Чт, 2024-04-25, 09:28


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 26 » Члени донецької "Батьківщини" незгодні з діями центрального керівництва БЮТ і масово виходять з партії
10:20
Члени донецької "Батьківщини" незгодні з діями центрального керівництва БЮТ і масово виходять з партії
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Нинішня політика керівництва всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" веде до того, що у Донецькій області рядові члени партії все більше розчаровуються у її діяльності та масово припиняють членство в партії.

Про це заявили колишні керівники партійних організацій ВО "Батьківщина" Донеччини, які на позачергових парламентських виборах 2007 року були керівниками окружних і районних виборчих штабів БЮТ у Донецькій області, передає УНІАН.

Як зазначив колишній член бюро маріупольської міської організації ВО "Батьківщина" Олександр Засецький, обурення рядових членів партії викликали спроби керівництва Блоку Юлії Тимошенко, найбільшою складовою якого є "Батьківщина", утворити коаліцію з Партією регіонів у парламенті. На Донеччині, зауважив він, до лав "Батьківщини" приходили переважно ті люди, які були проти Партії регіонів, тому вони категорично не сприймають ініціатив про об'єднання з цією політичною силою.

Засецький розповів, що після висловлення незгоди з політикою центрального проводу партії на початку року актив області та районних парторганізацій було змінено, а нові очільники відразу ж продемонстрували лояльність до донецьких "регіоналів".

За словами Засецького, апеляції до керівників партії успіху не мали – "скаргу донецьких ходаків прийняв якийсь клерк", потім у Донецьк на два дні приїхав куратор, в результаті ніщо не змінилось.

Засецький зазначив, що спочатку місцеві активісти "Батьківщини" вважали, що це політика донецьких обласних очільників, але коли стало відомо про наміри утворення коаліції за участю БЮТ і Партії регіонів у парламенті, зрозуміли, що спрямованість на союз з Партією регіонів є лінією поведінки центрального керівництва на чолі з лідером партії Юлією Тимошенко.

"Якщо на центральному рівні ще тільки йдуть переговори про об’єднання, то на місцевому рівні Партія регіонів уже поглинула і БЮТ, і "Батьківщину", - додав він.

Після повідомлень про можливий союз з "регіоналами", сказав Засецький, рядові партійці почали масово залишати ряди партії. Протягом червня в одному лише Маріуполі, де всього 200 членів партії, вже написали заяви 50 осіб, і це, вважає він, тільки початок. На думку Засецького, активні, ініціативні та ідейні люди "Батьківщині" сьогодні не потрібні.

Екс-керівник маріупольської районної парторганізації, член міського бюро партії Вадим Шоріков додав, що він, як і багато інших людей, вступили до "Батьківщини", повіривши словам Тимошенко про те, що "справедливість є, за неї варто боротися". Але коли місцеві осередки зміцніли і почали висловлювати власну позицію по різним питанням, додав він, виявилось, що вони не потрібні центральному керівництву. За словами Шорікова, незгодних керівників місцевих осередків просто усували з посад.

Інший колишній активіст "Батьківщини", керівник окружного виборчого штабу на дострокових парламентських виборах 2007 року та уповноважена особа від БЮТ по 44-му виборчому округу в Єнакієвому Сергій Рагузін зазначив, що останім часом в оточенні їхнього лідера Тимошенко почали з’являтися "люди Кучми".

Натомість низова ланка, яка забезпечувала перемогу на виборах, залишилася поза справами. При цьому, на думку Рагузіна, сама Тимошенко, як і представники партії у парламенті, забула про свої передвиборчі обіцянки. "Якщо людина відмовилася від своїх слів, нам з нею не по дорозі", - резюмував він.

Колишній завідувач оргвідділу обласного штабу Доцецької парторганізації Тетяна Куренна також вважає, що рядові члени партії після виборів були незаслужено забуті. "Не потрібні рядові члени партії партії "Батьківщина", - заявила вона.

Присутні на прес-конференції підкреслили, що вони, як і більшість громадян, вступали до ВО "Батьківщина" не з метою отримати посади чи матеріальну винагороду, а щиро вірячи у перемогу справедливості і порядку. Проте сьогодні розчарування непослідовними і незрозумілими діями центрального керівництва досягло межі, і на Донеччині, за їхніми словами, почався масовий вихід з лав партії.

Така ж ситуація, за інформацією колишніх представників Донецької парторганізації ВО "Батьківщина", і в інших регіонах України, незалежно від географічного розташування.

Тимошенко проти переходу "бютівців" Львівської облради в опозицію

Прем'єр-міністр України, лідер БЮТ Тимошенко проти переходу фракції БЮТ у Львівській обласній раді в опозицію. Про це вона заявила сьогодні під час прес-конференції у Львові.

"Я вважаю, що фракція БЮТ у Львівській облраді не повинна бути в опозиції, адже їх обирали люди для того, щоб вони працювали для них", - сказала Тимошенко.

Лідер БЮТ наголосила на тому, що "необхідно знайти компроміс і виправдати довіру людей плідною роботою депутатів".

"З іншого боку, я довірила нашій команді БЮТ на Львівщині бути самодостатніми і приймати рішення. Однак звернулася з тим до них, щоб компроміс в даній ситуації було знайдено", - заявила Тимошенко, відповідаючи на запитання журналістів щодо її особистої позиції як лідера БЮТ на заяву фракції її блоку у Львівській облраді про перехід в опозицію.

У коментарі народний депутат України, голова Львівської обласної організації партії "Батьківщина" Іван Денькович заявив, що "слово лідера партії – закон для фракції і партійної організації". "Ми, безперечно, вже розпочали перемовини про знайдення шляхів і спільне порозуміння в депутатському корпусі Львівщини", - сказав він.

Також Денькович акцентував на тому, що фракція БЮТ у Львівській облраді "заявляла про перехід в опозицію до обласної ради, а не до громади Львівщини".

Нагадаємо, 23 червня на сесії Львівської облради було оголошено заяву про перехід фракції БЮТ у Львівській облраді в опозицію.

"Фракція БЮТ завжди виступала за єдність, ми першими ніколи не порушували домовленостей. У зв'язку із ситуацією, яка склалася у Львівській обласній раді, а ми були свідками, що у Львівській обласній раді утворилася більшість проти БЮТ, оскільки нашого голосу не хоче ніхто чути, ми після тривалих дебатів прийняли рішення йти в опозицію і працювати в режимі опозиції", - заявила голова фракції БЮТ, заступник голови Львівської обласної ради Людмила Козак.

На уточнююче запитання голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника: "Чи будуть після цієї заяви члени БЮТ, голови постійних депутатських комісій, складати свої повноваження?", Козак відповіла ствердно: "Так, голови комісій будуть складати повноваження".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 2002 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ