Чт, 2024-03-28, 20:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Вересень » 14 » 18 кілограмів українського бурштину намагалися вивезти до Польщі
10:24
18 кілограмів українського бурштину намагалися вивезти до Польщі
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

На українсько-польському кордоні в пункті пропуску "Устилуг" в автомобілі Mercedes знайдено 18 кілограмів бурштину. Про це 13 вересня повідомила прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Прикордонники Львівського загону та працівники митниці виявили приховані пакети під час спільного огляду автомобіля Mercedes. В особистих речах громадян України було знайдено 8 кг необроблених каменів жовто-коричневого кольору різної форми і розмірів. Ще 10 кг каменів були заховані під обшивкою даху автомобіля і в конструктивній порожнині під капотом автомобіля", – йдеться у повідомленні.

Весь знайдений товар вилучено та поміщено на склад митниці для подальшої експертизи. Вилучено також транспортний засіб 2005 року випуску, яким намагалися перевезти контрабанду.

Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів у разі відсутності позитивних результатів з легалізації видобутку бурштину не виключає можливості запровадження особливого режиму діяльності на територіях, де ведеться його незаконний видобуток.

Раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков пропонував терміново ухвалити пакет законопроектів, які допоможуть боротися з несанкціонованим видобутком бурштину, через яку Україна щодня втрачає не менш як мільйон доларів.

У середині липня Міністерство екології та природних ресурсів України повідомило, що відкликає всі дозволи на видобуток бурштину, які були видані в 2015 році. У відомстві зазначили, що ліцензії видаватися не будуть на час розробки прозорого механізму регулювання діяльності з видобутку та реалізації бурштину.

22 липня віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Мінекології та Державній службі геології та надр розробити зміни до законодавства для вирішення проблеми нелегального видобутку бурштину в країні.

Віце-прем'єр наголосив на необхідності підготовки комплексної програми розвитку галузі видобутку бурштину, яка сприятиме розвитку регіону за рахунок легального і прозорого механізму використання надр.

За його словами, в цій сфері має працювати одне держпідприємство, яке здійснюватиме видобуток та реалізацію бурштину на внутрішньому і зовнішніх ринках.

Україна посідає друге місце у світі за запасами бурштину, при цьому вирізняється найвищим у світі відсотком бурштину ювелірної якості в покладах.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: Польща, 18 кілограмів українського бурштину
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ