Чт, 2024-04-25, 03:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Головна » 2009 » Червень » 26 » Психоаналітик: Українські чоловіки більше цінують жінок, ніж російські
19:37
Психоаналітик: Українські чоловіки більше цінують жінок, ніж російські
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Кожен психолог, психотерапевт має свій метод роботи - психоаналіз, гештальт, поведінкову, когнітивну, тілесно-орієнтовану, арт, позитивну терапію, символ-драму. У світі налічується від 400 до 700 різних психотерапевтичних технік. Відома у професійних колах латвійський гештальт-терапевт Ірена Голуба, каже, що лише психоаналізу існує кілька видів, а між спеціалістами йде жорстка конкуренція, хто справжній психоаналітик, а хто – не дуже. Що не завжди йде на користь людям.

Говорячи про різницю між українцями та латишами, вона зазначила, що культурна різниця, звісно, є. «Західна Україна близька Латвії роллю жінки у суспільстві, стосунками між чоловіком та жінкою. На мою думку, українські чоловіки більше поважають, цінують та відчувають жінку, ніж російські чоловіки», - стверджує експерт.

«Але це не означає, що вони менш маскулінні. Латвія – країна матріархату, Україна – також. У Латвії хазяйкою в родині є жінка. Те, що українська жінка самостійна у суспільстві, дуже добре видно», - додала вона. Також Голуба пояснила, що російська жінка дуже відрізняється від української.

«У російських жінок дуже підлегла роль. Це більше стосується жінок, які мешкають на Північному Заході та Південному Сході Росії. З одного боку, вона сильна бізнес-леді. Втім, може себе такою проявляти, коли поруч є хоч тінь чоловіка, хоч якісь штани», - вважає психолог.

«Тобто, вона мусить бути при чоловікові. Одна – ні. На рівні тенденції я цю різницю відчуваю чітко», - додає вона.

Вона також каже, що у Латвії, як і в Україні, зростає відсоток розлучень. «У нас теж є подібна тенденція. Люди одружуються через віру в Бога, народження дитини, купівлю нерухомості», - пояснила вона.

«Хоча останній фактор, не завжди привід для одруження, бо можна оформити розподіл майна. Те, що люди частіше розлучаються означає, що вони менше терплять. Гіркоти, болю, незадоволення відносинами раніше було не менше», - сказала Голуба.

«Але тоді жінці нікуди було піти. Жінки терпіли заради дітей, житла, плюс «а що люди скажуть»? Раніше люди не вміли розлучатися і той, хто йшов з родини, наче вмирав. Дітей це травмувало. Зараз розходяться так, щоб дитина через роз’їзд батьків не втрачала їх», - пояснює експерт.

Кажучі про зростання кількості психічних розладів, вона зазначила: «Важко сказати, але я зазначу кілька моментів. Не можна не визнати, що генетичний матеріал підлягає менш жорстокому відбору, ніж раніше». «Доглядають хворих дітей, вони у свою чергу, народжують таких самих. Зараз живуть ті, які раніше б не вижили. Тому здається, що суспільство більш хворе. З іншого боку, сучасне суспільство вимагає від людини жити у більш жорстких рамках», - додала психолог.

«Раніше був ліс, де можна викричатись, побитися без ризику потрапити у міліцію. Було більше фізичної роботи, яка розряджала негативну енергію, а зараз вона бродить тілом», - пояснює Голуба. Також вона додала: «Психоаналіз, це, звісно, бренд. Він дійсно створений фільмами. Його намагаються захистити, й серед психоаналітиків йде жорстка боротьба. Психоаналітики хочуть стояти окремо від спеціалістів інших напрямків. Але не всі, дякувати Богу».

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 2009 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ