

Німецька сторона стверджує, що Луценко і його син почали сперечатися з представниками авіакомпанії, після чого співробітники Lufthansa викликали поліцію. Міністр та його син чинили опір і почали кидати в поліцейських мобільні телефони. Однак Луценко пояснив це тим, що був змушений захищати свого сина, оскільки поліцейські необгрунтовано застосували проти нього силу. Крім того, міністр підкреслив, що інцидент було вичерпано після того, як поліцейські вибачилися.

Більш того, син міністра подав позов до Земельного суду Берліна щодо газети, вимагаючи спростування інформації про вміст алкоголю у його крові. Суд виніс рішення на користь Луценка.

6 червня газета Bild виконала рішення суду, опублікувавши спростування раніше розміщених матеріалів про інцидент у Франкфуртському аеропорту.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1334 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ