Пт, 2024-04-19, 02:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 23 » Борців з незаконною забудовою Києва можуть посадити на п'ять років
21:26
Борців з незаконною забудовою Києва можуть посадити на п'ять років
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

27 липня має відбутися суд над активістами незалежної студентської профспілки "Пряма дія" та ініціативи "Збережемо старий Київ" Андрієм та Сергієм Мовчанами. Про це повідомив активіст громадської ініціативи "Збережемо старий Київ" Михайло Каменєв.

За його словами, хлопців звинувачують у скоєнні групового хуліганства (ст. 296 ч. 2 Кримінального кодексу України) під час участі в акції протесту проти забудови парку по вулиці Уманській у Києві понад рік тому, 6 червня 2008 року.

Як повідомили представники громадської ініціативи "Збережемо старий Київ", тоді громадські активісти разом з місцевими жителями протестували проти вирубки зеленої зони і приватизації суспільного простору.

Під час акції її учасники демонтували паркан навколо незаконного, за їхніми словами, будівництва. Громадські активісти наголошують, що це було зроблено, щоб привернути увагу громадськості до бездіяльності влади.

За даними ініціативи "Збережемо старий Київ", задовго до описаних подій мешканці вулиці Уманської неодноразово намагалися оскаржити рішення Київради про відвід землі – збирали підписи, проводили громадські слухання, звертались в суди. Однак на їхні вимоги "чиновники відповідали відписками".

"Навіть коли міська прокуратура визнала виділення земельної ділянки незаконним, будівництво все одно тривало. Саме це змусило людей вдатися до таких радикальних дій", - заявляють громадські активісти.

За словами Каменєва, через півгодини після завершення акції брати Мовчани були затримані співробітниками міліції. Без пояснень їх доправили до Солом'янського РУ ГУ МВС, де звинуватили у злісній непокорі міліції. Днем пізніше без відома адвоката їх вивезли на суд, де їм присудили адміністративний штраф.

"Щонайшвидшому звільненню активістів також допомогло втручання омбудсмана Ніни Карпачової, котра визнала правомірними дії протестувальників. Але через кілька місяців проти Андрія та Сергія міліція порушила кримінальну справу", - повідомив Каменєв.

За його словами, у міліцейському протоколі значиться, що брати Мовчани разом з групою невстановлених осіб "з мотивів явної неповаги до суспільства" здійснили дії, котрі слідство розцінило як хуліганські.

Також в документах значиться, що метою активістів було "протиставити себе суспільству та показати зневагу до духовних цінностей громадян". Тепер братам Мовчанам загрожує до 5 років позбавлення волі.

Учасники ініціативи "Збережемо старий Київ" заявляють, що кримінальне переслідування їхніх товаришів означає ні що інше як факт репресій проти активних громадян.

"Вдаючись до акцій прямої дії, нам неодноразово вдавалось добиватися відміни варварської забудови. Подібним чином була врятована Пейзажна алея і зупинено руйнування Жовтневої лікарні. Крім того, забудовники вже намагались репресувати учасників протесту по вул. Гончара, де також був демонтований паркан. Але суд визнав правоту протестувальників", - йдеться у повідомленні ініціативи "Збережемо старий Київ".

Громадські активісти заявляють, що акція протесту на вулиці Уманській була спрямована на захист суспільних інтересів і проходила без порушення закону.

"Явну неповагу до суспільства виказують саме забудовники, котрі дозволяють собі приватизувати спільну власність, вирубувати парки, забудовувати дитячі майданчики, знищувати пам'ятки архітектури", - заявляють вони.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1727 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ