Пт, 2024-04-19, 12:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 1 » У Києві зловили маніяка-ґвалтівника "Елвіса"
19:23
У Києві зловили маніяка-ґвалтівника "Елвіса"
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Затриманого на Київщині 35-річного маніяка викрито в скоєнні 11 зґвалтувань і вбивств жінок і перевіряється в причетності ще до 30 злочинів.

Як розповів у понеділок на прес-конференції в Києві заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов, минулої п'ятниці міліція затримала жителя Київської області, раніше судимого за пограбування жінки в Києві, але умовно достроково звільненого через рік, передає "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що міліція на 90% упевнена щодо причетності цієї людини ще до 30 злочинів, серед яких зґвалтування і пограбування. "Ще понад сотня злочинів відпрацьовуватиметься", - додав Євдокимов.

Затриманий упродовж 3,5 років ґвалтував і вбивав жінок, причому вбивство скоював у тому випадку, якщо жертва наруги бачила його обличчя. При цьому серед жертв маніяка були як молоді, так і літні жінки.

За словами Євдокимова, двоє з тих жінок, які були зґвалтовані маніяком, але залишилися живі, його впізнали. Євдокимов акцентував увагу на тому, що в даному випадку міліція не притягала до відповідальності жодної невинної людини і не намагалася працювати на показники.

Крім того, розповідаючи про роботу, яка передувала затриманню маніяка, заступник міністра підкреслив, що було перевірено на причетність до цих злочинів понад 10 тисяч людей, взято понад 600 проб крові, перевірено сотні автомобілів.

Також Євдокимов зазначив, що затриманий у Київській області маніяк, як і всі маніяки, характеризувався за місцем проживання позитивно, у нього була сім'я. За словами жителів будинку, він був хорошим сусідом.

Відповідаючи на питання, чи осудна ця людина, Євдокимов сказав: "На мій погляд, осудний, але це покаже експертиза".

Присутній на прес-конференції міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко зазначив, що затримання цієї людини стало завершенням багаторічної складної роботи практично всіх підрозділів міліції Київської області і частково Києва. "Ми можемо впевнено говорити, що робота успішно завершена", - підкреслив глава МВС.

"Психологічна карта затриманого свідчить, що ми маємо справу з сексуальним маніяком, який би не зупинився", - зазначив глава МВС. При цьому Луценко підкреслив, що в даному випадку міліція працювала не "по-старому" і свідчень не з кого не вибивала. "Мова йде про інтелектуальну аналітичну роботу", - запевнив він.

При цьому глава МВС висловив подяку всім міліціонерам, причетним до розкриття цих злочинів і затримання маніяка, і вручив нагороди кращим з них. Разом із тим, він не виключив, що, найімовірніше, під час службової перевірки виявляться приховані злочини і "неретельність виконання міліціонерами поставлених завдань".

Як повідомляє "Комсомольская правда", 35-річний підозрюваний Юрій К. живе в Боярці. Народився і виріс Юрій у селищі Велика Вільшанка в багатодітній сім'ї. У школі займався рукопашним боєм, а потім служив у десантних військах. Повернувшись із армії, закінчив ПТУ за фахом "машиніст баштових кранів" і одружився з односельчанкою. Має двох дітей.

До речі, в 2003 році Юрій вже був судимий за крадіжку. Того разу він провів у слідчому ізоляторі 8 місяців. Але після суду його відпустили додому. До того ж він дійсно дуже схожий на Елвіса Преслі, як говорили свідки, що вижили.

Про серійного вбивцю відомо, що під час "полювання" маніяк надягає на руки рукавички, а на голову - жіночу панчоху з прорізами для очей. Намагається міняти спосіб вбивств. Перші дві жінки загинули від ножових поранень, ще троє були задушені. Знаряддя розправи приносить із собою.

Місце майбутнього злочину зловмисник вивчає заздалегідь. Їздить на автомобілі (до речі, у Юрія К. були "Жигулі"). Має приємну зовнішність. Забирає на згадку про нещасних дрібні речі, документи та мобільні телефони. Маніяк ніколи не діяв ночами - тільки вдень, оскільки самотні жінки вночі лісом не ходять.

"Матеріали про серію нападів на жінок у Київській області були зведені в одну кримінальну справу приблизно рік тому, - говорить заступник міністра МВС Євдокимов. - Тоді інформації про можливого злочинця у нас було дуже мало. Тому при МВС була створена спеціальна слідча група. Вона проаналізувала всі дані і взялася за роботу. Причому шукала маніяка не тільки на Київщині, а й в інших регіонах країни. Крім того, використовувала новітні технічні розробки. І ось у п'ятницю ми затримали підозрюваного".

Доказів його провини більш ніж достатньо, говорить Євдокимов. Зокрема - експертиза ДНК. Детальніше про цю операцію міліція планує розповісти журналістам на прес-конференції.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 2322 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ