Пт, 2024-03-29, 12:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 20 » Депутат Луцької міської ради Дмитро Москвич, обвинувачений за: хабарництво, шахрайські дії, зловживання службовим становищем, вийшов на волю
19:33
Депутат Луцької міської ради Дмитро Москвич, обвинувачений за: хабарництво, шахрайські дії, зловживання службовим становищем, вийшов на волю
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/


Резонансна справа, котру обговорювали не лише в Луцьку, а й за межами обласного центру, вичерпала себе. Депутат Луцької міської ради Дмитро Москвич, обвинувачений за кількома статтями Кримінального кодексу України, – на волі. А інкримінували народному обранцеві немало: хабарництво, підбурювання до замаху на давання хабара, шахрайські дії, зловживання владою та службовим становищем. Дмитро Кузьмович, який півроку провів у слідчому ізоляторі, залишив залу Апеляційного суду Волинської області та повернувся до родини.

Правда, державне обвинувачення запевнило, що оскаржуватиме вирок суду в наступній інстанції. Напередодні, в ході судових дебатів, прокурор прохав для підсудного досить суворого покарання – позбавлення волі строком на 9 років із конфіскацією майна та забороною займати керівні посади впродовж трьох років.

– Обтяжуючі та пом'якшуючі обставини відсутні, – наголосив представник державного обвинувачення. – Зважаючи на те, що підсудний раніше не притягався до відповідальності, можна було б покарати його без позбавлення волі. Але він не розкаявся…

На цьому ж акцентувала і потерпіла Наталія Кушнір, на свідченнях котрої і будувало справу обвинувачення.

На фото Світлани Головачук: Дмитро Москвич повертається на свободу.

– Так як Москвич провини не визнає, то прошу покарати його згідно із законом, – заявила пані Кушнір.

Правда, на судові дебати, котрі, певно, зіграли вирішальну роль у справі, потерпіла не поспішала з'явитися. Поважне товариство – суддя, обидві сторони, родичі Дмитра Кузьмовича та представники засобів масової інформації, змушені були чекати в залі суду на появу потерпілої. Зробили перерву. За п'ять хвилин Наталія Кушнір з'явилася.

Першими надали слово обвинуваченню: депутат буцімто вимагав хабара у розмірі 1 млн 200 тис. грн за сприяння у виділенні земельної ділянки (0,265 гектарів) у Луцьку по пр-ту Молоді для спорудження багатоквартирного житлового будинку. Мало того, за версією державного обвинувачення, Дмитро Москвич, у разі відмови виплатити згадану суму, погрожував потерпілій! Пригадали й ще одну історію на три тисячі доларів, які буцімто також отримав обвинувачений і передав директору департаменту містобудування Луцької міської ради Георгієві Шевчуку, аби останній владнав проблеми із самочинною добудовою на вул. Чехова. Тут також фігурує потерпіла.

Наголосили представники державного обвинувачення й на іншому. Мовляв, проект розписки, що знайшли при арешті у Дмитра Москвича, – не що інше, як спроба виправдати себе. А теорія захисту, що хтось міг підкинути гроші в автомобіль депутата, – не витримує критики. Це підтверджує оперативне відео та покази свідків.

– Такі докази необхідно вилучати, – наголосив адвокат Москвича Юрій Щирба. – Це неприпустимо. При затриманні моєму клієнту не роз'яснили його прав. Огляд місця події було проведено без обнесення території спеціальною стрічкою. Права сторона автомобіля не потрапила до об'єктиву, тому не можна відкидати той факт, що гроші було підкладено. Якщо ж громадянка Кушнір давала хабара за сприяння в узаконенні добудови по вул. Чехова, а згадана квартира належить її сестрі, то постраждала виступає посередником у хабарництві. Мало того, досудове слідство так і не розібралося, яку суму отримав Дмитро Москвич від Наталії Кушнір.

Ще один аргумент захисту – відмова постраждалої повідомити суду інформацію, хто ж надав їй у користування звукозаписуючий пристрій. Кушнір відповідала, що забула. Не згадала вона й іншого: хто здійснив перенесення інформації на комп'ютер, а потім на носій. За висновком адвоката підсудного, подібне не можна вважати доказом. Та й записи виявилися копією, що не дозволяє провести експертизу, аби визначити, чи є в аудіофайлі елементи монтажу.

– Викликає занепокоєння і особа самої потерпілої, – підсумував захисник. – Вона сумнівним чином оформила в багатьох банківських установах кредити на багатьох людей на чотири мільйони доларів і п'ять мільйонів гривень. Сестра пані Кушнір та ще одна її родичка також мають невиплачені кредити на значні суми. Тож свідчення Наталії Кушнір не можуть бути покладені в основу звинувачення. На переконання захисників, суд повинен відреагувати на дії постраждалої поданням до Генеральної прокуратури України, адже на місці справу щодо її незаконної підприємницької діяльності не було відкрито. Утім, служителі Феміди розпорядилися інакше: на адресу прокурора області надійде клопотання провести перевірку діяльності підприємця Кушнір.

Отже, депутата міськради Дмитра Москвича виправдано. З його рахунків знято арешт, і він може продовжувати займатися політичною та бізнесовою діяльністю.



За матеріалами:

Інтернет-видання «Альтернатива»

«Волинської газети»

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 2342 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ