Чт, 2024-03-28, 12:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Головна » 2009 » Липень » 24 » Уряд ліквідує "Укрпромбанк"
11:32
Уряд ліквідує "Укрпромбанк"
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Найближчими днями експертно-аналітична рада з питань участі держави в капіталізації банків вирішить долю двох проблемних фінустанов - "Укрпромбанку" і банку "Надра". Як повідомило інформоване джерело в Міністерстві фінансів, попереднє рішення по цих банках вже є. Банк "Надра" планується рекапіталізувати, але тільки після реструктуризації зовнішніх зобов'язань. А "Укрпромбанк" чекає ліквідація, пише "Дело".

"Укрпромбанк" ліквідовуватимуть. Всіх вкладників-фізосіб банку переводитимуть в "Ощадбанк" і закриватимуть зобов'язання перед ними за рахунок держбюджету. Частину зобов'язань планується погасити активами "Укрпромбанку", але їх там майже немає. Добре, якщо набереться на 20% від суми боргів перед вкладниками", - говорить представник Мінфіну.

Те, що рішення по "Укрпромбанку" і банку "Надра" відрізнятимуться, не приховує і виконувач обов'язків міністра фінансів Ігор Уманский. За його словами, банк "Надра" має перспективу бути рекапіталізованим, а відносно "Укрпромбанку" міністерство, швидше за все, займатиметься погашенням зобов'язань перед вкладниками, а не його рекапіталізацією.

Ліквідація "Укрпромбанка" обійдеться державі набагато дешевше, ніж його фінансове оздоровлення. "Від Національного банку у нас (Мінфіну) по "Укрпромбанку" дві пропозиції. Перше — докапіталізувати банк на суму 9 млрд грн, ще на 2 млрд грн йому надати рефінансування НБУ. Друге — переведення пасивів в "Ощадбанк" на суму трохи менше 7 млрд грн (на початок червня депозити населення в банці складали 6,93 млрд. грн). Ціна питання - 4 млрд грн. Навіщо викидати на вітер гроші платників податків?" - пояснює рішення властей представник Мінфіну.

Ліквідація "Укрпромбанка" вигідна не тільки мільйону його вкладників-фізосіб, які після переведення в "Ощадбанк" істотно збільшать шанси на повернення своїх заощаджень. Ще однією стороною, яка може виграти від такого розвитку подій, є група "Приват".

За словами одного з тимчасових адміністраторів, у разі ліквідації фінустанови "Привату" буде набагато легше стати полно-правнимі власниками мережі автозаправних станцій, які вони придбали у власників "Укрпромбанка" і які опинилися в заставі у фінустанови.

В уряді взаємозв'язок між рішенням по "Укрпромбанку" і домаганнями групи "Приват" заперечують. "Зацікавленість групи "Приват" в ліквідації банку є, але вона не має ніякого відношення до рішення про його ліквідацію", - запевняє джерело в Мінфіні.

22 липня була відхилена апеляція "Укрпромбанка" на рішення Господарського суду Києва про визнання недійсними договорів іпотеки по 12 заправкам і декільком нежилим приміщенням. "У вівторок Апеляційний суд ухвалив рішення залишити без змін рішення хозсуда в Києві. Зупинятися ми на цьому не будемо - до початку наступного тижня подамо касацію", - повідомив радник тимчасового адміністратора "Укрпромбанка" Олександр Майданюк.

"Укрпромбанк" зареєстрований в 1989 році. За даними НБУ, на початок квітня активи банку становили 9,8 млрд грн, власний капітал - 2,5 млрд грн, кошти юридичних осіб - 0,9 млрд грн, кошти фізичних осіб - 7,3 млрд грн. Чистий збиток банку за І квартал 2009 року становив 4,4 млрд грн.

Регіональна мережа "Укрпромбанка" складається з 26 філіалів і 272 відділень, кількість банкоматів - 254, кількість банківських терміналів - 515, кількість торгових терміналів - 394. У банку налічується близько 1 млн вкладчиков-фізічеськіх осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1621 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ