Чт, 2024-03-28, 11:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 23 » Рейтинг неспроможних країн: Україна краща за Росію і Сомалі
12:48
Рейтинг неспроможних країн: Україна краща за Росію і Сомалі
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Україна є стабільнішою державою, ніж Росія. У рейтингу неспроможних держав Faіled states Іndex, Київ обійшов Москву на 39 позицій, передає Радіо "Свобода".

Рейтинг Failed states index проводиться щорічно американськими Фондом миру і журналом "Зовнішня політика" і готується на основі 12 критеріїв - соціальних, економічних і політичних.

На карті світу, яку підготували американські спостерігачі, Україну можна побачити серед держав, які опинилися на межі між стабільністю і розвалом.

Перше, найгірше, місце у цьому рейтингу займає Сомалі. Далі - Зімбабве і Судан, де ситуація критична. За даними рейтингу, положення в Україні небагато чим краще, ніж минулого року: вона посідає 110-е місце серед 177 держав.

Водночас сусідні з Україною Росія, Білорусь і Молдова опинилися у списку держав, які знаходяться в небезпечному стані. Росія на 71-му місці, у Білорусі - 66-е, а у Молдови, де невирішеною залишається проблема Придністров'я, - 54-е. Разом з тим сусідні поляки і угорці живуть уже у стабільних країнах.

У нинішньому рейтингу американські оглядачі звертають увагу на такі виклики для української державності, як розкол еліт і втрата довіри суспільства до влади.

Дослідник Фонду миру Марк Лукас пояснив гірші показники Росії у порівнянні з Україною перш за все різним ступенем рівня демократії. "У Україні політичний розкол дуже глибокий, але все одно положення набагато прозоріше. Не стихає конфлікт між Тимошенко і Ющенком, але це відбувається в межах демократичного процесу, тоді як в Росії фактично склалася однопартійна система", - вважає Лукас.

До чинників, які підривають Росію зсередини, американський оглядач відносять серпневу війну з Грузією і повстанськими рухами на російському Північному Кавказі.

Крім того, за словами Лукаса, істотна різниця між Україною і Росією також в економічній сфері. "Якщо поглянути на цифри, то на перший погляд може здатися, що справи у Росії набагато краще, але оскільки вона настільки залежна від доходів від продажу нафті і газу, то існує великий ризик інфляції, розшарування суспільства і коливань в економіці. Україна не має таких покладів, але її економіка більш диверсифікована", - говорить дослідник американського Фонду миру.

Разом з тим Україну ослабляє залежність від російських енергоносіїв. "Якщо відносини між країнами не покращають, то Україна програє, оскільки Росія має набагато більше інструментів впливу", - зазначив американський оглядач.

Серед найбільших українських проблем автори рейтингу неспроможних держав, наголошують на втраті довіри суспільства до влади, зокрема,через постійні політичні розбрати.

Західні спостерігачі звертають увагу і на те, що в Україні хронічно не можуть знайти собі застосування талановиті люди. "Це не унікальна проблема України або Східної Європи - так буває, коли економічний стан погіршується. Держава платить за освіту, але суспільство не має вигоди від цього капіталовкладення, оскільки найталановитіші їдуть за кращою долею до Західної Європи або США", - підкреслив дослідник.

За оцінками Лукаса і його колег, до найстабільніших держав можна віднести Швейцарію, Ірландію і Скандінавські країни.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1823 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ