Пт, 2024-03-29, 15:52


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 11 » 88-річний расист влаштував стрілянину в музеї Холокоста у Вашингтоні. ВІДЕО
19:09
88-річний расист влаштував стрілянину в музеї Холокоста у Вашингтоні. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Невідомий у середу близько першої дня (20:00 за київським часом) розпочав стрілянину у вашингтонському музеї Холокоста. Чоловік зайшов у музей, розташований у самому центрі американської столиці, і вистрілив в охоронця, передає РИА "Новости".

Два охоронці музею почали стріляти у відповідь. Щонайменше двоє людей отримали поранення. Всі потерпілі були доставлені в лікарні, один з охоронців - темношкірий Стівен Тайлор Джонс - помер від отриманих поранень. Стан нападника оцінюється лікарями як критичний, він поранений у голову.

За словами очевидців, озброєний гвинтівкою чоловік увірвався в будівлю і майже впритул почав стріляти в охоронців. У музеї почалася паніка, люди з криками вибігали на вулицю. Співробітники музею говорять, що під час стрілянини в будівлі було щонайменше дві тисячі відвідувачів.

Бренда Сап, відвідувачка музею: "Ми сходили вниз, коли почули, що якийсь чоловік намагається пройти через пост охорони. Потім він витягнув зброю і пролунав постріл. А потім була ще стрілянина. Ніхто до ладу нічого не зрозумів, але ми вирішили скоріше забратися звідти".

За даними американського телеканалу Fox News, стріляв 88-річний Джеймс фон Бранн, що публікував на своєму веб-сайті антисемітські заяви і відносив себе до так званої White Supremacy Group, - групи, яка вважає, що біла раса за всіма показниками стоїть вище всіх інших.

Фон Бранн стверджує на своєму веб-сайті, що був капітаном торпедного катера і лейтенантом військово-морських сил США в Другій світовій війні. У 1981 році Джеймс фон Бранн напав зі зброєю на Федеральний резерв у Вашингтоні, щоб захопити заручників. Його засудили до 11 років в'язниці.

"Всі потерпілі в результаті сьогоднішніх подій перебувають у лікарні. Стан нападника оцінюється як критичний, охоронець перебуває у важкому стані. Всі наші помисли - з пораненим охоронцем", - сказав мер столичного округу Колумбія Адріан Фенті. Фенті також повідомив, що адміністрація округу та поліція тісно співпрацюють з ФБР. Мер, так само як і представники поліції, відмовився коментувати особу правопорушника.

Президент США Барак Обама зробив заяву, в якій відзначив, що "шокований і засмучений сьогоднішньою стріляниною в меморіальному музеї Холокоста". Стрілянина у вашингтонському музеї Холокоста є нагадуванням про те, що не можна втрачати пильність стосовно будь-яких проявів антисемітизму, вважає Обама.

"Ця жахлива подія нагадує нам про те, що ми повинні залишатися пильними стосовно антисемітизму і проявів забобонів у всіх їх формах", - заявив президент США.

Обама також висловив співчуття у зв'язку із загибеллю одного з охоронців музею, який помер від отриманих у перестрілці ран. "Сьогодні ми втратили мужнього співробітника безпеки, що стояв на варті в цьому місці священної пам'яті. Мої думки й молитви з його сім'єю та друзями в цей важкий час", - сказав президент.

"Білий дім пильно стежить за ситуацією. Адміністрація спостерігає за розслідуванням", - сказав на брифінгу офіційний представник Білого дому Роберт Гіббс.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1796 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ