Нд, 2024-04-28, 06:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 6 » 190 тисяч євро німецький "Робін Гуд" анонімно роздав нужденним
16:22
190 тисяч євро німецький "Робін Гуд" анонімно роздав нужденним
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Брауншвейгу на півночі Німеччини з'явився таємничий благодійник, який подарував городянам вже 190 тис євро. Робін Гуд, або Добрий Самаритянин, як його прозвали місцеві жителі, анонімно розсилає людям конверти з грошима, пише німецька Badische Zeitung.

Про те, кому потрібна його допомога, німецький Робін Гуд дізнається з газет. Статті з них він, як правило, кладе в конверт з 10 тис євро, натякаючи, на що повинні бути витрачені гроші.

Перший такий "лист щастя" отримали співробітники Фонду жертв злочинів у листопаді минулого року, передають "Вести". Гроші були загорнуті в статтю з місцевої газети Braunschweiger Zeitung, в якій розповідалося про те, як співробітники організації допомогли жінці, що стала жертвою пограбування, знайти злочинців і повернути вкрадене майно.

Відтоді благодійник допоміг кільком церковним громадам, різним благодійним організаціям, міській адміністрації, дитячим садкам, лікарням і хоспісу. При цьому не завжди листа Робін Гуда приносить листоноша. Наприклад, священик однієї з міських церков виявив білий конверт захованим між сторінками Біблії, яка зберігалася в храмі.

Допомагає Добрий Самаритянин і конкретним людям - посилає гроші сім'ям інвалідів. Так, нещодавно білий конверт прийшов до редакції Braunschweiger Zeitung. В ньому, крім грошей, була стаття видання про 14-річного Томе, що залишився інвалідом після трагічної аварії на поромі. Редакція передала гроші матері хлопчика, яка, зворушена, публічно подякувала благодійникові.

Особистість анонімного благодійника досі залишається невідомою, що породжує все нові здогадки. Пастор місцевої церкви, який також отримав від невідомого 10 тис євро, передбачає, що благодійників може бути ціла група. За його словами, дії однієї людини, яка пожертвувала гроші таким дивним способом, надихнули й інших, повідомляє CBC.

Журналісти ж вважають, що гроші роздає який-небудь багатий старий, що страждає від невиліковної хвороби і вирішив наостанок зробити якомога більше добрих справ.

Восени минулого року стало відомо і про іншого неординарного благодійника, який пожертвував 130 тис доларів, залишивши їх у туалеті мерії японського міста Сакада. Співробітники мерії виявили в туалеті пакет з грошима і запискою "Я - самотня людина. Прошу передати ці гроші жителям Тохоку".

Частина грошей була упакована в банківський папір, імовірно, їх зняли з банківського рахунку незадовго до скоєння пожертвування. У пакеті також виявили листівку із закликом збирати пожертви для постраждалих від землетрусу 11 березня 2011, який зачепив і місто Тохоку.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: німецький Робін Гуд анонімно роздав
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ