Пт, 2024-04-19, 10:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Головна » 2010 » Квітень » 30 » 100 найвпливовіших людей від Time. Серед них - один українець
16:21
100 найвпливовіших людей від Time. Серед них - один українець
Інші останні Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя на сайті holosUA.com/


Журнал Time опублікував список 100 найвпливовіших людей світу. Рейтинг Time "Найвпливовіші люди" - один з найбільш авторитетних світових рейтингів. У цьому році журнал розподілив список за чотирма категоріями - лідери, художники (діячі мистецтва), мислителі й герої.
Український бізнесмен і громадський діяч, власник компанії "Інтерпайп", засновник центру сучасного мистецтва PinchukArtCentre, зять президента України Леоніда Кучми Віктор Пінчук став першим українським громадським діячем і другим українцем в історії, який увійшов до цього списку, передає "Інтерфакс-Україна".

У рейтингу журналу за 2010 рік Пінчук посів 7-ме місце в категорії "Мислителі".

У категорії "лідери" перше місце посів президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва.

За два президентські терміни (2003-2010) Луїс Інасіо Лула да Сілва зумів домогтися значних успіхів у соціальній сфері, боротьбі з голодом, побудові в Бразилії системи медичного страхування і освіти, доступної для робітничого класу і найменш забезпечених верств населення, передає РИА "Новости".

Лула на кілька позицій випередив у рейтингу чинного президента США Барака Обаму, який посідає 4-те місце серед світових лідерів. Шосте місце обійняв японський прем'єр Юкіо Хатояма, сьоме - директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан. 9-те місце зайняла Сара Пейлін, член Республіканської партії, кандидат від республіканців на президентських виборах 2008 року у США, 17-те - прем'єр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган, 18-те - командувач військами НАТО в Афганістані, генерал Стенлі Маккрістал, а 19-те - прем'єр Індії Манмохан Сінгх.

У списку "героїв" перше місце посів колишній президент США Білл Клінтон. На третьому рядку розташувався іранський опозиційний політик Мір-Хосейн Мусаві.

Очолила рейтинг в категорії "художників" Леді Гага, американська поп-співачка італійського походження. На четвертому рядку опинилася найдорожча дама Америки, актриса і телеведуча Опра Уїнфрі.

Серед інших учасників рейтингу у списку "художників" - художній керівник Маріїнського театру в Санкт-Петербурзі, диригент Валерій Гергієв . Він став єдиним росіянином, який потрапив до рейтингу. Гергієв посів п'яте місце в категорії найвпливовіших діячів мистецтва.

Категорію "мислителі" очолила архітектор з Ірану Захі Хадід, лауреат Прітцкерівської премії в галузі архітектури 2004 року. Крім Пінчука, до неї також увійшли голова Сінгапуру Лі Кван Ю (8-ме місце), виконавчий директор корпорації "Еппл" Стів Джобс (11-те місце), бразильський політик українського походження, консультант ООН з міського планування Жеймо Лернер (16-те місце), американський економіст Пол Волкер (17-те місце), винахідниця Емі Сміт (18-те місце).

Єдиний українець у рейтингу, Пінчук, коментуючи входження до нього, сказав, що "потрапити до рейтингу 100 найвпливовіших людей світу такого видання як Time - це велика честь".

"Це знак того, що ти працюєш у правильному напрямку. Участь у рейтингу - це і певний знак для всієї України. Це ще одне міжнародне визнання того, що в країні, в її громадянському суспільстві є потенціал глобального рівня", - зазначив Пінчук, пообіцявши, що його фонд буде робити "все для того, щоб у наступних списках рейтингу з'являлися нові українські імена: громадських лідерів та політиків, мислителів і художників, музикантів і спортсменів - особистостей такого масштабу, які будуть здатні змінювати Україну і світ на краще".

Однак Пінчук не першопроходець в цьому рейтингу. У 2005 році в список рейтингу "100 найвпливовіших людей світу" журналу Time вперше увійшов українець - ним став Віктор Ющенко, на той момент президент України, який прийшов до влади після Помаранчевої революції.

Журнал заносить до цього списку "трендсетерів" - тих людей, які формують і змінюють світ. Авторитетний список - неполітичний за своєю природою: люди в ньому оцінюються не за обсягом повноважень, а за ступенем впливу на тенденції сучасного світу, який створюється силою, талантом і моральним прикладом учасників списку.

Перший у світі новинний тижневик щороку називає "людину року" вже понад 8 десятиліть. Вперше ця номінація з'явилася у виданні у 1927-му. Починаючи з 2004-го, Time вирішив визначати сотню найвпливовіших людей у світі, пише газета " Дело ".

Першою людиною, якого американський Time назвав персоною року, став льотчик Чарльз Ліндберг, який першим самостійно перелетів Атлантику.

Найчастіше високого звання удостоюються політичні та громадські діячі. Причому далеко не завжди це були позитивні герої. У 1938 році персоною року став лідер Німеччини Адольф Гітлер.

Двічі ця номінація була віддана Йосипу Сталіну (у 1939-му та 1942-му).

Time хоч і намагається бути незаангажованим, але схильний віддавати перевагу своїм співвітчизникам - американцям. Тричі людиною року оголошувався американський президент Франклін Рузвельт. Двічі номінація була віддана Білу Клінтону і Джорджу Бушу-молодшому.

З-поміж політиків колишнього Радянського Союзу лідерами року називалися Микита Хрущов (1957) і Михайло Горбачов (1987). Останній у 1989 році був обраний "людиною десятиліття".

У 2007-му людиною року став президент Росії Володимир Путін. Тоді фото російського лідера на обкладинці журналу авторства відомого фотохудожника Platon викликало масу невдоволення в керівництва країни. Однак саме воно було визнане найкращим портретом року авторитетним конкурсом World Press Photo.

До речі, "особистістю року" журнал Time не завжди називає власне людину. У 1956 році найбільш значущим було визнано Угорське повстання, у 1969-му - середній клас США, в 1988-му - планету Землю, а у 1982-му - персональний комп'ютер.

У 1999 році Time вирішив крім людини року скласти і список найбільш впливових людей XX століття. Персони, які потрапили до списку, були розділені на кілька номінацій: "Актори і представники шоу-бізнесу", "Лідери і реформатори", "Герої і кумири", "Творці й титани" і "Вчені та мислителі".

З-поміж лідерів і революціонерів були названі Уїнстон Черчілль, Махатма Ганді, Маргарет Тетчер і Мао Цзедун. А в списку героїв і кумирів - Брюс Лі, Мерлін Монро, мати Тереза і Че Гевара.

Цей розширений рейтинг зажив небувалої слави. Видавництво Time Warner перевидавало цей випуск з Альбертом Ейнштейном на обкладинці понад десять разів.

Побачивши, яку популярність отримав рейтинг, Time вирішив зробити його щорічним. Перший випуск сотні найвпливовіших людей побачив світ у 2004-му. Як і список видатних людей XX століття, щорічна сотня розділена на п'ять символічних категорій. Абсолютним рекордсменом цього рейтингу стала відома американська актриса і ведуча однойменного ток-шоу Опра Уїнфрі.

Вона сім разів потрапляла до списку Time-100. П'ять разів до списку найкращих потрапляла Хілларі Клінтон. Чотириразові обранці - Джордж Буш-молодший, Джордж Клуні, Білл Гейтс, Ху Цзіньтао, Стів Джобс, Барак Обама і Кондоліза Райс.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя | Переглядів: 1268 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ